Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

REVOLTATOR! Vicepremierul maghiar declarație INCREDIBILA: ‘Ungurii din România PERSECUTAȚI în țară, e datoria noastră să-i protejăm’

Publicat

in

“Este datoria Ungariei să îşi protejeze cetăţenii din întreaga lume, inclusiv etnicii ungari care sunt persecutaţi în România prin metode aparent legale”, a spus vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, conform agenţiei MTI.

Semjen a participat la o ceremonie în cadrul Parlamentului de la Budapesta pentru etnicii maghiari care locuiesc în alte state din lume.

Publicitate

“Ungaria ar trebui să urmeze exemplul Israelului, care îşi foloseşte toată influenţa pentru a proteja toţi israelienii din lume şi le oferă o locuinţă dacă sunt persecutaţi. “, a spus Zsolt Semjen, potrivit Mediafax.

11 persoane au fost premiate pentru reprezentarea emblematică a Ungariei în lume. Vicepremierul Ungariei a evidenţiat situaţia etnicilor maghiari din Venezuela, care trăiesc “în haos, în circumstanţe imprevizibile, în dictatură”.

“Aceşti cetăţeni vor fi mereu bine primiţi în Ungaria, chiar şi cu familiile, chiar dacă unii membri nu vorbesc limba ungară, şi vor primi tot sprijinul pentru a se stabili aici”, a spus Semjen.

Vicepremierul Ungariei a amintit situaţia etnicilor ungari din România, care “sunt persecutaţi şi se află sub atac continuu, prin intermediul unor metode aparent legale”.

“Această tendinţă nu s-a încheiat… de aceea printre persoanele premiate în acest an se numără fostul viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, Anna Horvath, pentru a ne arăta susţinerea faţă de ea”, a spus Semjen.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Donald Trump NU MAI VREA o întâlnire cu Kim Jong Un

Publicat

in

De

Preşedintele american Donald Trump nu doreşte încă o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un decât dacă este probabil un progres real, a declarat miercuri secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, citat de Reuters. Şeful diplomaţiei americane a menţionat contextul apropierii alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, anun'[ AGERPRES.

Într-un interviu difuzat în direct pe internet acordat site-ului de ştiri The Hill, Pompeo a apreciat că nord-coreenii ‘au ales în acest moment să nu urmeze o cale care poate duce la o posibilă soluţie’.

Publicitate

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’ .

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a afirmat săptămâna trecută că este improbabil anul acesta un nou summit americano-nord-coreean, dar ‘se pot întâmpla surprize’.

Trump şi Kim s-au întâlnit prima dată în iunie 2018, în Singapore, apoi din nou în februarie 2019, în Vietnam, şi în iunie acelaşi an la Panmunjom, în zona demilitarizată de la frontiera inter-coreeană. În ciuda declaraţiilor optimiste ale preşedintelui american după primul summit, cel de-al doilea s-a întrerupt înaintea încheierii programului anunţat, iar liderul de la Phenian nu a s-a angajat oficial să întrerupă programele de înarmare nucleară şi cu rachete ale Coreei de Nord.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Traian Băsescu INTERVINE în scandalul Legii carantinării: ‘Ce scriu ei în noua lege e ce scrie în Tratatul interguvernamental și în reglementările UE’

Publicat

in

De

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la B1 TV, că România nici nu are nevoie de legea privind carantina și izolarea, pe care se tot ceartă parlamentarii și guvernanți de zile bune, deoarece are deja instrumentele legislative necesare în lupta cu epidemia de coronavirus. Este vorba despre Tratatul interguvernamental de sănătate internațională.

Europarlamentarul PMP a citit din Tratat și definițiile termenilor carantină, izolare și suspect, pentru a demonstra cât de simple și potrivite sunt. A mai precizat, de asemenea, că România nici nu poate să modifice definițiile acestor termeni, deoarece astfel ar fi exclusă din circuitul internațional de sănătate. Totodată, fostul șef de stat a ținut să critice și prevederea din legea privind carantina și izolarea, potrivit căreia persoana cu coronavirus asimptomatică trebuie să stea 48 de ore în spital, după care DSP stabilește, în baza recomandării medicului, dacă rămâne internată sau nu.

Publicitate

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’ .

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că certurile și dezbaterile din Parlament pe tema legii carantinei sunt degeaba, pentru că oricum România are instrumentele pentru a lupta cu epidemia de coronavirus. Europarlamentarul PMP suspectează că Guvernul PNL nu a știut acest lucru, iar PSD nu a făcut decât să speculeze.

„Suntem în cea mai penibilă situație în care o clasă politică putea să aducă o țară. Adică acea lege despre care discută în Parlament nu e necesară. Noi avem tot pachetul legislativ să facem față pandemiei. România este parte a Tratatului interguvernamental de sănătate internațională și e membră a UE, care a ratificat acest tratat, l-a introdus în decizia Parlamentului și Consiliului UE, prin Decizia 2119/2013. Înțelegeți în ce ridicol ne aflăm?

Am văzut un interviu al unui domn doctor care spunea că ne trebuiesc definiții simple. Dacă nu mă înșel, parcă e domnul Molnar, cu scuzele de rigoare că nu i-am reținut numele. Spune acest specialist că trebuie o lege cu definiții scurte și clare.

Iată regulamentul internațional din care noi suntem parte: carantină înseamnă ”restricția activităților și/sau separare a unor persoane suspecte de altele care nu sunt bolnave, astfel încât să prevină posibila răspândire a infecției și contaminării”. Ce vreți mai simplu? Se separă unele suspecte de cele care cert nu sunt bolnave. Să vedem ce înseamnă suspect. Același tratat ne spune că suspect înseamnă ”acele persoane considerate de un stat ca fiind expuse sau posibil expuse la un risc pentru sănătate publică și care ar putea fi o posibilă sursă de răspândire a bolii”. Avem și altă mare definiție pe un termen dezbătut zilele astea: izoalre înseamnă ”separarea persoanelor bolnave sau contaminate de altele, astfel încât să se prevină răspândirea infecțiilor sau contaminării”. Concluzie: carantina e un mijloc de prevenție a extinderii bolii. E simplu definită și absolut necesară! Am trecut prin ea, știu ce înseamnă de când comandam o navă. Când intram în carantină, intram în carantină”, a explicat Traian Băsescu, la B1 TV

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Acesta a mai ținut să amintească și de articolul 352 din Codul Penal, care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru cei care răspândesc boala.

„Guvernul n-a știut că are legislație, s-a lansat în această poveste și PSD a intrat în jocul unei noi legi, știind că n-are nevoie de ea, iar mâine o să-i spună lui Orban: ”nu ne acuza că stăm de zece zile să facem o lege bine; de ce nu le-ai aplicat și ai făcut să moară oameni?”. Ăsta va fi discursul PSD, vă dau scris. Ce am observat: ce scriu ei în noua lege acum e ce scrie în Tratatul interguvernamental și în reglementările UE. România va fi scoasă din circuitul internațional de sănătate dacă va îndrăzni să modifice definițiile”, a mai declarat europarlamentarul PMP.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend