Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

REVOLTA ELEVILOR ! VREM TRANSPORT CIVILIZAT, NU RABLE PE 4 ROȚI – Tinerii argeşeni batjocoriţi, Poliţia si ARR incapabile să facă ordine

Avatar

Publicat

in

– Pana si microbuzele scolare au ajuns pericole pe sosele, fara acte si fara avize
– Elevii care folosesc microbuzele cer Poliției Curtea de Arges, ARR Arges si Primăriei să iasă din birourile călduţe ca sa intervină de urgenţă pe trase şi să facă publice rezultatele controalelor

A inceput un nou an școlar iar problemele din transportul public de călători nu numai că nu s-au rezolvat ci, mai mult, s-au acutizat față de anul trecut. Asta este concluzia unui grup de elevi care fac naveta cu microbuzele. Dovadă o avem zilnic pe traseele preorasenesti sau pe cele din interiorul urbei. O dovada si mai clara ca este haos a venit zilele trecute cand Politia a descoperit chiar microbuze școlare, adica cele aflate in garajul statului, fara niciun fel de autorizatie. Elevii ne-au cerut sprijinul pentru a redacta un memoriu catre ISJ Argeș dar și către instituțiile abilitate în a face ordine in transportul public de călători. Nu doar elevi ci și salariaţi şi pensionari stau inghesuiti ca sardele in conserva, unii care din cauza imbulzelii stau cu fundul pe unde apucă, alţii se inghesuie peste cei asezati pe scaune, mizerie şi lipsa bilete – asa arata acum transportul public de călători în orasul regal Curtea de Argeş. Conditiile sunt deseori inumane, cu masini vechi si reparate la colt de bloc, iar emiterea de bilete e facultativa, după poftele şi necesităţile şoferului sau patronului de microbuz. Asta au gasit, zilele trecute , reporterii PROFIT care au mers, la primele ore ale dimineții, pe două trasee importante de maxi taxi din interiorul Curtii de Argeș si pe doua trasee care fac legatura cu Tigveni si Arefu.

Elevii sunt cei mai prigoniti de soferii microbuzelor !

Probleme extrem de grave sunt pe rutele care deservesc cartierele Noaptes, Capul Dealului dar si pe traseele preorăşeneşti, cele care, in fiecare dimineaţă, transporta din comunele invecinate elevi si salariati catre oraş. „Fac naveta cu maxi taxi de 3 ani. Ca sa ajung la liceu, zilnic ma inghesui intr-un microbuz jegos, cu geamuri care nu se inchid bine si usi la fel sau care stau sa cada. Stau de cele mai multe ori in picioare si sunt printre aia putini care cer bilet. Uneori uit sa o fac din cauza nervilor sau din cauza ca mintea imi sta la scoala. In dimineata asta asta am cerut bilet si i-am spus soferului ca microbuzul e plin de calatori inghesuiti ca vitele in picioare, ca nu mai e loc si ca daca mai indeasa un singur om in masina sun la 112. Nu ascos un cuvant dar nici bilet nu mi-a dat. Deja punea in pericul siguranta calatorilor, stateam ca sardelele-n conserva iar in curbe aveai impresia ca se rastoarna microbuzul”, ne-a spus o eleva de clasa a XI-a la un liceu din oraş care plecase dinspre Noapteş spre oraş. „Acestea sunt condițiile pe care trebuie sa le suportăm mereu. Mai întâi un sat, apoi două, si acum trei … Nu suntem deloc in siguranta in aceasta aglomerație si nimeni nu ia nici un fel de măsuri. Poate se vor lua masuri doar după o tragedie, că asa se procedează în România. Daca îi reproșam ceva șoferului, tot lui nu îi convine şi îî sare ţandăra. Dar totusi când urcă cineva in microbuz spune ,,Mai in spate, mai in spate” iar de bilete nici nu mai poate fi vorba… Ca-n Pakistan, ca in India, din ce am vazut si eu pe la televizor. Unde e Politia, unde sunt cei de la minister sau primărie?”, spune un alt elev aflat azi dimineaţă în microbuzul care face ruta Valea lui Enache – Anghinesti, Valea Brazilor – Curtea de Argeş.

Microbuze fără autorizatii, chiar si cele ale primăriilor

Dovadă ca haosul este generalizat iar siguranța elevilor nu este o prioritate pentru nimeni, a venit zilele trecute cand Politia a descoperit chiar microbuze școlare apartinand unor primării din Argeș, adica cele aflate in garajul statului, fara niciun fel de autorizatie. Sunt acele microbuze portocalii care transportă elevii claselor primare din sate catre scolile din comune. Trecand peste acest aspect perisculor, sa spunem ca aceleaşi probleme intalnite dimineatat, sunt şi la intors, atunci cand elevi si salariati vor sa ajungă acasă după o zi de şscoala sau una de muncă. Am incercat sa vorbim si cu cativa patroni de maxi taxi din zona iar raspunsurile au fost halucinante…. Patronii firmelor de transport susţin cu tărie că pasagerii sunt cei care crează situaţiile neplăcute în timpul călătoriilor şi-i ameninţă pe şoferi. Administratorii sunt conştienţi de neregulile pe care le fac angajaţii lor. Ei ştiu că şoferii nu dau bilete, nu respectă graficul sau că circulă cu viteză, dar se arată neputincioşi. In aceste condiţii nu putem decat sa ne alaturam elevilor si sa cerem public Politiei Curtea de Arges, ARR Arges si Primăriei sa intervina de urgenţă pe trase şi să facă publice rezultatele controalelor. Chiar dorim sa ne invite si pe noi, presa, la actiunile de control pentru o transparentă deplina dar, mai ales, pentru a evidentia gravele probleme din transportul public de calatori din Curtea de Arges si zonele limitrofe.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cum te ajută matematica în viaţa reală şi de ce ar trebui să o înveţi?

Avatar

Publicat

in

cum-te-ajuta-matematica-in-viata-reala

Chiar dacă cele mai multe probleme de matematică pot părea complet inutile în viaţa reală, adevărul este că matematica este foarte importantă şi este utilizată în fiecare zi.

Foarte mulţi elevi şi studenţi au înţeles importanţa matematicii şi pentru a se asigura că o învaţă corespunzător, apelează la meditaţii la matematică online, astfel încât să o studieze individual, alături de profesori cu experienţă în acest domeniu.

Ajută creierul

Cercetările efectuate de specialişti susţin cu dovezi faptul că elevii care ştiu mai multă matematică îşi dezvoltă anumite regiuni importante ale creierului şi acumulează în aceste zone mai multă materie cenuşie, comparativ cu persoanele care au performanţe mai puţin bune la această materie. Aceste regiuni ale creierului sunt cele care se referă şi la atenţie vizuală, dar şi la luarea unor decizii.

Este utilă în planificarea timpului

Timpul este o variabilă importantă de care te loveşti în fiecare zi şi poate fi gestionat foarte simplu şi uşor cu ajutorul matematicii.

Studiile arată că toţi copiii care învaţă matematică ştiu să îşi planifice mai bine acţiunile şi sunt mai organizaţi. Utilizând cunoştinţele despre fracţii poţi planifica totul la secundă astfel încât să ai suficient timp pentru toate activităţile pe care vrei să le desfăşori.

Cu matematica îţi poţi gestiona mai uşor bugetul lunar

Matematica este utilă în momentul în care trebuie să îţi calculezi bugetul, pentur că vei înţelege mai bine modul în care pot optimiza cheltuielile astfel încât să nu consumi mai mult decât produci. Atunci când reuşeşti să îţi echilibrezi cheltuielile, vei vedea că aceasta este o abilitate care necesită cunoştinţe de matematică pentru a face investiţii eficiente.

Poţi găti mai bine

Matematica este cea care te ajută să găteşti mai bine, iar dacă vrei o carieră în acest domeniu, ai nevoie de cunoştinţe solide.

Cu ajutorul matematicii vei face diferenţa între o jumătate de cană de lapte şi 100 de militari. Abilitatea aceasta se poate dovedi extrem de utilă atunci când trebuie să respecţi reţete fixe.

De asemenea, atunci când trebuie să aplici o reţetă care îţi dă cantităţile pentru 4 persoane astfel încât să fie potrivită pentru 8 persoane sau pentru 12 persoane, cunoştinţele despre calcule te pot ajuta să adaptezi cantitatea de ingrediente de care ai nevoie.

Dacă nu deţii aceste cunoştinţe despre matematică este foarte posibil să descoperi că nu ai suficiente ingrediente sau că ai gătit prea puţin.

Te ajută în rezolvarea problemelor

Persoanele care ştiu matematică îşi dezvoltă şi gândirea analitică şi pot raţiona mai bine. Când spunem gândire analitică ne referim la gândirea critică aplicată în analizarea lumii din jur.

Atunci când poţi raţiona şi poţi găsi logica unei situaţii, vei putea rezolva mai uşor problemele cu care te confrunţi şi vei găsi mai rapid soluţii.

Deşi poţi considera că matematica nu are nicio legătură cu rezolvarea problemelor, identificarea necunoscutelor şi soluţionarea strategică a problemelor se bazează pe abilităţile pe care le-ai dobândit învăţând matematica.

Matematica este utilizată în fiecare domeniu de activitate

Indiferent de domeniu de activitate, matematica este implicată în proporţie variabilă. Cercetătorii şi oamenii de ştiinţă se bazează pe matematică pentru a implementa studii şi pentru a-şi contoriza munca. Angajaţii din fabrici sunt nevoiţi de cele mai multe ori să calculeze mental pentru a ţine evidenţa produselor pe care le obţin.

Persoanele care lucrează în domenii umaniste au nevoie de matematică pentru a evalua anumite rezultate, pentru a contoriza numărul de clienţi, pentru a crea rapoarte. Acestea sunt doar câteva exemple pentru care matematica este foarte importantă în viaţa tuturor persoanelor, indiferent de domeniul de activitate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medic OMS: Cum îi poate afecta pe copii noua tulpină de coronavirus – ‘majoritatea copiilor tind să aibă infecție asimptomatică’

Avatar

Publicat

in

De

Maria Van Kerkhove, medic în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat că noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie nu afectează copiii mai mult decât adulții, dar virusul se transmite la fel de repede și în cazul celor mici.

Dr. Maria Van Kerkhove explică la ce să trebuie să fie atenți părinții pentru a descoperi din timp dacă micuții au simptome de infecţie cu noua tulpină de COVID-19.

„La copiii foarte mici boala este foarte uşoară şi ei nu au atât de multe simptome ca adulţii. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică, ceea ce înseamnă că nu au deloc simptome”, transmite medicul OMS.

Medicul OMS spune că studiile realizate în Regatul Unit arată că mulţi copii s-au infectat cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, însă şcolile erau deschise, iar interacţiunea celor mici a favorizat răspândirea bolii. Dacă respectă regulile de distanţare socială şi cele sanitare, copiii sunt protejaţi, mai spune dr. Maria Van Kerkhove.

”Şi oamenii de ştiinţă se uită la modul în care se transmite virusul, la boala pe care o provoacă şi, din fericire, până acum aceste variante nu par să provoace boli mai severe în niciun grup de vârstă. Prezentarea bolii arată la fel, şi severitatea arată la fel ca şi la celelalte variante de SARS-CoV-2 care circulă. În ceea ce priveşte transmisia, la varianta de virus care a fost identificată în Regatul Unit s-a observat o creştere a transmisibilităţii la toate grupele de vârstă. Aceasta include o transmisie sporită şi în rândul copiilor mici”, a mai spus Maria Van Kerkhove, conform Gândul.ro.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend