Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

REVOLTA UNUI MEDIC, ÎNTR-O SCRISOARE – MANIFEST CĂTRE AUTORITĂȚI : Cum este posibil ca dvs, domnule dr. Raed Arafat, să hotărâți care este Adevărul și Binele Suprem al românilor și al României ?

Avatar

Publicat

in

Dragoș Slăvescu, cunoscutul medic specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva face, într-o scrisoare deschisă adresată autorităților din România, o radiografie dureroasă a sistemului de sănătate și de siguranță națională din România și indică bubele care au adus România într-o situație limită. Dragoș Slăvescu adreseaza, bine motivat, o serie de întrebări doctorului Raed Arafat, cel care, se poate deduce din scrisoare, pare a fi protejatul și trimisul lui Allah pe pâmantul românesc, chiar și acum, in perioada epidemiei.

Redăm integral scrisoarea medicului Dragoș Slăvescu

” Întru, DREPTATE, ADEVĂR ȘI CONȘTIINȚĂ SCRISOAREA A-III-A DESCHISĂ

Încep prin a mă prezenta din nou , numele meu este Dragoș Slăvescu, medic primar Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Stomatologie , medic specialist Chirurgie Plastică si Microchirurgie Reconstructivă și Doctor în Medicină. Pornesc redactarea acestei scrisori deschise în data de 12.05.2020 când este pomenit Sfântul Ioan Valahul în calendarul ortodox , sfântul cel neprihănit, ocrotitor al tinerilor, păzitor al curăţeniei trupeşti, mângâietorul celor închişi, apărătorul drepteicredinţe, grabnic ajutător celor ispitiţi de farmecele trupeşti. În acest Război teribil, după cum spunea și președintele României , poporul român are de înfruntat inamicul perfid și invizibil – virusul SARS-CoV-2 .

Domnul președinte Iohannis îndeamnă națiunea română la unitate pentru a înfrunta criza , scoțând în evidență CREDINȚA românilor în utilitatea măsurilor de prevenire a transmiterii COVID-19, întărită mai ales de sancțiunile aplicate de forțele de ordine, fără de care “morții ar fi fost mult mai mulți”. Prin aceeași CREDINȚĂ a națiunii se materializează și Legătura Milenară a poporului român cu Dumnezeu, prin aceasta dovedindu-se existența lucrurilor nevăzute, rămânând astfel ca o Stâncă în mijlocul Valurilor Mării și având Curajul Mărturisirii , pe care l-a avut Sfântul Ioan sub Pavăza Credinței lui în Dumnezeu, și să putem stinge săgețile arzătoare ale vicleanului , nelăsând viermele îndoielii să ne manânce toată viața . După cum bine știți , domnule doctor Raed Arafat , sunt unul din medicii care s-au aflat în prima linie și s-au implicat activ în gestionarea tragediei de la Colectiv, participând inclusiv la consultările membrilor societății civile cu președintele Iohannis de la Palatul Cotroceni, din noiembrie 2015. Am susținut breasla sistemului medical care dorea schimbarea sistemului în România.

Domnule dr. Raed Arafat , în numele Protecției, Siguranței și Binelui Suprem al Poporului Român ce ar mai fi de făcut?

Guvernul actual , prin primul ministru , ministrul sănătății și mai ales prin dvs, domnule dr. Raed Arafat , profitând de percepția pe care o are societatea românească in legătură cu profesionalismul și preocuparea specială manifestate de dvs pentru acest popor, anunțați instituirea restricțiilor de libertăți și de distanțare socială pe o perioadă de 1-2 ani cu reevaluare periodică pâna la vaccinarea în masă a populației. În acest context susțineți toate aceste măsuri respectând recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Care este cea mai mare pierdere a unui om? La ce ar folosi unui om să câștige tot BINELE pe care autoritățiile îl promit și garantează , dacă ne pierdem SUFLETUL ? Oare cunoașteți ce este SUFLETUL? Îmi permit să vă amintesc că Sufletul, este partea cea mai Nobilă a Omului , fiind diferită de trup și, cel mai important însă, Sufletul este NEMURITOR! Cum le veți explica oamenilor că măsurile de distanțare socială și de restricție a libertăților, care au fost stabilite de către președintele și premierul României, aduc și mai ales garantează SĂNĂTATEA și FERICIREA POPORULUI? “Cinstea vieţii mele şi idealul vieţii mele sunt acelea de a fi aşternutul pe care la nesomn să se poată odihni oricând sufletul ţării! ” – spunea geniul Nichita Stănescu. Din radiografia trecutului strămoșilor noștri, a unei lumi disparute acum peste 6000 de ani , cercetând datele legate de analizele paleogenetice (ADN) realizate pe scheletele din necropola de la Sultana – Malul Roșu, se stabilește și demonstrează identitatea oamenilor, rezultatul fiind uimitor, acesta demonstrând apropierea genetică dintre populaţiile de acum 6000 de ani şi cele din România zilelor noastre. Totodată, în 2013, în cadrul Muzeului Național de Istorie a României se inaugurează expoziția „Aurul și Argintul Antic al României”, eveniment cu ocazia căruia se demonstrează că ISTORIA NOASTRĂ MILENARĂ este SCRISĂ in AUR. Piesele arheologice de o deosebită valoare istorică, din inventarele ansamblurilor princiare getice, precum diversitatea şi bogăţia de forme a orfevrăriei dacice lucrate din aur şi argint, sunt o INSIGNĂ și un ÎNSEMN , reprezentând astfel PRESTIGIUL, SACRALITATEA și BOGĂȚIA STRĂMOȘILOR NOSTRI.

Ca urmare a continuității, statorniciei, bogăției materiale și mai ales spirituale ale acestui popor , cum este posibil ca dvs, domnule dr. Raed Arafat să hotărâți care este Adevărul și Binele Suprem al românilor și al României ?

Cine vă indrumă calea în căutarea și găsirea ADEVĂRULUI SUPREM ? Cine și CE vă face să aveți garanția că ințelegeți Binele Suprem și nevoile Neamului Românesc, ce crede dintotdeauna in Nemurirea Sufletului? Poporul Român, de mii de ani, a avut o misiune sfântă de păstrare a credinței și a integrității pământului strămoșesc, fiind guvernat , mai ales în momentele de răscruce, de conducători cu credință in Dumnezeu și cu iubire de neam. Aceștia au apărat Legile Strămoșești , ca și LANDMARK-uri, nu au mers pe drumul rătăcirii , orbecăind prin tenebre, deoarece și-au luat Lumină de Sus, nu stând cu spatele la ea. Toată istoria noastră, inclusiv cea recentă – Revoluția din 1989, a fost plină de sacrificiu , în care obiectivul suprem a fost câștigarea și păstrarea LIBERTĂȚII . Eroii noștri ne-au arătat că toți suntem datori cu o moarte pentru apărarea și prețuirea valorilor esențiale ale vieții – Demnitatea, Adevărul și Conștiința, important fiind modul în care ne trăim această viață, înțelegând astfel misiunea noastră pe pamânt. După 1990 am devenit liberi , luptând pentru democrație și pentru consolidarea acesteia, comunismul dovedindu-se o utopie , o inșiruire de așa zise fapte bune , care prin succesiunea lor au dus la dezastrul total, în numele aceluiași BINE pe care și Orânduirea actuală, inclusiv dvs domnule dr. Arafat, îl garantează și promite, impunându-l tot cu Forța.

Comunismul a însemnat un sistem închis și centralizat , care a semănat în populație teamă, ură și neîncredere, toate păstorite de fiul mult iubit al țării și la care trebuia să ne inchinăm ca la un idol. În anii postdecembriști, sistemul a supraviețuit, s-a perfecționat continuu și a creat o nouă ierarhie în toate domeniile de activitate, îngenunchind oamenii, umilindu-i, compromițându-i și încercând să le pervertească sufletele, pentru ca aceștia să nu poată să lupte pentru binele personal/colectiv , demnitate și libertate. Pas cu pas au continuat să fie promovate elementele incompetente , acestea fiind susținute să conducă prin forță. Metehnele comuniste se văd și astăzi în sistemul feudalo-comunist construit cu grijă și asiduitate în anii de după Revoluție, când dumneavoastră domnule dr. Raed Arafat împreună cu decidenții , in numele BINELUI , doriți să ne supuneți , să ne dictați viețile și libertățile , călcând în picioare demnitatea noastră națională, fără a vă păsa, ignorând conștiința fiecăruia dintre noi. ADEVĂRUL și REALITĂȚIILE sunt evidente, de ce ne obligați să le negăm umilindu-ne în cel mai josnic mod? La Colectiv principala problemă care a stârnit și generat mișcările de stradă a fost Corupția Financiară , dar mai ales CORUPȚIA MORALĂ.

Dvs, domnule dr. Raed Arafat, impreuna cu sistemul, ați scos atunci la iveală CRIZA MORALĂ, ca rezultat a 30 de ani în care poporul român a fost obligat să tolereze vrând, nevrând, obligat sau nu și clipă de clipă sistemul feudalo-comunist postdecembrist. Ne confruntăm și astăzi cu lipsa identității naționale și a liderilor autentici, credibili și de urmat, acestea fiind cauzate de perpetuarea promovării stării de incultură la nivelul societății și mai ales a promovării, cu surle și trâmbițe, a incompetenței în fucțiile de conducere, decizie și control ale statului român. Mai țineți minte, domnule dr. Raed Arafat, tragedia de la Colectiv și modul în care s-au succedat evenimentele? Câti tineri au murit atunci din cauza incompetenței autorităților? Ministrul Sănătății N. Bănicioiu, somitățile medicale – pe care le vedem și astăzi la TV și ne dau în continuare indicații și ne dictează viețile, împreuna cu dvs, domnule dr. Raed Arafat – Comandant al Acțiunii, șef al Departamentului de Situații de Urgență, ați condus acțiunea de atunci prin Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției sub deviza : “AVEM DE TOATE ȘI NU NE TREBUIE NIMIC! ” . De ce s-a ascuns ADEVĂRUL? De ce s-au ascuns infecțiile nosocomiale care au ucis o parte dintre cei care au scăpat din flăcările iadului? Țineți minte când ați declarat , domnule dr. Raed Arafat , că infecțiile nosocomiale “științific apar din cauza suprautilizarii antibioticelor la români “, insistând pe anumite complicații pulmonare si minimalizând gravitatea acestor infecții care este determinantă in evoluția pacienților arși ?

Prin toate afirmațiile/susținerile făcute în public, ați continuat dezinformarea și ducerea in eroare cu rea credință atat a populației cât și a autorităților statului că s-au luat toate măsurile pentru intervenția, transportul, tratamentul și îngrijirea pacienților din clubul Colectiv. De ce nu s-a recunoscut incapacitatea sistemului național medical de a trata pacienții arși, astfel încât să se declanșeze imediat mecanismul de protecție civilă la nivel european ? De ce ați refuzat în prima instanță ajutorul medical extern care s-a oferit încă din prima clipă ? De ce nu v-ați dat acordul imediat pentru transportarea pacienților arși la spitalele specializate din Europa, care își manifestaseră disponibilitatea întru ajutorare…? Puteți, domnule dr. Raed Arafat , să ne răspundeți la toate aceste întrebări pentru atunci și ACUM, pentru că tot dumneavoastră sunteți Comandantul Acțiunii? A fost constituită Asociația Colectiv GTG 3010 de către dl. Eugen Iancu și de cei care au avut de suferit în mod direct în urma incendiului, rude ale celor răniți și decedați prin care se caută și astăzi aflarea Adevărului, “neînțelegându-se ce motivații pot declanșa în oameni asemenea resorturi criminale și câți dintre cei care se fac responsabili de tragedie au curajul să privească dincolo de ochii acestor tineri nevinovați”.

Cine răspunde astăzi pentru cele întâmplate la Colectiv ? Cine răspunde de tragedia din Apuseni, tragedia de pe lacul Siutghiol, tragedia din maternitatea Giulești și multe altele? Aveți puterea de a vă uita în ochii părinților și rudelor victimelor tragediilor menționate?

Ce credeți că simt acei părinți ai căror bebeluși sau copii au murit sau au suferit traume fizice, psihice, cicatrici sau handicapuri grave și iremediabile? Să citez un clasic in viață : “ Câinii latră, caravana trece , mai mușcă unul câte un picior de camilă și …atât !” După cum se cunoaște, domnule dr. Raed Arafat, infecția cu virusul SARSCoV-2 a apărut în decembrie 2019 în orașul Wuhan, China, de unde s-a propagat cu rapiditate în majoritatea țărilor din lume. În Europa cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Spania și Italia. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a monitorizat cu atenție epidemia, declarând în data de 11 martie 2020 , oficial, PANDEMIE. Boala virală COVID-19, până la acel moment, a făcut ravagii în cel puțin 114 țări și a ucis mai mult de 4.000 de persoane, aflăm din declarația directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Tot pe această cale, directorul general OMS declara în continuare că :” Toate ţările pot schimba cursul acestei pandemii !” și că ”Trebuie să fim mai agresivi !” .

Domnule dr. Raed Arafat ce v-a dictat instinctul dvs. ?

Cum va îndemnat să reacționați preventiv spiritul dvs de Conducător, Vizionar, Întreprinzător și Bun Organizator ? Ce s-a întâmplat în România? Încep prin a prezenta definiția prin care s-a descris și explicat pandemia de coronavirus din Romania: “O epidemie aflată în curs de desfășurare pe teritoriul României cauzată de noul coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2), virus care provoacă o infecție numită COVID19, care poate fi asimptomatică, ușoară, moderată sau severă. Infecția severă include o pneumonie atipică severă manifestată clinic prin sindromul de detresă respiratorie acută.” Când apare primul caz de coronavirus în România? Din presă aflăm că, în data de 26.02.2020, “ România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane – niciun copil, dar persoane în vârstă – toate fiind testate și cu rezultat negativ.” Ați fost prezent din prima clipă slujind țara , ca un luptător al luminii, sărind în ajutorul poporului român și liniștindu-l că primul pacient infectat are o stare bună de sănătate, neprezentând simptome . În România, deci inițial, au fost confirmate numai cazuri de import din Italia la persoanele venite din această țară sau care au avut contact cu o persoană din această țară.

CE MĂSURI AȚI LUAT, domnule dr. RAED ARAFAT ?

Tot din presă aflăm că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a vorbit despre procedurile sanitare impuse de cazul confirmat de coronavirus în România. Acestea au fost enumerate și au constat în : – anchete epidemiologice – evaluare serologică prin testare și prin comorbiditați existente la contacți. Puteți să ne spuneți, domnule dr. Raed Arafat , de unde provine în România infecția cu corona virus și cum s-a transmis ea pe teritoriul țării? Ce ați făcut pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în rândul populației ? Presa ne informează că primul pacient confirmat cu coronavirus a fost adus la Institutul “Matei Balş” și preluat de domnul prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel. Aflăm că deja autoritățile pentru a nu fi surprinse de pandemie nepregătite s-au organizat temeinic punând la dispoziție și camere cu duşuri chimice, pentru primii bolnavi. Adrian Streinu-Cercel: „Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele acestor pacienţi. Sistemul e nu intră nimic, nu iese nimic.” Lucrurile devin deja foarte grave din moment ce dl. prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel declara că “din acest moment, orice este posibil în legătură cu extinderea coronavirusului în România.” Nu sunt oare prea puține două camere și încă două paturi în lupta cu pandemia, domnule dr. Raed Arafat? Cum a reacționat la acea vreme clasa politică, Guvernul și Președintele Romaniei ? În data de 05.03.2020 la emisiunea domnului V. Ciutacu , primul ministru Ludovic Orban a fost întrebat dacă nu este periculos să ne jucăm de-a anticipatele pe timp de criză. Raspunsul este uluitor : CE CRIZĂ ? În data de 11.03.2020, Președintele României Klaus Werner Iohannis ne asigura că nu există niciun fel de pericol și că vrea – citez: “ să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică. Deci la noi până acum, avem noroc !” Ce informații ați transmis, domnule dr. Raed Arafat, Președintelui României Klaus Werner Iohannis și Primului Ministru Ludovic Orban ? Cum i-ați informat de gravitatea situației pe președintele și pe primul ministru al României în momentul în care directorul OMS a declarat PANDEMIE la data de 11.03.2020? Presa vuia la acea vreme, de informații preluate de la personalitațile lumii medicale prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel și prof. univ. dr. Alexandru Rafila, acestea fiind contradictorii și care mai târziu au creat panică, neliniște și confuzie în rândul populației. La o conferință de presă susținută la Ministerul Sănătății, domnul prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel declara: “ Știm cu toții că acest virus este ultra cunoscut pă Terra, este pă Terra cu mult timp înainte de apariția omului pe Pamânt. Acest focar mare este la nivelul acestei regiuni Hubei și care întradevăr are circa 11 milioane de locuitori, dar reprezintă un punctișor pă harta Chinei. Ce înseamnă asta din punct de vedere practic? Înseamnă că riscul ca un astfel de caz să ajungă pă teritoriul României este substanțial redus.”

Cu alte cuvinte să stam linistiți în case, pentru că este evident că niciun caz din China nu poate ajunge pe teritoriul României…, doar Virusul SARS-CoV-2 poate ajunge deoarece OMS-ul a declarat Pandemie! La Europa FM însă, domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila făcea o declarație uimitoare prin care informează poporul român că “coronavirusul nu există” și că “este imposibil să testăm produsele venite din China dacă sunt sau nu contaminate cu coronavirus pentru că nu există nicio metodă de testare a suprafețelor, el testându-se doar în secrețiile de la persoanele suspecte care au venit în contact cu persoane venite din China”. Ce să întelegem, domnule dr. Raed Arafat? Cum trebuia să reacționeze poporul român la astfel de Informații? La data de 13 martie 2020, premierul României Ludovic Orban împreuna cu ministrul sănătății Victor Costache, la conferința de presă , au declarat că premierul împreună cu toată conducerea PNL se vor autoizola la vila Lac, de unde își vor exercita în continuare toate atribuțiile și că nu vor mai merge la Cotroceni pentru consultări. Dl. ministru al sănătății a mai precizat că dl. Ludovic Orban este un contact asimptomatic și că se cere diagnosticarea rapidă pentru toată echipa guvernamentală. Care sunt mecanismele instituțiilor statului în lupta cu prevenirea și răspândirea virusului SARS-CoV-2?

Despre ce strategie de comunicare guvernamentală vorbim , domnule dr. Raed Arafat?

Să fie oare o doar o problemă de exprimare în Limba Română ? „Limba română este patria mea” scria geniul Nichita Stănescu, Respirări (1982) „A vorbi despre limba în care gîndești, a gîndi – gîndire nu se poate face decît numai într-o limbă – în cazul nostru a vorbi despre limba română este ca o duminică. Frumusețea lucrurilor concrete nu poate fi decît exprimată în limba română. … Ce patrie minunată este această limbă! Ce nuanță aparte, îmi dau seama că ea o are! Această observație, această relevație am avut-o abia atunci cînd am învățat o altă limbă.” Când vă adresați poporului român, domnule dr. Raed Arafat, în ce limbă gândiți? Ne spune tot Nichita Stănescu că “o patrie fără de nume nu este o patrie. Limba română este patria mea.” Cunoașteți , domnule dr. Raed Arafat istoria milenară a limbii și a poporului român? Știți cine a fost Neamul Nostru Strămoșesc? Cunoașteți sacrificiile pentru păstrarea Dreptei Credințe, a Limbii și a Integrității Teritoriale ale acestui Neam Cardinal ?! Valea Regilor și a Sfinților Voievozi este una din mărturiile care demonstrează cine au fost Drepții Conducători ai acestui Neam de Soi! Vă întrebați cumva, domnule dr. Raed Arafat, unde este Valea Regilor? Nu este numai în Egipt! Aș incepe cu prima parte a Baladei Meşterului Manole: “Pe Argeş în gios, Pe un mal frumos, Negru-vodă trece Cu tovarăşi zece Nouă meşteri mari, Calfe şi zidari Şi Manoli – zece, Care-i şi întrece. Merg cu toţi pe cale Să aleagă-n vale Loc de monastire Şi de pomenire.” Mănăstirea Curtea de Argeș se află în Valea Regilor si a Sfinților Voievozi fiind vegheată de Cetatea Poienari construită de Vlad Țepes. Aici se odihnesc Sfinții Basarabi, precum și Regii și Reginele poporului nostru! Să nu uităm și de Biserica Domnească, care este plină de mărturii și secrete, în 1920 Nicolae Iorga fiind martorul unei descoperiri uriașe, cea a mormântului princiar al cavalerului negru, fiind vegheat de Fecioara Maria care ascunde sub straiele albastre, pântecul în care-l purta pe Isus. Însemnele lespezii și ale raclei denotă faptul că acest personaj al istoriei noastre era un inițiat, iar un alt inel princiar ca al voievodului se mai poate găsi doar la Casa Regală a Angliei ! Cum este posibil, domnule dr. Raed Arafat, să ridicați glasul și să arătați cu degetul la români când aplicați măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 ? Regina Maria, regina tuturor românilor, menținea curajul și solidaritatea pe linia frontului, când in vara anului 1917 trei sferturi din regatul României se afla sub ocupație germană, bulgară și turcă. Primul exemplu l-a dat cuplul regal, Maria şi Ferdinand. Dar au existat multe alte familii bogate şi cu autoritate care au ales să înfrunte bolile şi mizeria ca să conducă acţiuni umanitare de proporţii. Tot atunci, Regina României organiza acea Reţea de Ambulanţe numită “Regina Maria” și mergea permanent în spitalele de campanie să vorbească, să îmbărbăteze și să trateze soldații români, chiar dacă aceștia sufereau și de boli infecțioase grave. Oare dvs, domnule dr.Raed Arafat, astăzi aveți aceeași viziune asupra salvării poporului român? Poporul Român are nevoie de IUBIRE! Cu IUBIRE și-a ajutat și tratat Regina Maria eroii neamului românesc de la Mărăști, Mărășești și Oituz unde s-a luptat sub deviza : “PE AICI NU SE TRECE!”

Cum v-ați gândit, domnule dr. Raed Arafat, să închideți Bisericile și Cimitirele din România? A închide cimitirul pentru a nu putea să aprindem o lumânare la morți este un Sacrilegiu Național.

La supermarket, românii au avut voie să meargă și să-și cumpere hrană, respectând regulile de protecție și de distanțare socială. Au avut chiar nevoie și de declarația pe proprie răspundere, pe care trebuia să o completăm cu foarte mare grijă și exactitate, pentru a nu primi amenzile usturătoare pe care dvs și guvernanții noștri le-ați impus, evident pentru Binele Suprem al Poporului, care acum câteva zile au fost declarate neconstituționale! Nu înțelegem care este legătura dintre prevenția propagării virusului și valoarea amenzilor ? Dacă persoanele nu au respectat ordonanțele militare și au fost amendate sau nu, cum s-a realizat prevenția? Cand se scrie procesul verbal, se aplică amenda virusul devine cumva, “mai înțelegător” și nu se va mai transmite la altă persoană pentru a o infecta? Să considerăm că această declarație pe proprie răspundere este testul la limba și literatura română pe care Președintele și Guvernul Țării l-au dat poporului mult iubit și stimat? Trebuie oare să vă multumim pentru toată grija ce ne-o purtați și viitorul pe care încercați să-l impuneți românilor, domnule dr. Raed Arafat? Grupul de Comunicare Strategică ne informează periodic despre evoluția epidemiei precum și de măsurile luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 în România fără niciun fel de consultare populară și nici a societății civile . Cum poate un grup restrâns să stabilească Norme, Reguli, Ordine, fie ele și militare, fără a consulta în prealabil societatea civilă ? Am fost informați că persoanele care se întorc din țările incluse în zonele roșii vor fi carantinate, iar cei care se întorc din țările incluse în zonele galbene vor sta în izolare la domiciliu 14 zile. Cum ne puteți explica de ce ați lasat să treacă granița și să intre în țară, doar in baza unei declarații pe proprie răspundere, și nefiind carantinate, peste un milion de persoane in decursul acestei perioade critice pentru România? Cine răspunde peste aceste fapte ? În România inițial au fost confirmate numai cazuri de import din Italia la persoanele venite din această țară sau care au avut contact cu o persoană din această țară. Sursele importante ale infecției în România au fost persoanele venite din afară, din zonele roșii, care nu s-au autoizolat la domiciliu sau care au mințit că nu au fost într-o zonă afectată de infecția COVID-19. Fostul Ministrul al Sănătății Victor Costache, a afirmat că până la data de 19.03.2020, peste 80% erau cazuri de import și ceilalți erau contacți ai cazurilor de import.

Care a fost soluția salvatoare, domnule doctor Raed Arafat, pentru poporul român? Simplă, deschizând mai multe dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în care sunt vizate persoanele ce nu au stat în autoizolare la domiciliu 14 zile și cei care nu au comunicat că au venit din zonele afectate sau nu au comunicat că au avut contact cu o persoană testată pozitiv pentru coronavirus. Să ințelegem că tot Diaspora e de vină fugind din calea virusului ucigaș, pe care l-a și introdus în țară, și în niciun caz Statul Român prin multiplele Instituții de Coordonare și Control care trebuiau să i-a măsuri reale de prevenție prin carantinare și testare. Niciun focar comunitar nu a plecat inițial din țară, de la biserici sau de la lingurița de la Sfânta Împărtășanie. Poporul român este un popor cu credință în Dumnezeu, care se adapă sufletește mergând la Biserică și participând la Sfânta Liturghie. Acesta a ascultat indemnul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române și s-a rugat împreună în familie, aproape fiecare casă devenind un Paraclis. Am așteptat Lumina Sfântă a Învierii Domnului Isus Hristos, pe care am primit-o și anul acesta, distribuind-o după regulile impuse de Ministerul de Interne, printr-un Protocol care a produs mult scandal și o mare tulburare in societatea românească, chiar în Săptămâna Patimilor când creștinii trebuiau să privegheze și să se roage în liniște.

Președintele Klaus Werner Iohannis ne-a amenințat, folosind parcă tehnici de manipulare adresate subconștientului prin îndreptarea degetului către audiență la rostirea autoritară a comenzii “Stați Acasă! Altfel după Paști vom avea înmormântări.” Cu astfel de exprimare și gesturi calculate și exersate ne-a obișnuit Președintele României în ultima vreme, încearcând parcă să regreseze auditoriul la vârsta copilului ce trebuie să se supună părintelui, executând comanda inconștient și automat. Nu înteleg ce vrea dl. președinte Iohannis să spună in limba româna, pentru că înmormântări, îmbolnăviri, precum și nașteri există de mii de ani în fiecare zi, acesta fiind cursul firesc al vieții pe pamânt către viața veșnică, în care oricum noi credem din timpurile străvechi ale dacilor și a lui Zamolxe, în ciuda faptului că istoriei noastre i s-au șters 1000 de ani . Cui a fost de trebuință aceste lucruri domnule dr. Raed Arafat? O altă teorie foarte interesantă pe care ați prezentat-o în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, l-a întrebarea domnului Mircea Badea “ dacă infectatul stă singur, de ce trebuie să stea la spital?”, ați motivat că persoanele infectate, contagioase și asimtomatice trebuie să stea sub pază strictă, deoarece trebuie controlat modul în care se hrănește și dacă stă singur, izolat. Potrivit explicațiilor domnului dr. Nelu Tătaru, înțelegem că cei depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus trebuie să respecte „ aceleaşi proceduri cu specificaţia că familia celui depistat nu va fi carantinată în instituţie, ci va avea carantina la domiciliu. Se modifică izolarea la domiciliu în carantină la domicliu, având în vedere că aceste persoane sunt deja izolate la domicliu. Vor fi supravegheate de poliţia locală şi organele MAI.”

S-ar putea crea “Pușcăria Romania” sub nobila deviză că “Oamenii NU Trebuie Lăsați să se Îmbolnăvească !

Vă intreb domnule dr. Raed Arafat, dacă la testarea în masă pe care o propuneți, descoperiți alte mii și sute de mii de infectați, ce măsuri o să mai luați? O să repuneți pe tapet și chiar o să extindeți Programul „Vacanța Mare” de prevenire a îmbonăvirilor cu SARS-CoV-2/ COVID-19 al domnului prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel prin care s-ar putea crea “Pușcăria Romania” sub nobila deviză că “Oamenii NU Trebuie Lăsați să se Îmbolnăvească ! După ce s-au Îmbolnăvit NU mai e Nimic de Făcut – Totul trece pe Sistemul de Sănătate !“… ?! Nici nu am ajuns la vârful epidemiei din România și nici nu cred că mai avem vreo șansă, pentru că ne tot tăiem în dinții de fierăstrău ai graficelor dvs domnule dr. Raed Arafat și anunțați valul al doilea a cărui amploare va depinde de când și cum se face ieșirea din izolare, vigilența autorităților având un rol esențial. Din toamnă, preziceți apariția noii boli COVID-FLU și ne indicați să ne vaccinăm neapărat pentru gripă, neștiind nici măcar ce tulpină va avea virusul gripal ? Ne speriați cu numărul de morți provocat de virusul SARS-CoV-2 ? Câți oameni mor zilnic în mod obișnuit în România ? Câți dintre aceștia sunt secerați de gripa sezonieră, de cancer, de boli cardiovasculare și de multe alte patologii? Unde sunt infecțiile grave intraspitalicești care omoară zeci de mii de oameni? Oare au dispărut și noul coronavirus le-a luat locul la toate? Decidenții noștri ne-au prezis un număr impresionant de morți, care nu s-a adeverit, țara noastră nefiind pregătită ca de obicei la acestă situație. O spune chiar primul ministru al României, lăsând să se înțeleagă că am plecat la război fără pușcă, fără muniție și că succesul l-a obținut prin instituirea timpurie a prevenției, nu ca alte state care nu au luat deciziile corecte și imediate ce se impuneau pentru încetinirea transmiterii noului coronavirus. Eu cred că avea dreptate președintele României când spunea că de această dată am avut noroc și nu ghinion ca de obicei! Testarea în masă ne-ar putea oferi o hartă a distribuției bolii, dar credeți că este îndeajuns doar să testăm cu aparatele PCR – real time ?

Vă întreb pentru că există teste pozitive asimptomatice, fals pozitive sau fals negative. Se consideră că a pune diagnosticul de COVID-19 doar pe baza unui test care este incert , nu poate fi sigur sau complet. Studiul publicat în 22 aprilie 2020 _ Real-time RT-PCR in COVID-19 detection: Issues affecting the results _ Alireza Tahamtan and Abdollah Ardebili , concluzionează faptul că rezultatul testării trebuie interpretat cu multă grijă, fiind mai relevant atunci când este însoțit de examinările secrețiilor tractului respirator și investigații CT. În caz contrar simpla testare PCR-RT nu poate indica corect rezultatul, așa cum arată studiul/ cercetarea indicată. De ce Ministerul Sănătății, prin Ordinul 570, a emis un protocol conform căruia, în caz de deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus, se stabilește că nu mai este nevoie să se facă autopsia cadavrului pentru a confirma diagnosticul clinic deja confirmat prin analize de laborator? Doar sub pretextul evitării riscului de transmitere a bolii infecto-contagioase? Institutele de Medicină Legală sunt organizate inclusiv pentru a face autopsii pentru astfel de cazuri de boli infecto-contagioase. Fiind o boală nouă, ea trebuie cercetată atît clinic cât și morfopatologic, pentru a ști cum să diagnosticăm corect și complet, primordial fiind să găsim calea cea mai buna pentru a ne îndrepta terapeutic – spunea dl. prof. univ. dr. Vladimir Beliș.

Cum stiți, domnule dr. Raed Arafat, că pacienții au fost diagnosticați corect sau dacă au primit tratamentul corespunzător? De ce și de cine vreți să-i protejați, cu adevărat, pe cetățenii acestei țări?

Ne obligați să stăm în case, să ne izolăm, să ne distanțăm, să purtăm măști și mănuși de protecție și să vorbim cât mai puțin pentru a limita răspândirea COVID-19. Ați coborât din turnul dvs. de fildeș, domnule dr. Raed Arafat, să pașiți în mijlocul oamenilor, precum Regina Maria, pentru ca aceștia să vă simtă grija, bunătatea și profesionalismul pe care le susțineți ? Oamenii au nevoie ca liderii lor să se apropie de ei, mai ales în aceste momente grele prin care trece omenirea, “pentru că atunci când se bucură inima, se luminează fața!”. Ați fost să vedeți cum trăiește poporul român și ce nevoi are? Știți care sunt suferințele românilor, ce simte și cum respiră acest popor ? Cum verificați dacă măsurile de prevenire și combatere a transmiterii COVID19 se pot aplica la nivelul societății și dacă sunt cu adevărat eficiente? Ne garantați eficiența lor apelând la conștiința românilor pentru a respecta măsurile, dar în același timp îi amenințați și le arătați degetul sau palma ca semn al respectării regulilor împuse cu forța și/sau a distanțării? Mă rog din tot sufletul să explodeze Conștiința Ancestrală a Neamului Românesc și nu mămăliga pe care nu o mai garanteză nimeni că o să aibă la masă! Ne-ați prezentat la televizor cum se manipulează masca chirurgicală și care sunt caracteristicile ei, beneficiile purtării acesteia în public, dar nu vă uitați la membrii guvernului și la primul ministru ce greșeli fac, pozând în adevărați garanți ai menținerii sănătății și salvatori ai poporului român ? Revedeți înregistrările video care sunt suficient de relevante în acest sens. Despre ce beneficii și reguli de prevenire a transmiterii bolii ne mai povestește primul ministru Ludovic Orban, care nu respectă nicio regulă de distanțare socială și pe deasupra își scoate masca și o lasă în grija ministrului de interne dl Marcel Vela, acesta “lucrând” cu “mâinile curate” precum “Comisarul Moldovan”? Ce să ințeleagă oamenii când văd reluată piesa de teatru ”Cu mască și fără mască” din timpul comunismului? Măcar atunci actorii, între care regretata Stela Popescu, reușeau să ne amuze. Și râdeam… Ideile strecurate subtil, printre ”rânduri” aveau rolul de a ajuta la dezvoltarea inteligenței sociale.

Vreți să ne obligați să jucăm și noi, poporul român, în noua piesă, ilustru regizată de către cei care conduc ostilitățile în acest moment, în statul român? Vorbim acum despre mască, mănuși, ca despre niște componente ale vieții, care sunt obligatorii, dar nu vorbim despre cum putem verifica și noi, oamenii, că intradevăr aceste măsuri sunt eficiente și corect aplicate de fiecare dintre noi! Cum pot eu să cred ca și chirurg, domnule dr. Raed Arafat, că masca celui din fața mea este de calitate și indeplinește toate criteriile constructive, sau că a fost schimbată la timp? La o scurtă privire aruncată în jurul nostru putem observa că marea majoritate a oamenilor nu cunosc procedurile medicale, ei nefiind specialiști ca dvs, neștiind sau nefiind obișnuiți să aplice, să poarte și să schimbe masca la timp. Vor fi eficiente măsurile pe care le impuneți ca și obligatorii ? La fel ca și închiderea Bisericilor, Cimitirelor și a Parcurilor? Cum te poți feri de ceva ce este Invizibil , Pretutindeni și în Orice? Sau trebuie doar să aplicăm masca și acest lucru va determina ca virusul SARSCoV-2 să fie îngăduitor cu noi și să nu ne infecteze, limitând transmiterea COVID-19 ? Pentru cei care încalcă toate prevederile Ordonanțelor Militare, adunând și transportând oameni din toate colțurile țării pentru a le trimite cu avioanele la lucru, în alte state europene, ca și muncitori sezonieri, nu mai sunt necesare aceste norme? Ei sunt feriți de virusul ucigaș pentru că sunt organizați și transportați cu acordul autorităților guvernamentale, în condițiile în care nu respectă nicio normă de distanțare sau de protecție…? Deci despre ce prevenție discutăm ? Nici dacă ne-am da toată silința nu se vor putea pune în aplicare corect toate măsurile obligatorii. În aceste condiții pentru a putea preîntâmpina răspândirea COVID-19, ne vom baza cu siguranță pe “conștiința” și “bunăvoința” noului coronavirus că ne va ocoli, lăsându-ne să ne tragem amarul pe mai departe și supraviețuind problemelor personale, dar mai ales problemelor economice pe care statul român le-a creat/crează prin incompetența funcționarilor săi vremelnici ce ne conduc destinele în această perioadă critică a României.

În data de 4 martie 2020, Președintele României Klaus Werner Iohannis a participat la Gala Women in Economy susținută în cadrul Ateneului Român, declarând că “avem nevoie de o resetare” și că “Noi, românii, credem în valorile fundamentale ale civilizaţiei europene, în democraţie şi libertate. Credem în dreptate, pluralism politic, stat de drept, integritate, egalitate în faţa legii. Şi, mai mult decât orice, credem în libertatea de a alege pentru noi şi de a acţiona conform alegerilor făcute.” Unde sunt domnule dr. Raed Arafat, DEMOCRAȚIA, LIBERTATEA, DREPTUL LA LIBERA CIRCULAȚIE pe care le garanta președintele Romaniei și pe care acum, în numele SĂNĂTĂȚII și BINELUI SUPREM, guvernul, instituțiile statului le calcă în picioare cu bocancii folosiți în situațiile de intervenție uitând de Constituția României și de Drepturile Fundamentale ale Cetățenilor ? Dacă continuăm în acest mod se va produce o Criza Profundă în Toate Domeniile de Activitate! Asta se dorește ? Pare că ne confruntăm cu un Război Hibrid care cuprinde tot si toate, bazat numai pe inducerea in percepția oamenilor a fricii de moarte, a posibilitații de îmbolnăvire, de suferința personală și colectivă, pentru ca noi toți să respectăm regulile impuse de dvs, și în acest fel, acceptându-le, să putem fi „mântuiți” de virusul ucigaș.

După data de 15.05.2020, starea de urgență expirat și a intrat în vigoare starea de alertă, urmând o serie de relaxări prin care, președintele țării și inclusiv dvs, domnule dr. Raed Arafat, susțineți redeschiderea cabinetelor stomatologice. Vă intreb și eu, adică și dvs redeschideți cabinetele stomatologice? Ați uitat ce i-ați scris domnului col. dr. Cătălin Gabriel Smarandache, în adresa către DSP-MB ? Citez: “vă aducem la cunostință prevederile Ordonanței Militare nr.2 din 21.03.2020 art. 1 alin (1) – se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară – și alin (2) – prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență. În acest sens, se prevede clar, faptul că NU sunt suspendate activitățile cabinetelor de medicină dentară, pentru cabinetele de stat și private, intervențiile stomatologice de urgență putându-se efectua în continuare.” De ce s-a închis activitatea cabinetelor/clinicilor stomatologice de către Instituțiile Statului Român CARE NE-AU BLOCAT SISTEMATIC posibilitatea de a trata urgențele medicale stomatologice încălcând în repetate rânduri ordonanța militară nr.2/ 2020 ? De ce Direcția de Sănătate Publică a cerut un Aviz Temporar prin care să certifice respectarea măsurilor suplimentare pentru prevenirea și limitarea infecției cu SARS-CoV-2? Cum este posibil ca în data de 07.05.2020, la 48 de zile de la emiterea Ordonanței militare nr.2, să se afle “ în fază de avizare proiectul de Ordin al ministrului sănătății privind aprobarea condițiilor de funcționare a cabinetelor stomatologice pentru efectuarea intervențiilor stomatologice de urgență în perioada stării de urgență determinată de epidemia de COVID-19.” ? Domnule dr. Raed Arafat, Ministerul Sănătății nu a avizat și emis Ordinul de Funcționare al cabinetelor de stomatologie pe timpul Stării de Urgență nici cu 7 zile înainte de expirarea acesteia – 15 mai 2020 ? Ce ați facut din această ramură deosebit de importantă a medicinii ? Ați adus stomatologia la același numitor comun cu saloanele de coafură și cu frizeriile, umilind astfel medicii stomatologi, pacienții și implicit Școala de Medicină Românească…!

Cum este posibil domnule dr. Raed Arafat, să blocați această specialitate ÎNGRĂDIND DREPTUL CONSTITUȚIONAL AL MEDICULUI LA EXERCITAREA PROFESIEI

Cum este posibil domnule dr. Raed Arafat, să blocați această specialitate ÎNGRĂDIND DREPTUL CONSTITUȚIONAL AL MEDICULUI LA EXERCITAREA PROFESIEI, CÂT ȘI AL CETĂȚEANULUI DE A AVEA ACCESUL LIBER LA TRATAMENT DE URGENȚĂ? În altă ordine de idei, stomatologia completează lista disciplinelor medicale de cap și gât, proiect pe care l-am inițiat când lucram la Spitalul Clinic de Urgență – Floreasca și vi l-am prezentat pentru a fi supus aprobării în urmă cu vreo 6 ani, la Ministerul Sănătății. Proiectul explica necesitatea înființării primului Centru de Excelență în Chirurgia Capului și Gâtului, generând astfel un nou curent în Medicina Românească și Internațională . Dar știți și dvs de câte ori m-am prezentat la minister inclusiv cu copiile originale ale dosarului, acestea pierzându-se de fiecare dată prin sertarele secretarelor sau ale doamnei director care se ocupa cu aprobarea funcționării spitalelor și a secțiilor medicale! Să știți că nu am renunțat la acel proiect și l-am realizat în privat, concretizându-l într-un Centru de Excelență ce a tratat și tratează zeci de pacienți cu patologie complexă cervico – facială, mulți dintre ei fiind refuzați sau incomplet tratați în alte clinici de specialitate din țară, personalități marcante din domeniu spunând că nu mai pot fi tratați în România și să caute vindecarea în străinătate. Acești pacienți trăiesc și astăzi, sunt vindecați, integrați în societate, având grijă de copiii lor și/sau își continua viața ca o persoană normală. Printre ei se află și o parte dintre victimele de la Colectiv, ce nu au putut fi tratate corect și complet în țară de către sistemul medical pe care în continuare îl păstoriți împreună cu personalitățile medicale. Așa se face că au fost stabilite norme, ordine, reglementări, influențând legile pentru sănătatea românilor, de foarte multe ori cu foarte multe întrebări, interpretări, îngrădiri de drepturi și libertăți ce ne afectează pe toți în fiecare zi. Conducătorii și Administratorii Țării trebuie să înteleagă faptul că suntem împreună și este timpul să lăsăm la o parte, dușmănia, lăcomia și să ne unim eforturile pentru binele poporului român și al României .

Doar Iertarea Totală ne va permite să ne TREZIM așa cum ne îndeamnă Imnul Patriei : “ Deșteaptă-te Române/Din somnul cel de moarte/În care teadânciră/Barbarii de tirani…” Trebuie văzută credința necondiționată a românilor într-un sens necondiționat și renunțarea odată pentru totdeauna în a îngrădi libertatea în credință… Toate cele enunțate rog să fie reținute, analizate prin instituțiile, autoritățiile, personalitățile și persoanele abilitate să propună și să hotărască măsurile ce se impun pentru a trece, nu prea târziu la o viață adevărată! Dar până atunci…? “Până atunci ne facem că suntem vii, când de fapt suntem morți…” (cum arată un răspuns la o întrebare adresată unui intelectual). Înainte de a semna această scrisoare a-III-a deschisă, vă rog să apreciați asupra necesității de Dreptate, Libertate, Adevăr, Conștiință, Credință și Cunoaștere; despre Educație, Sănătate, Viață Socială, Relațiile Interumane, despre Progres și nu în ultimul rând despre Frica de Dumnezeu. Cu toate că se spune că țara aceasta numită ROMÂNIA este condusă din exterior – TREBUIE să ne întoarcem la popor, la cetățenii Ei – arătându-le: Iubirea de Neam și de Țară/ de Părinți și Bunici/ de Moși și Strămoși/ de Copii și Nepoți, lăsând în urmă câte-au fost și sunt din totdeauna pe acest Pământ. Iubirea de acestă țară și de acest popor trebuie să fie în mintea, în inima și în TRĂIREA tuturor. Lăsați atâta ură deoparte și vă uitați la Soare, la Lună și la Astre. Vedeți cum strălucesc deasupra României, dar învrăjbiți nu ridicăm privirea… E ca și cum nu vrem cu toții să punem umărul și să împingem România – “ țara mea de vise, țara mea de dor “ – Unde-i armonia, Tare te ador. Lumina desparte ziua de noapte, tot așa noi, oamenii, trebuie să separăm binele de rău și să urmărim logica istoriei noastre multimilenare, făcând APEL la Instanța Supremă – Frica de Dumnezeu – cu Cinste, Demnitate, Adevăr și Conștiință pentru binele acestui popor. Vă rog să apreciați, propuneți, impuneți, hotărâți și aplicați măsuri urgente întru toate cele arătate mai sus. Cu demnitate, cinste și onoare!

17.05.2020

Dr. Dragoș Slăvescu

Cine este doctorul Dragoş Slăvescu

Medic specialist Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva,  Medic primar  Chirurgie Orala si Maxilo- Faciala,  Doctor în Medicină – U.M.F. “Carol Davila”,  membru al:

-Societăţii Europene de Chirurgie maxilo-facială
– Asociaţia Chirurgilor Plastici din România
– Societăţii Române de Chirurgie maxilo-facială
– Societăţii Române de Biomateriale
– Colectivului de redacţie al Revistei Naţionale de Stomatologie, Chirurgie maxilo-facială şi Chirurgie orală

CLICK AICI PENTRU DETALII PRIVIND ACTIVITATEA DR. DRAGOS SLAVESCU

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis, anunță cum se va desfășura strategia de vaccinare anti-COVID: ‘Vaccinarea populației se va realiza prin rețeaua de medicină de familie’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după discuţia cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema ”Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”, că Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare. MApN va gestiona depozitele de vaccinuri. Conform preşedintelui, vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viaţă normală şi, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenţie.

Conform Strategiei de vaccinare, din grupurile prioritare face parte tot personalul din domeniul sănătăţii ca şi cei din centrele rezidenţiale, populaţia cu risc ridicat de infectare şi personalul din domenii cheie în buna funcţionare a societăţii.

Iohannis a precizat că vaccinarea se va face etapizat.

”Vaccinarea se va realiza la locul de muncă, pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, reţeaua de medicină de familie pentru toate celelalte categorii de populaţie”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării va gestiona depozitul central şi cele cinci deppozite regionale din care se va distribui vaccinul anti-COVID-19.

”Vaccinurile, odată aprobate de organizaţiile internaţionale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a conchis Iohannis, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, mesaj către Mugur Isărescu: ‘Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis luni o scrisoare guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în care afirmă că toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, Banca Naţională a României este o instituţie independentă şi, din această perspectivă, orice remarcă publică, făcută de orice membru al conducerii BNR, porneşte de la premisa că nu are caracter politic, că se bazează pe realităţi obiective şi că reflectă nivelul de profesionalism şi decenţă, specific băncii centrale. În mod real, însă, nu poate exista distincţie între afirmaţiile personale şi cele profesionale, făcute în numele instituţiei, atunci când e vorba de un specialist al BNR cu notorietate şi funcţie.

Nici în vremuri normale şi cu atât mai puţin acum, în criză. Toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial. Prin urmare, opinia recentă a domnului Valentin Lazea – economistul şef al BNR – privind reducerea cu 20% a salariilor, prin diminuarea la 4 zile a săptămânii de lucru, a provocat o reală preocupare în rândul opiniei publice, atentă la orice comunicare venită dinspre banca centrală. Această preocupare nu putea fi ignorată de Partidul Social Democrat, ca susţinător şi apărător al oamenilor care-şi câştigă existenţa prin muncă”, a afirmat Ciolacu în scrisoare.

Acesta a adăugat că postarea făcută de PSD pe una dintre reţelele de socializare „evocă şi compară atitudini şi fapte reale şi avertizează că istoria se poate repeta”, „nimic mai mult”.

„Situaţia de acum este comparabilă cu cea din 2009-2010, când domnul Lucian Croitoru era consilierul dumneavoastră şi, desemnat premier, a promovat public ‘soluţia’ tăierii salariilor, aplicată ulterior de guvernarea Băsescu-Boc, cu aceeaşi abordare ‘de dreapta’ ca şi cea de acum, Iohannis-Orban.

Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR. Iar evidenţierea unor avertismente de mare importanţă pentru populaţia ţării, fără a le fi schimbat sensul ori alterat conţinutul, provenite de la specialişti ai BNR, nu transmite, în niciun caz, vreun mesaj politic similar cu cel postat pe Facebook de către directorul Direcţiei Stabilitate Financiară a BNR, domnul Eugen Rădulescu”, a menţionat Ciolacu.

Preşedintele PSD mai spune că înţelege preocuparea lui Isărescu pentru menţinerea BNR „în zona neutralităţii apolitice” şi îi transmite întreaga sa apreciere „pentru eforturile de împlinire deplină a acestui deziderat”, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend