Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

REVOLTA ELEVILOR ! VREM TRANSPORT CIVILIZAT, NU RABLE PE 4 ROȚI – Tinerii argeşeni batjocoriţi, Poliţia si ARR incapabile să facă ordine

Publicat

in

– Pana si microbuzele scolare au ajuns pericole pe sosele, fara acte si fara avize
– Elevii care folosesc microbuzele cer Poliției Curtea de Arges, ARR Arges si Primăriei să iasă din birourile călduţe ca sa intervină de urgenţă pe trase şi să facă publice rezultatele controalelor

A inceput un nou an școlar iar problemele din transportul public de călători nu numai că nu s-au rezolvat ci, mai mult, s-au acutizat față de anul trecut. Asta este concluzia unui grup de elevi care fac naveta cu microbuzele. Dovadă o avem zilnic pe traseele preorasenesti sau pe cele din interiorul urbei. O dovada si mai clara ca este haos a venit zilele trecute cand Politia a descoperit chiar microbuze școlare, adica cele aflate in garajul statului, fara niciun fel de autorizatie. Elevii ne-au cerut sprijinul pentru a redacta un memoriu catre ISJ Argeș dar și către instituțiile abilitate în a face ordine in transportul public de călători. Nu doar elevi ci și salariaţi şi pensionari stau inghesuiti ca sardele in conserva, unii care din cauza imbulzelii stau cu fundul pe unde apucă, alţii se inghesuie peste cei asezati pe scaune, mizerie şi lipsa bilete – asa arata acum transportul public de călători în orasul regal Curtea de Argeş. Conditiile sunt deseori inumane, cu masini vechi si reparate la colt de bloc, iar emiterea de bilete e facultativa, după poftele şi necesităţile şoferului sau patronului de microbuz. Asta au gasit, zilele trecute , reporterii PROFIT care au mers, la primele ore ale dimineții, pe două trasee importante de maxi taxi din interiorul Curtii de Argeș si pe doua trasee care fac legatura cu Tigveni si Arefu.

Elevii sunt cei mai prigoniti de soferii microbuzelor !

Probleme extrem de grave sunt pe rutele care deservesc cartierele Noaptes, Capul Dealului dar si pe traseele preorăşeneşti, cele care, in fiecare dimineaţă, transporta din comunele invecinate elevi si salariati catre oraş. „Fac naveta cu maxi taxi de 3 ani. Ca sa ajung la liceu, zilnic ma inghesui intr-un microbuz jegos, cu geamuri care nu se inchid bine si usi la fel sau care stau sa cada. Stau de cele mai multe ori in picioare si sunt printre aia putini care cer bilet. Uneori uit sa o fac din cauza nervilor sau din cauza ca mintea imi sta la scoala. In dimineata asta asta am cerut bilet si i-am spus soferului ca microbuzul e plin de calatori inghesuiti ca vitele in picioare, ca nu mai e loc si ca daca mai indeasa un singur om in masina sun la 112. Nu ascos un cuvant dar nici bilet nu mi-a dat. Deja punea in pericul siguranta calatorilor, stateam ca sardelele-n conserva iar in curbe aveai impresia ca se rastoarna microbuzul”, ne-a spus o eleva de clasa a XI-a la un liceu din oraş care plecase dinspre Noapteş spre oraş. „Acestea sunt condițiile pe care trebuie sa le suportăm mereu. Mai întâi un sat, apoi două, si acum trei … Nu suntem deloc in siguranta in aceasta aglomerație si nimeni nu ia nici un fel de măsuri. Poate se vor lua masuri doar după o tragedie, că asa se procedează în România. Daca îi reproșam ceva șoferului, tot lui nu îi convine şi îî sare ţandăra. Dar totusi când urcă cineva in microbuz spune ,,Mai in spate, mai in spate” iar de bilete nici nu mai poate fi vorba… Ca-n Pakistan, ca in India, din ce am vazut si eu pe la televizor. Unde e Politia, unde sunt cei de la minister sau primărie?”, spune un alt elev aflat azi dimineaţă în microbuzul care face ruta Valea lui Enache – Anghinesti, Valea Brazilor – Curtea de Argeş.

Microbuze fără autorizatii, chiar si cele ale primăriilor

Dovadă ca haosul este generalizat iar siguranța elevilor nu este o prioritate pentru nimeni, a venit zilele trecute cand Politia a descoperit chiar microbuze școlare apartinand unor primării din Argeș, adica cele aflate in garajul statului, fara niciun fel de autorizatie. Sunt acele microbuze portocalii care transportă elevii claselor primare din sate catre scolile din comune. Trecand peste acest aspect perisculor, sa spunem ca aceleaşi probleme intalnite dimineatat, sunt şi la intors, atunci cand elevi si salariati vor sa ajungă acasă după o zi de şscoala sau una de muncă. Am incercat sa vorbim si cu cativa patroni de maxi taxi din zona iar raspunsurile au fost halucinante…. Patronii firmelor de transport susţin cu tărie că pasagerii sunt cei care crează situaţiile neplăcute în timpul călătoriilor şi-i ameninţă pe şoferi. Administratorii sunt conştienţi de neregulile pe care le fac angajaţii lor. Ei ştiu că şoferii nu dau bilete, nu respectă graficul sau că circulă cu viteză, dar se arată neputincioşi. In aceste condiţii nu putem decat sa ne alaturam elevilor si sa cerem public Politiei Curtea de Arges, ARR Arges si Primăriei sa intervina de urgenţă pe trase şi să facă publice rezultatele controalelor. Chiar dorim sa ne invite si pe noi, presa, la actiunile de control pentru o transparentă deplina dar, mai ales, pentru a evidentia gravele probleme din transportul public de calatori din Curtea de Arges si zonele limitrofe.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorel Cataramă reacționează după declarația premierului: Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar

Publicat

in

De

Viorel Cataramă, fost vicepreşedintele PNL şi actual preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, reacţionează dur la afirmaţiile premierului Ludovic Orban despre deciziile CCR. 

„Primul Ministru al României instiga populația la nerespectarea hotărârilor CCR!

Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar.

Pe cale de consecință, și noi, simplii cetățeni putem cere sau instiga la nerespectarea legilor?

Iar în acest context, spre ce se îndreaptă țara noastră? Nici cele mai opresive și totalitare regimuri nu și-au permis să facă asemenea declarații vreodată!

Ce fac instituțiile statului român? De ce lasă România să intre în beznă?”, scrie Cataramă pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a recomandat cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acționeze responsabil. „CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor”, a spus Orban, într-un interviu la Digi24. „E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament”, a afirmat premierul. În momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă a vrut să spună ca oamenii să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, premierul a răspuns: „Să țină cont de regulile normale și firești în astfel de situații”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, nou atac la adresa premierului: Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie

Publicat

in

De

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris sâmbătă pe Facebook că Ludovic Orban devine ”toxic” și ”principala amenințare la stabilitatea statului”. 

”Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziți-l și spuneți-i că țara nu e o crâșmă! Șeful Guvernului devine principala amenințare la adresa stabilității statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Când era în opoziție, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD. Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiți pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept. Este un anti-model absolut și le-o arată românilor cu insistență”, a scris, sâmbătă, Ciolacu pe Facebook.

Liderul interimar al PSD continuă critica dură la adresa premierului și a PNL legându-se de pozele în care a fost surprins fumând și bând în birou alături de alți miniștri, dar și de prezența lui în anumite restaurante.

”Pentru Orban și PNL, normal și firesc în pandemie este să poți petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi – fără restricții. Pentru Orban și liberali, normal și firesc este să cheltui miliarde cu gașca fără să dai socoteală despre asta. Pentru Orban, normal și firesc este să aplici doar ce fragment de lege îți convine, și numai dacă poți câștiga ceva de pe urma ei. Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului față de români și față de lege. Poți să-l scoți pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoți cârciuma din el!”, a mai scris Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend