Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Restricţiile privind consumul de apă potabilă la Câmpina au fost ridicate complet, după ce, timp de peste o săptămână, locuitorii au avut interdicţie

Publicat

in

Compania Hidro Prahova anunţă că a reluat furnizarea apei potabile în toate cartierele din municipiul Câmpina, după ce analizele au arătat că apa se încadrează în parametrii de potabilitate. Locuitorii din al doilea mare oraş al judeţului Prahova au primit recomandarea de a nu consuma apa furnizată în sistem centralizat în urmă cu o săptămână, după ce analizele făcute de Direcţia de Sănătate Publică au arătat prezenţa bacteriei Clostridium Perfringens în apă, potrivit news.ro.

„Societatea Hidro Prahova SA anunţă că, începând din data de 22 august 2021, ora 11.00, a luat decizia de a ridica integral restricţiile în privinţa consumului de apă potabilă pentru toţi abonaţii din municipiul Câmpina, conform comunicării telefonice transmise de Direcţia de Sănătate Publică Prahova. DSP Prahova a confirmat astfel că apa potabilă distribuită de societatea Hidro Prahova SA, pe întreaga reţea din municipiul Câmpina, îndeplineşte toate condiţiile de calitate prevăzute de Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis compania, prin intermediul unui comunicat remis News.ro.

Conform oficialilor Hidro Prahova, furnizarea apei a fost reluată ca urmare a rezultatelor conforme obţinute atât de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, cât şi de Hidro Prahova SA, pentru ultima rundă de analize prelevate în 19 august în punctul „Ieşire staţie apă Muscel – spital Voila”, precum şi din alte puncte aflate pe reţeaua de distribuţie.

Vineri, furnizarea apei potabile a fost reluată în o parte a oraşului, cartierul Voila şi Spitalul de Psihiatrie cu acelaşi nume rămânând cu interdicţia.

La Câmpina, al doilea oraş ca mărime din judeţul Prahova, locuitorii au fost anunţaţi să nu folosească apa potabilă, după ce analizele făcute de Direcţia de Sănătate Publică au arătat prezenţa bacteriei Clostridium Perfringens.

Săptămâna aceasta, primarul oraşului, Alin Moldoveanu, a publicat pe Facebook mai multe documente care arată că, începând cu anul 2018 şi până în 2021, periodic în apa furnizată la Câmpina a fost descoperită aceeaşi bacterie, însă locuitorii nu au fost anunţaţi. Informaţia a fost confirmată de Hidro Prahova, care a precizat însă că a informat de fiecare dată autorităţile locale despre faptul că apa era infestată şi a făcut demersuri pentru remedierea situaţiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Exporturile de ceasuri elveţiene, la cel mai ridicat nivel

Publicat

in

De

Exporturile de ceasuri elveţiene au crescut din nou în iulie, ajungând aproape de un nivel record şi înregistrând cea mai ridicată valoare din ultimii opt ani, pe fondul cererii crescute pentru modelele Rolex, Omega şi Vacheron Constantin, transmite Bloomberg.

Luna trecută, exporturile au urcat cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2021, la 2,2 miliarde de franci elveţieni (2,3 miliarde de dolari), a anunţat joi Federaţia industriei ceasurilor elveţiene.

Este cea mai ridicată valoare a exporturilor de ceasuri elveţiene de la performanţa record din octombrie 2014.

Cererea pentru ceasuri de lux este în creştere după ce mulţi consumatori cu bani au descoperit brandurile elveţiene (de la Rolex la Audemars Piguet şi Patek Philippe) în timp ce erau blocaţi în case în timpul pandemiei.

Exporturile către SUA au crescut cu 13,5% în iulie, comparativ cu perioada similară din 2021. Statele Unite rămân cea mai mare piaţă pentru exporturile de ceasuri elveţiene, după ce anul trecut au depăşit China.

Piaţa chineză se redresează după restricţiile recente, iar exporturile au urcat cu 18,4%, astfel încât China şi-a menţinut poziţia de a doua mare piaţă pentru exporturile de ceasuri elveţiene, conform Agerpres.

Tendinţa spre ceasuri scumpe persistă, ceasurile de peste 500 de franci elveţieni reprezentând mai mult de o treime din volume şi 95% din valoare.

Valoarea exporturilor de ceasuri cu preţuri cuprinse între 200 şi 500 de franci elveţieni a scăzut cu 29,2%, continuând tendinţa din 2020, în timp ce valoarea exporturilor de ceasuri cu preţuri de sub 200 de franci elveţieni a urcat cu 5,3%.

Cu excepţia Hong Kong-ului, Coreei de Sud şi Japoniei, exporturile de ceasuri elveţiene au crescut în iulie cu peste 10% pe principalele pieţe din Asia şi Europa.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CE de kaiac-canoe: O nouă calificare în finală pentru Cătălin Chirilă, la canoe 500 metri

Publicat

in

De

Sportivul Cătălin Chirilă a reuşit o nouă calificare în finală, de această dată în proba de canoe 500 m, la Campionatele Europene de kaiac-canoe, potrivit news.ro.

Timpul sportivului român a fost de 1:51.213, ]n timp ce al doilea clasat, bulgarul Angel Kodinov, a reuşit să termine cursa în 1:51.637.

Finala cursei de 500 m, va avea loc sâmbătă 21 august, ora 12:30.

Tot vineri, Chirilă s-a calificat şi în finala probei de 1000 de metri, care va avea loc  tot sâmbătă, de la ora 13.51.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend