Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

REVOLTĂTOR Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului într-o piață intens frecventată din București:

Publicat

in

Comisari din cadrul CRPCR București-Ilfov au efectuat un număr de 30 acțiuni de control privind verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în Piața Delfinului din București, informează ANPC.

În urmă controalelor efectuate s-au aplicat 36 amenzi contravenționale în cuantum de 282.500 lei și 3 avertismente; s-a retras definitiv de la comercializare cantitatea de 1.034,765 kg și 12 l produse alimentare, în valoare de 24.732,975‬ lei și s-au oprit temporar de la comercializare 3.364‬‬ produse nealimentare în valoare de 105.127,4‬ lei. Motivele pentru care s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman au fost următoarele: produse cu dată limită de consum depășită; produsele nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare; condiții de depozitare necorespunzătoare; produsele nu erau însoțite de documente de proveniență; schimbarea stării termice a produselor; igienă și spații de depozitare necorespunzătoare .

Cu ocazia acțiunilor de control desfășurate s-a propus măsură complementară de închidere pe o perioadă de până la 6 luni pentru 5 operatori economici și o măsură de încetare a practicii comerciale înșelătoare. De asemenea, pentru un operator economic s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Au fost verificați un număr de 10 operatori economici, ocazie cu care au fost identificate la comercializare un număr de 3.364‬ produse nealimentare (produse textile, paltoane, bluze, fuste, căciuli, șosete, pulovere, bustiere), în valoare de 105.127,4 lei, la care s-au constatat următoarele deficiențe: lipsă traducere în limba română a compoziției fibroase, lipsa etichetare produse. Operatorii economici au fost sancționați pentru încălcarea dispozițiilor Regulamentului CE 1007/2011 .

Au fost verificați un număr de 19 operatori economici care comercializau produse alimentare, ocazie cu care au fost identificate la comercializare diferite produse alimentare (jumări, slănină, cârnați, cășcaval afumat, smântână, urdă, brânză) cu dată limita de consum depășită; produse depozitate în condiții necorespunzătoare; comercializare de pește neetichetat în totalitate și fără documente de proveniență; comercializare diverse produse alimentare (cârnați, mici, carne) fără elemente de identificare și caracterizare, dar și fără termene de valabilitate; depozitare necorespunzătoare direct pe paviment.

Operatorii economici au fost sancționați pentru încălcarea dispozițiilor OG 21/1992 rep 2 și Legea 363/2007.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ForMin Aurescu, meeting Korean counterpart: Romania wishes to capitalise on Strategic Partnership on a higher level

Publicat

in

De

Romania is interested in capitalising on the Strategic Partnership with the Republic of Korea on a higher level, Romanian Foreign Affairs Minister Bogdan Aurescu said, in a meeting with his Korean counterpart Kang Kyung-wha. 

The meeting between the two officials took place on the sidelines of the Asia-Europe (ASEM) meeting of foreign ministers, in Madrid. 

According to a Foreign Affairs Ministry (MAE) release, the dialogue between the two dignitaries occasioned a review of the excellent stage of the bilateral relations, consolidated both during the almost 30 years of uninterrupted diplomatic relations and based on the over 10 years of Strategic Partnership between the two states. 

„Minister Bogdan Aurescu highlighted Romania’s interest in capitalising on the Strategic Partnership existing between the two countries on a higher level, through sustained actions for strengthening political dialogue and developing the economic cooperation. The two ministers agreed to organise events next year in the two countries, for marking the 30 years of diplomatic relations,” MAE pointed out. 

The Romanian chief diplomat underscored the importance of consolidating the Romanian – South-Korean economic relations by capitalising on the various opportunities provided in the area of commercial exchanges. He encouraged the South-Korean firms and companies to have a stronger investment presence in the Romanian economy. Minister Bogdan Aurescu highlighted the importance of organising next year the tenth session of the Joint Committee on industrial cooperation. Moreover, he asked the Korean side to speed up the procedure of authorising the Romanian meat exports on the South-Korean market. 

At the same time, he thanked the South-Korean side for the support in opening the negotiations on Romania’s accession to the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), support reconfirmed by his counterpart. The two high officials carried out an opinion exchange on the very good cooperation of the two states within the UN, MAE also showed.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Numărul utilizatorilor înregistraţi anul acesta la Biblioteca Naţională a României, în scădere faţă de 2018

Publicat

in

De

Numărul utilizatorilor înregistraţi anul acesta în cele şase săli ale Bibliotecii Naţionale a României (BNaR) a înregistrat o scădere importantă faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit informaţiilor oferite News.ro de instituţia care aparţine de Ministerul Culturii, scrie news.ro.

În răspunsul la solicitarea News.ro se arată: „Numărul de utilizatori înregistraţi în cele şase săli ale Bibliotecii Naţionale a României, în primele unsprezece luni ale anului 2019, a fost de 7.449”.

Potrivit datelor furnizate News.ro de BNaR la finalul anului trecut, în perioada ianuarie – noiembrie 2018, în cele şase săli ale Bibliotecii, au fost înregistraţi în total 22.800 de utilizatori, dintre care circa 8.800, în sala de ştiinţe filologice „Mihai Eminescu”. Un utilizator înregistrat poate folosi mai multe săli ale Bibliotecii.

Citește și: Tenorul Placido Domingo a fost ovaționat îndelung la gala ce a marcat 50 de ani de la debutul la Scala din Milano

A crescut însă media utilizatorilor în spaţiile libere – unde nu este necesar un permis de cititor. Anul trecut, media a fost de 360 de persoane pe zi. În aceeaşi perioadă a acestui an, a fost înregistrată o medie zilnică de 700.

Cea mai aglomerată perioadă din 2019 a fost, potrivit reprezentanţilor Bibliotecii, 1 aprilie – 31 iulie. „Din punct de vedere al utilizatorilor, în vara anului 2019, când biblioteca a fost deschisă, s-a înregistrat un maxim de frecvenţă, utilizatorii folosind, cu precădere, spaţiile libere pentru lectură”.

În primele unsprezece luni ale anului 2019, BNaR a găzduit 95 de evenimente şi expoziţii şi a organizat 229 de evenimente cultural-artistice, ştiinţifice şi profesionale, precum şi expoziţii destinate utilizatorilor de toate vârstele, a mai informat instituţia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend