Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Revoluție în TSD

Publicat

in

Secretarul general al TSD, Gabriel Petrea, unul din pretendentii la functia de sef al tineretului social-democrat, spune ca organizatia trebuie sa fie restartata si propune alegeri in partid in care sa voteze toti tinerii doar cu buletinul.

„Nu-mi pot scoate nici acum din minte cozile cu mii de tineri care așteptau deciși să voteze împotriva candidatului PSD în 16 noiembrie 2014. Atât de hotărâți erau că, așa cum mi-a povestit cineva, niște tineri din Focșani ajunși într-un city break la Viena și-au sacrificat o zi pentru a pune ștampila pe candidatul dreptei. Pentru mine, acel moment este semnul unui mare eșec. Nicicând nu a fost mai mare ruptura dintre tinerii României și Tineretul Social Democrat. Nicicând nu am simțit mai puternic că, deși este multă energie și multă prietenie în TSD, un moment al trezirii la realitate este obligatoriu, dacă vrem să scăpăm de povara irelevanței. Dacă organizația nu funcționează, dacă nu îi reprezintă pe tinerii de stânga, dacă nu are curaj să vorbească pe limba lor, să articuleze ce îi frământă, să se lupte chiar cu organizația de seniori pentru idei, independență și libertate de exprimare va conta mai puțin cine este sau cine va fi Președinte la TSD. Iar TSD nu poate fi restartat fără reconectarea cu tinerii de stânga. De aceea eu propun ca viitorul Președinte al TSD să fie votat de toți tinerii între 18 și 35 ani care cred că merită să-și spună părerea”, spune acesta pe opinie.ro.

„Eu vreau ca toți cei interesați să poată vota. Vreau ca, după ce semnează că împărtășesc principiile social-democrate, să poată vota doar cu buletinul. Avem suficienți IT-iști buni ca să ne asigurăm că nu vom avea vot multiplu sau alte trucuri. Avem suficiente locații ca să nu crem aglomerație. Sunt Secretar General al TSD, știu că avem capacitatea organizatorică de a duce acest proiect cu bine la capăt. Cu cât mai mulți vor vota, cu atât mai bine va fi pentru TSD și pentru PSD. Cu acești oameni vom dezbate proiectele, cu ei ne vom construi cărămădă cu cărămidă relevanța în spațiul public. Vreau să votăm idei, moțiuni, nu persoane. Până la urmă, dacă nu există idei alternative, dacă nu ne provocăm unii pe alții, exercițiul este doar unul de imagine. Vreau ca, înaintea acestui vot, să avem cu adevărat prima dezbatere substanțială pe care TSD o propune la nivel de societate în ultimii ani. Eu am lansat deja în dezbatere niște idei și mă aștept ca alții colegi să mi se alăture”, mai propune Gabriel Petrea.

Sursa foto

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/revolu-ie-in-tsd_968242.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vine PLATA după POZA VIRALĂ: Ce amendă riscă premierul Ludovic Orban, după ce a fumat în biroul său

Publicat

in

De

O poză în care premierul fumează, în biroul său, a devenit virală, Ludovic Orban recunoscând că a încălcat legea şi e dispus să plătească amenda. Fumatul în spaţiile închise de la locul de muncă e interzis din martie 2016, iar amenda pentru persoanele fizice ajunge la 500 de lei, anunță MEDIAFAX.

Din martie 2016, fumatul este interzis complet în toate spaţiile spaţiile publice închise (inclusiv baruri, discoteci şi restaurante), precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii (inclusiv cele în aer liber).

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

După ce a fost surprins fumând în biroul său, premierul Orban riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Aceeaşi sancţiune o riscă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, surprins cu un trabuc în mână.

Potrivit Legii 15/2016, sacţiunea contravenţională poate fi aplicată de poliţişti, jandarmi sau reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, fumatul la locul de muncă, în alte locuri decât cele special amenajate, poate atrage şi sancţiuni disciplinare din partea angajatorului, sancţiuni care pleacă de la un avertisment scris şi pot ajunge la diminuarea salariului şi chiar încheierea raporturilor de muncă.

Fotografia în care premierul apare alături de mai mulţi miniştri, într-un birou în care se fumează şi se bea whisky şi bere, a făcut deliciul internetului vineri seară, devenind în scurt timp virală.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

În exclusivitate pentru MEDIAFAX, Ludovic Orban a recunoscut că poza a fost făcută de ziua sa, pe 25 mai, când şi-a invitat mai mulţi colegi din Guvern pentru o gustare şi un pahar de alcool.

Cât despre faptul că se fuma în interiorul Guvernului, Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi e dispus să achite amenda. „Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora”, a spus premierul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

URMĂRIRE pe străzile din București: Polițist LOVIT de un șofer oprit în trafic

Publicat

in

De

Un polițist de la Brigada Rutieră a Capitalei a fost lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un șofer care fusese oprit în trafic.

Inițial, conducătorul auto a oprit la semnalele agenților, însă când aceștia i-au cerut actele, șoferul a refuzat, spunând că este „cetățean suveran” și a plecat de pe loc, târând 10 metri unul dintre oamenii legii.

Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, iar în zona Perla din București, conducătorul auto a pierdut controlul mașinii și a intrat cu autoturismul în schela montată la un bloc.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend