Conecteaza-te cu noi

Administratie

REVOLTA PRIMARILOR ! Vezi de ce se plang primarii PSD

Publicat

in

Primarii de comune s-au plâns joi, în Colegiul Prefectural, că noua lege privind repartizarea sumelor către localităţi a dezavantajat multe comunităţi. Trei edili de oraşe – viceprimarul Cornel Ionică (Piteşti) şi primarii Ion Georgescu (Mioveni) şi Nicolae Diaconu (Curtea de Argeş) au spus vineri, la conferinţa PSD, că legea bugetului şi creşterile salariale, în principal, au destabilizat plafonul de salarii la multe primării din Argeş. În aceste condiţii, primăriile nu au bani suficienţi pentru acoperirea drepturilor salariale până la sfîrşitul anului. Viceprimarul Cornel Ionică a spus că şi în acest an sunt probleme cu fondul de salarii care este insuficient, dar speră ca la rectificarea bugetară să se regleze situaţia, aşa cum s-a întîmplat şi în 2014. Primarul Ion Georgescu a spus că „probleme salariale există în toate primăriile”, iar Nicolae Diaconu a afirmat că „nouă nu ne ajung banii de salarii până la sfârşitul anului. Peste 50% din personalul instituţilor subordonate Consiliului Local sunt cu salariu minim pe economie”.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Controale în magazinele din Curtea de Argeș – Clienți fără mască

Publicat

in

De

Instituția Prefectului Argeș informează că, în ultimele trei zile, echipajele mixte formate din pompieri, polițiști și polițiști locali din Mioveni au desfășurat controale pentru respectarea măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID-19. Aceștia s-au deplasat în municipiul Curtea de Argeș la trei operatori economici și în Mioveni, în Piața Dacia. S-a urmărit respectarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile închise, distanțarea fizică, crearea de fluxuri separate intrare-ieșire și s-au făcut verificări specifice ale ISU. S-au verificat astfel respectarea prevederilor legale împotriva răspândirii COVID-19, conform Legii nr. 55/2020, HG nr. 394/2020 și a Ordinului comun al Ministerului Sănătății și al M.A.I. nr. 874/81/2020.

Au fost verificate peste 300 de persoane, aplicându-se 16 avertismente pentru nerespectarea prevederilor legale care reglementează modul de comportare și echipare în zonele închise cu flux continuu de persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta, propunere populistă? Vrea introducerea VMV pentru toți românii afectați de criză

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta, vine cu o propunere similară celei din Spania și își dorește impunerea unui Venit Minim Vital pentru toți românii afectați de criza coronavirusului. „Doar asa putem sa fim din nou un POPOR / si sa ii ajutam pe cei afectati sa isi revina / si sa sprijinim firmele romanesti prin utilizarea acestor bani! Asa cum face Spania – si cum fac multe tari europene!”, a anun’at fostul premier al României.

„Acum Spania are mai putini bani decat Romania, dar au mai multa minte – si mai putini oameni asa rai si egoisti . Daca avem 5 miliarde de euro pentru rachete si armament sigur gasim si pentru romani , nu? Daca primim 30 de miliarde de Euro de la Uniunea Europeana putem sa ii folosim si pentru romani ( sau doar pentru penelisti?) „, a mai punctat Victor Ponta

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend