Conecteaza-te cu noi

CULTURA

Revelaţii – cea mai nouă carte lansată la CCA

Avatar

Publicat

in

casa-de-cultura-curtea-de-argesLa sfârşitul săptămânii trecute, Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a găzduit, în prezenţa unei asistenţe numeroase, lansarea volumului de debut intitulat „Eternitate” al autoarei Elena Toteanu, membră a nou-înfiinţatului Cenaclu literar „Revelaţii”. La eveniment au participat Ştefan Dumitrache, manager al Muzeului Municipal, Simona Hirică, directorul instituţiei gazdă, Marian Ghiţă, directorul bibliotecii municipale, dar şi alţi apropiaţi ai autoarei.

Volumul de versuri „Eternitate” a fost apreciat de toţi cei prezenţi, care au avut doar cuvinte de laudă la adresa Elenei Toteanu. „Este un debut neaşteptat. Când am auzit pentru prima dată poeziile citite de autoare am rămas plăcut impresionată. Nu scrie o poezie complicată, însă, are creaţii construite logic, în care se regăseşte din plin romantismul. Elena Toteanu scrie o poezie spontană, ceea ce doar autorii talentaţi pot face şi pe această cale vreau să o felicit. Poeziile sale demonstrează că este talentată şi aştept cu nerăbdare o nouă carte”, a declarat profesoara Elena Şerbănescu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Virgil Baciu, vești bune: Festivalul Stonebird va avea loc la Corbi, la jumătatea lunii august

Avatar

Publicat

in

De

Dacă anul trecut, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, festivalurile rurale din județ au fost anulate, deși se vânduse deja bună parte din bilete, acestea revin în această vară spre bucuria amatorilor de muzică de calitate. Astfel, potrivit lui Virgil Baciu, fostul primar de la Corbi, în perioada 13 – 15 august 2021, se desfășoară a treia ediție a Stonebird, deja o tradiție în România, eveniment in cadrul c[ruia se oferă și loc de campare. Virgil Baciu, fondator al festivalului, ne-a declarat bucuros că ” după un an de pauză, Stonebird revine la Corbii de Piatră, în Argeș. După o serie de discuții cu organizatorii s-a dat startul la vânzarea biletelor pe ambilet.ro. Acum sunt disponibile și oferte de presale, iar cei care așteaptă până în ziua festivalului le vor achiziționa cu 180 lei. Anul acesta va fi o ediție speciala cu foarte mulți invitați printre care se numără, de exemplu, nume cunoscute precum Cargo, Trooper, Alternosfera, Altar, Riot Monk, C.A.S.H., Bucovina și Hollywood Rose. Eu sunt sigur ca nu vor fi susprize si că Stonebird se va desfășura dar, daca din cauza unor restrictii generate de pandemie, Doamne fereste, vor fi probleme vom anunta din timp”, ne-a declarat Virgil Baciu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Filarmonica Piteşti caută denumire pentru sala de concerte – AU VENIT DEJA PROPUNERI

Avatar

Publicat

in

De

Filarmonica Piteşti a anunţat, marţi, că aşteaptă propuneri de la public pentru denumirea sălii de concerte a instituţiei.

“În perioada următoare, sala de concerte a Filarmonicii Piteşti va primi un nume. În acest sens, publicul meloman este invitat să facă propuneri”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituţiei culturale.

Conform aceleiaşi surse, în cadrul consultărilor interne au fost propuse trei denumiri: Sala “Beethoven”, Sala “Simfonia” sau Sala “Mozart”.

Printre primele propuneri transmise de melomani pe Facebook se numără denumiri precum “Regele Mihai”, “Bucuria”, “Armonia” sau “Bach”, dar şi nume ale unor compozitori, dirijori şi instrumentişti care au avut legătură cu Piteştiul – Nicolae Brânzeu, Vasile Veselovski, Marius Giura sau Emanoil Popescu.

Filarmonica Piteşti a fost înfiinţată prin hotărâre a Consiliului Local Piteşti pe 20 iunie 2007, ca instituţie profesionistă de concerte cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi din alocaţii de la bugetul local. Din anul 2016, concertele sunt susţinute în sala de spectacole a Centrului Multifuncţional, amenajat în locul unui fost cinematograf.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend