Conecteaza-te cu noi

Reteta Saptamanii

Reteta pentru cea mai fina prajitura Alba ca zapada

Avatar

Publicat

in

Deliciul copilariei noastre: Prajitura Alba ca zapada.

Aveti aici reteta pentru cea mai fina prajitura Alba ca zapada:

Publicitate

Ingrediente foi Prajitura Alba ca zapada
– 10 linguri lapte
– 10 linguri zahar
– 10 linguri ulei
– 1 lingurita amoniac stins in otet
– 2 oua
– un praf de sare
– faina cat cuprinde

Ingrediente crema Prajitura Alba ca zapada
– 1 litru lapte
– 8 linguri rase faina
– 6 linguri rase zahar
– zeama si coaja de la o lamaie
– o esenta de vanilie sau rom
– 200 g unt

Mod de preparare aluat Prajitura Alba ca zapada
Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune faina si se framanta un aluat potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat este tava de mare). Foile se coc pe dosul tavii, presarate cu faina.

Mod de preparare crema Prajitura Alba ca zapada
Se amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert se adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. Se lasa sa fiarba pana cand compozitia se dezlipeste usor de vas, dupa care se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Atunci cand se racoreste, punem untul (la temperatura camerei) putin cate putin, amestecand energic . La urma se adauga si zeama de lamaie, esenta de vanilie sau de rom, dupa preferinta.
Prajitura se asambleaza astfel: se pune o foaie in tava si se repartizeaza crema uniform, pana se termina toate foile si crema. Se lasa apoi la rece, in frigider pana a doua zi cand o putem taia in romburi si pudra cu zahar pudra.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alimentația pe timp de caniculă. Ce trebuie să includă meniul nostru?

Avatar

Publicat

in

Meniurile de mâncare pe timp de vară, dar mai ales pe vreme de caniculă contează foarte mult, deoarece în funcție de ceea ce include un meniu, sistemul imunitar poate funcționa mai ușor sau mai greu. Temperaturile ridicate ne dau tuturor bătăi de cap, dar o alimentație sănătoasă ne protejează sănătatea și ne poate ajuta să trecem cu bine peste această perioadă dogoritoare.

Încă de săptămâna trecută canicula și-a făcut prezența în țara noastră, iar razele soarelui sunt atât de puternice și arzătoare încât e nevoie să ne hidratăm chiar și de două ori mai mult decât până acum. Este foarte important să fim atenți la alimentele pe care le consumăm, deoarece o alimentație bogată în antioxidanți oferă organismului o stare de revigorare.

Publicitate

În alimentația noastră este necesar să adaugăm cât mai multe fructe și legume zemoase precum roșiile (conțin 94% apă), castraveți (96% apă), căpșuni și pepene (92% apă), măr (84% apă) și caise (86% apă), potrivit haihuin2.com.

Pe lângă aceste alimente sunt și altele care nu sunt recomandate să fie consumate în această perioadă iar acestea sunt: pâinea, cerealele, cartofii și orezul.

De asemenea, recomandarea specialiștilor este să consumăm alimente cât mai naturale și ușoare precum iaurturile naturale, ouă fierte, brânza proaspătă, carnea de pui, peștele, ciorbele, supele și să încercăm pe cât posibil să eliminăm din alimentația noastră mezelurile și conservele din comerț.

Totodată, nu uitați să vă hidratați ori de câte ori simțiți că este nevoie. Este normal ca în această perioadă să fie nevoie să vă hidratați mai mult. Consumați apă plată și cât mai puține sucuri.

Foto: Business Magazine

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Reteta Saptamanii

Ce poti gati cand vrei ceva traditional?

Avatar

Publicat

in

In timp ce Romania este bine cunoscuta la nivel international pentru Dracula, Transilvania si Nadia Comaneci, bucataria ei mai putin cunoscuta este ceva demn de explorat. Retetele traditionale romanesti reunesc un amestec de ingrediente si sunt puternic influentate de bucataria balcanica, turca, sarba, germana si maghiara. Datorita acestei experiente imbogatite, mancarea romaneasca este variata si foarte savuroasa. Pe langa clasicele sarmale cu pui sunt si alte preparate demne de incercat

Sarmale cu pui

Publicitate

Sunt preparate traditionale utilizate cu precadere de Craciun si Revelion. Se prepara din carne tocata (de obicei carne de porc sau pasare), amestecata cu condimente, orez si ceapa, apoi rulata in frunze acre de varza si fiarta ore intregi intr-un sos special format din suc de varza, suc de rosii , si alte ingrediente secrete. Cei care vor ceva mai light sau sunt la dieta vor alege sarmale cu pui.

In unele regiuni romanesti se folosesc frunze de vita de vie in loc de varza. Pentru post sau pentru o alegere vegana, carnea tocata poate fi inlocuita cu mult succes cu un amestec de nuci macinate, morcovi razuiti si ciuperci tocate.

Mamaliga

De obicei, mamaliga merge cu o farfurie de sarmale sau servita simplu cu smantana si branza. Mamaliga se prepara din faina de porumb fiarta in apa cu un varf de sare si cateva picaturi de ulei de floarea soarelui. Este foarte sanatoasa si, de asemenea, se combina bine cu ciulamaua si tocanitele. Ciobanilor le place sa o amestece cu branza de oaie sarata si sa faca acea specialitate savuroasa numita „bulz”.

Mici

Micii sunt cu adevarat deliciosi si foarte populari la gratare, street food, weekend-uri in natura si petreceri in aer liber. Sunt alimente care pot fi mirosite de la kilometri distanta si sunt usor de facut.

Ciorba de burta

In timp ce numele poate sa nu para prea atragator, este o adevarata delicatesa si este cunoscuta chiar si de straini. Considerata ultimul remediu de mahmureala, ciorba de burta este facuta din burta de vita, legume si oase, aromata cu mult usturoi si cu otet. Ardeii iuti sunt perfecti in aceasta combinatie, dar sunt si persoane care opteaza pentru gogosari murati.

Pomana Porcului

Acest fel de mancare provine dintr-o veche traditie rurala. Traditia are loc in aerul rece al lunii decembrie, cand porcii sunt jertfiti pentru cina de Craciun. Carnea proaspat taiata de la un porc recent sacrificat este prajita in grasimea proprie intr-o tigaie adanca. Aceasta mancare savuroasa se combina bine cu muraturi autentice.

Jumari

In urma taierii porcului, prin prajirea bucatilor de slanina si grasimii de porc, rezulta jumarile. Acestea se servesc calde si intotdeauna insotite de ceapa cruda si un paharel de tuica traditionala de prune, ca digestiv. Oricat de delicioasa ar fi, se recomanda consumarea jumarilor cu moderatie.

Acestea sunt cele mai importante mancaruri traditionale pentru sarbatorile de iarna, iar pentru alte sezoane se poate opta pentru alte variante mai light, asa cum sunt tocanitele cu pui, supa de pui perfecta in raceli si salatele aperitiv interesante care decoreaza mesele de sarbatoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend