Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Restructurarea sistemului bancar din România în anul 2020: cauze, consecințe și soluții!

Avatar

Publicat

in

Restructurarea sistemului bancar din România a fost cauzată în ultimii 13 ani de mai mulți factori, iar pandemia de COVID-19 pare că a accelerat acest proces care, probabil, va continua și în anul 2021. Conform informațiilor publicate în Ziarul Financiar, în 2008 exista un număr record de unități bancare, mai exact 6552 de sucursale și agenții, iar astăzi, după 12 ani de activitate, numărul lor a scăzut cu 40%.

În 2020, conform datelor furnizate de Banca Națională, restructurarea sistemului bancar a condus la închiderea a 139 de sucursale și agenții bancare! În consecință, 349 de salariați din bănci și-au pierdut locurile de muncă și au fost nevoiți să se reorienteze către alte domenii de activitate.

Încă de la debutul pandemiei de coronavirus și de la instaurarea Stării de Urgență în luna martie a anului 2020, instituțiile bancare din țara noastră au implementat o serie de măsuri, tehnici și strategii cu scopul de a proteja proprii clienți, pentru a sprijini economia țării, dar și pentru a asigura continuitatea activități bancare.

Astfel, băncile din România au redus dobânzile creditelor, și-au adaptat soluțiile de finanțare conform contextului actual, au conceput soluții sustenabile de rambursale a creditelor, au asigurat amânarea ratelor prin oferte personalizate și, pentru atenuarea costurilor de funcționare, au continuat să închidă numeroase sucursale și agenții bancare ca urmare a mutării în mare parte a activității bancare în mediul online.

Pentru a suplimenta forța de muncă pe care au pierdut-o prin închiderea sucursalelor, băncile au investit puternic în canalele alternative de vânzări, în departamentele IT și în digitalizarea procesului de creditare. În prezent, băncile din România își turează motoarele la capacitate maximă și continuă creditarea cu produse de finanțare adaptate contextului actual mai ales prin canalele alternative de vânzări: prin brokeri de credite și online!

Dacă pentru angajații din bănci care și-au pierdut sau urmează să își piardă locurile de muncă această perioadă pare una fatidică, în realitate prezentul poate fi interpretat drept o oportunitate de dezvoltare și o provocare pozitivă pentru reevaluarea propriilor priorități. Așa cum băncile și-au reorganizat structurile teritoriale și strategiile de business pe termen lung, foștii angajați ai băncilor au acum ocazia de a-și continua activitatea în domeniul bancar, însă evoluând de la statutul de angajat, la cel de antreprenor!

Pierderea jobului din bancă nu reprezintă sfârșitul activității tale în domeniul financiar-bancar pentru care te-ai pregătit foarte mulți ani. Experții în creditare pot evolua la statutul de antreprenor alegând profesia de broker de credite în sistem de franciză. În acest mod te bucuri de libertate, câștigurile financiare sunt direct proporționale cu dedicarea ta, iar grija zilei de mâine și frica demiterii din funcție sunt complet eliminate. – ne mărturisește Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Codrin Ștefănescu, după dezvăluirile fostului premier: ‘Au vândut-o pe Dăncilă și guvernarea PSD aceiași care l-au vândut și pe Liviu Dragnea!’

Avatar

Publicat

in

De

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook unde remarcă faptul că după dezvăluirile făcute de Dăncilă s-a așternut tăcerea în partid.

”Viorica Dancila a acuzat actuala conducere PSD de trādare. Am așteptat pânā acum sā vād vreo reacție din partid. Niciuna! Parcā toți ați înghețat de fricā, dragi colegi! Parcā v-a dispārut și ultima fărâmā de curaj, ultima picāturā de loialitate! Toți știți cā lucrurile sunt mai grave decât acuzațiile Vioricāi! Se vede blatul, se vād tresele unora prin cāmașā, se vede penibilul in care a ajuns PSD! Nici o reacție la toate nenorocirile pe care le fac reziștii, nici un pic de solidaritate cu cei din stradā, nici un strigāt de protest mācar! Partidul a fost vândut cu totul și toatā lumea știe asta! Au vândut-o pe Dancilā și guvernarea PSD aceiași care l-au vândut și pe Liviu Dragnea! Personaje toxice lipsite de carismā și mesaj public, specializați insā in gudureli pe lângā liderii momentului. Pe care i-au trādat fārā nici un pic de milā! Ca sā ajungā șefii voștri și groparii ideilor de patriotism și românism! Adicā ceea ce au cerut oamenii care ne-au votat! Fiți demni și vorbiți public despre toate astea, dragi colegi! Fiți bārbați, nu speriați de bau-bau-ul din pādure!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Radu Tudor, în doliu: ‘Acest virus nemernic a fost, din păcate, prea puternic’

Avatar

Publicat

in

De

Jurnalistul Radu Tudor este în doliu, după ce o persoană din familie, medic de profesie, o decedat răpusă de coronavirus. Este vorba despre o mătuşă a ziaristului.

“Când pleacă cineva apropiat, ești tulburat, nu-ți găsești cuvintele, te intrebi de ce… Mătușa mea, dr. Ana Scurtu, tanti Ana cum îi spuneam noi, a fost dintotdeauna un reper de bunătate îmbinată cu rigoarea regulilor respectate, un om foarte credincios și determinat mereu să-i ajute pe cei în nevoie.

Un suflet bun, un spirit creștin în esență. Le mulțumesc medicilor din București și Târgoviște care au încercat să o salveze. Acest virus nemernic a fost, din păcate, prea puternic.

Vladimir Putin își ‘cimentează’ apropiații pe scaune: Președintele rus vrea să elimine vârsta de pensionare pentru funcționarii publici

Se vor intâlni în cer toti cei trecuți la cele veșnice: cu sora ei și bunica mea, Cîtu Irina, cu părinții ei Elisabeta și Vasile Scurtu, cu frații Simion și Florin.

Rămân aici pe pământ să o pomenească și să regrete plecarea ei subită surorile Angela, Ecaterina, Maria, Manda și Niculina, alături de mulți verișori, nepoți, strănepoți, printre care mă număr și eu.

Tanti Ana se întoarce pentru totdeauna la Valea Lungă-Cricov. Dumnezeu să o poarte pe brațele Sale și să o odihnească!”, a scris jurnalistul Radu Tudor, vineri seara, pe pagina de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend