Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Reuters scrie că România poate primi o mega-lovitură: Dezamăgiți, transportatorii vor să plece în Marea Britanie

Publicat

in

Pentru Nicolae, patronul unei mici firme de transport internaţional de marfă din România, criza de şoferi din Marea Britanie ar putea fi exact ce îi trebuie pentru a-şi ţine firma pe linia de plutire, transmite Reuters.

Marea Britanie are nevoie urgent de 100.000 de şoferi de camion, rezultat al unei combinaţii de factori precum şoferii care au părăsit industria, Brexit şi pandemie, o criză care a provocat haos de-a lungul lanţurilor de aprovizionare şi cozi la benzinării. Pentru acoperirea deficitului de şoferi de camion, Executivul de la Londra a anunţat, sâmbătă, că un număr de 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie pe baza unor vize temporare, valabile pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie, scrie agerpres.ro.

“Oferta britanicilor este atractivă”, spune Nicolae, care deţine trei camioane şi a cărui afacere ar putea fi afectată de o taxă aplicată pe diurna şoferilor în România. “Pentru mine, taxarea diurnei înseamnă faliment pentru că profiturile din activitatea de transport sunt destul de modeste. Marea Britanie este o opţiune…câştigurile sunt mult mai mari acolo”, spune transportatorul român.

Miercuri, Nicolae şi alţi aproximativ 100 de şoferi şi-au parcat camioanele în Piaţa Victoria din Bucureşti, în faţa Guvernului, pentru a protesta faţă de taxarea diurnei şi creşterea preţurilor la poliţele obligatorii de asigurare.

La începutul acestui an, ANAF a decis să clasifice diurna şoferilor drept venituri impozitabile şi de asemenea să taxeze retroactiv firmele de transport pentru diurnele din ultimii cinci ani.

Secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Radu Dinescu, spune că un şofer ar putea ajunge să plătească, în medie, 9.000 de euro sub formă de taxe retroactive.

Marţi seara, PNL a prezentat un proiect de lege privind anularea plăţii retroactive a taxelor, însă măsura ar putea fi blocată în Legislativul fragmentat.

În aceste condiţii, şi alţi şoferi, inclusiv unii care se apropie de pensionare, susţin că salariile mai mari oferite în Marea Britanie sunt tentante.

“Am un prieten mai tânăr care vrea să lucreze ca şofer de camion în Anglia…finalizarea tuturor actelor durează aproximativ o lună. Salariul este foarte tentant acolo. Mai aştept să văd cum vor evolua lucrurile. Mă gândesc şi la faptul că un salariu de 1.000 de lire sterline pe săptămână în Marea Britanie sunt bani frumoşi”, spune Gabriel Bazga, un şofer de camion în vârstă de 61 de ani.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Ungaria ÎȘI RESPECTĂ POPORUL: face referendum pentru a vedea dacă oamenii sunt de acord cu promovarea LGBT

Publicat

in

De

Parlamentul Ungariei a adoptat marţi o rezoluţie care va împuternici guvernul să organizeze un referendum privind problemele LGBT, ridicând campania anti-LGBT a premierului Viktor Orban la un nou nivel, în timp ce se îndreaptă spre o cursă electorală dificilă anul viitor, când vor avea loc alegeri parlamentare, relatează Reuters.

Orban, un naţionalist care se află la putere din 2010, a propus anul acesta un referendum asupra legislaţiei partidului de guvernământ care limitează predarea în şcoli a homosexualităţii şi a problemelor legate de transsexuali, intensificând războiul cultural cu Uniunea Europeană. Aflat în faţa primelor sale alegeri competitive în mai mult de un deceniu, naţionalistul Orban a încercat să promoveze politici sociale despre care spune că protejează valorile creştine împotriva liberalismului occidental, punând în centrul campaniei sale, alături de migraţie, problemele de gen şi ceea ce el numeşte propaganda LGBTQ.

Parlamentul a votat pe rând cele patru întrebări pentru referendum, aprobându-le cu o majoritate Fidesz.

În cadrul referendumului, care va avea loc anul viitor la o dată ce urmează să fie stabilită, ungurii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în şcoli fără acordul părinţilor şi dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor. De asemenea, ei vor fi întrebaţi dacă conţinutul media care ar putea influenţa orientarea sexuală ar trebui să fie prezentat copiilor fără nicio restricţie. Legea adoptată în iunie, despre care guvernul spune că are ca scop protejarea copiilor, a provocat nelinişte în comunitatea LGBT.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

La slujba de Te Deum, în Catedrala Patriarhală de Ziua Naţională, Părintele Timotei Prahoveanul a vorbit despre rolul Bisericii în unirea de la 1918

Publicat

in

De

La slujba de Te Deum oficiată miercuri în Catedrala Patriarhală de Ziua Naţională, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit despre rolul Bisericii în unirea realizată în 1918, conform basilica.ro

„Deşi unirea s-a înfăptuit doar în urmă cu 103 ani, ea fost pregătită cu multă vreme înainte. A fost pregătită în chip special de slujitorii Bisericii”.

„Au fost foarte mulţi oameni importanţi, oameni politici, demnitari din Ţara Românească, în Moldova, Basarabia, Bucovina, Banat, Crişana, care s-au luptat pentru acest deziderat, dar nimeni nu a făcut mai mult decât a împlinit Biserica”.

„Pentru că întotdeauna Biserica le-a vorbit credincioşilor ei despre unitatea de credinţă, despre dragostea faţă de pământul românesc, despre dragostea de fraţi, despre trăirea în unire, care este după voia lui Dumnezeu şi care este cel mai important lucru pe care îl pot împlini oamenii în lumea aceasta”, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul său, ierarhul a amintit de sfinţirea Catedralei Naţionale în 2018, un proiect major în Anul Centenar.

„În urmă cu trei ani, Biserica a avenit cu un dar făuritorilor Unirii şi poporului român binecredincios: Catedrala Mântuirii Neamului”.

„Catedrala Naţională ne cheamă pe toţi la unitate, iar Biserica la fiecare slujbă înalţă rugăciuni, rugându-se pentru unirea tuturor, pentru acest duh de unitate şi de unire. Ne mai rugăm la toate slujbele ca Dumnezeu să dăruiască poporului român şi fiecărui român în parte înger bun, păzitor care să ne ajute să împlinim tot binele”, a afirmat Preasfinţia Sa.

De Ziua Naţională a României, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor în anul 1918.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend