Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Restaurantele din Curtea de Arges, coşmarul turiştilor de 1 Mai – 2 ore ca sa primesti comanda la Old House si Domnesc

Avatar

Publicat

in

Minivacanta de 1 Mai a atras si in Curtea de Arges foarte multi turisti. Majoritatea acestora au fost in tranzit spre zona montana, oprirea fiind facuta fie pana sa urce pe Transfagarasan, fie dupa ce au coborat din munte. Majoritatea au ajuns in oras, firesc,  cu pofta de mancare dupa un drum lung si, desi isi programasera sa stea in oras cel mult doua, trei ore, au avut parte de o surpriza de proportii de la cele mai cunoscute reaturante din urbea basarabilor. Asase face ca, in loc de doua trei ore de popas in Curtea de Arges, turistii au trebuit sa stea de doua ori mai mult timp, si asta datorita ineficientei restaurantelor care s-au vazut depasite de situatie. A iesit la iveala faptul ca majoritatea localurilor cunoscute au bucatariile si personalul subdimensionate fata de marimea locurilor de la mese din interior si terasa. De-aici si pana la nervi intinsi la maxim sau chiar scandaluri nu a mai fost decat un pas. Motivul a fost temeinic:  timpul de preluare a comenzii si de livrare a mancarurilor a fost unul exagerat de mare, peste o ora si jumatate.

RUSINOS – Restaurante fara mancare-n miezul zilei !

Publicitate

Chiar in miezul zilei de 1 Mai, redactorii nostrii au fost prin cateva dintre cele mai cunoscute restaurante din Curtea de Arges in incercarea de a manca. Va spunem ca am pornit la ora 13.30 si am reusit sa mancam abia la ora 17, 30. Prima oprire la Restaurantul Domnesc. Sala localului cat si terasa aproape pline insa am gasit masa libera. Dupa circa 10 minute am primit meniurile si, dupa alte 10 minute, cineva a venit  nu, nu sa ne ia comanda ci sa ne informeze ca bucataria este practic blocata si livrarea comenzii noastre va dura cel putin o ora si jumatate. Cu multumiri pentru informatie si sinceritate, am trecut strada la Curtea Veche. Dupa ce am gasit cu greu o masa si dupa circa 20 minute asteptare pentru a comanda, am fost si aici informati ca livrarea comenzii va dura foarte mult pentru ca …. este aglomeratie. Cum ne apropiam de ora 14,30, am decis sa mergem la un alt restaurant, cel al hotelului Posada in speranta ca experienta managerului de aici va face asteptarea mai scurta. Nu a fost asa si asta pentru ca abia dupa o jumatate de ora am reusit sa conversam pe tema meniului cu una din ospatarite. Cum din meniul afisat multe produse nu erau disponibile, am optat – mare greseala – pentru a bea cafea si un suc. Cerutul notei de plata si plata efectiva ne-a “costat” circa 40 minute, basca timpul pierdut pana la intalnirea cu ospatarul. Asadar, la Posada  a durat aproape o ora ca sa putem bea un suc si o cafea ! Aproape de ora 16.00 am ajuns la Old House unde am gasit aceeasi jale si la fel de multi turisti nemultumiti ! Ca sa nu mai pierdem timp, am aplicat tactica simpla, aceea ca stim deja ce trebuie sa comandam. S-a dovedit total ineficienta ! Ospatarul ne-a informat ca nu mai exista niciun fel de ciorba in bucatarie iar pentru restul preparatelor care au mai ramas din meniu, timpul de pregatire este foarte mare. Nu a stiut sa ne spuna cat, dar am aflat pe propria piele si propiul stomac: o ora si 20 minute pentru  doua banale gratare si doua salate deloc pretentioase. Pentru a evita sa ne prinda ora 18 in restaurantul Old House, am renuntat la desert, asta mai ales dupa ce, la o masa alaturata, o pustoaica asteptase dupa rugaminti insistente la chelner,   peste 30 minute sa i se aduca o banala cupa de inghetata si apoi inca 30 minute sa o plateasca.

De precizat ca pe parcursul turului am asistat in doua restaurante si la situatii penibile, in care turistii fie au facut scandal fie, alt caz, o familie cu copii din Bucuresti a plecat injurand chelnerii ( din pacate nu ei fiind vinovati pentru orele de asteptare la mese).

Concluzia ar fi una simpla: avem restaurante frumoase, meniuri bogate dar…. patronii acestora fac economii si nu isi adapteaza bucatariile si personalul la marimea localului.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru: Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi

Avatar

Publicat

in

De

„Dacă ne uităm la ultimele trei zile, avem o staţionare ca număr de cazuri, dar să nu ne amăgim. Suntem într-un moment în care gestionăm în spital numărul de cazuri atât cele uşoare, cât şi cele severe şi grave care merg spre ATI.

Acest moment este un moment decesiv, dar problema nu se tranşează în spitale. Se tranşează în acea transmitere comunitară. Dacă acea transmitere comunitară rămâne accentuată, vom avea un număr de cazuri care vin peste unităţile spitaliceşti şi gestinoarea acestora va fi din ce în cea mai grea, mai ales pentru secţiile de terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Publicitate

Ministrul Sănătăţii a avertizat că „nu suntem în scădere.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca intensitate a creşterii de numărului de cazuri de la o zi la alta. Nu suntem în scădere. Suntem în momentul în care dacă respectăm în următoarele săptămâni anumite reguli, putem să ajungem la un platou”, a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a explicat că şi-ar dori ca „să se stabilească la 1.200-1.300, dar s-ar putea stabili la 1.500 (de infecţii cu COVID-19). Asta ar înseamna în următoarele 10 zile încă 300 de cazuri la Terapie Intensivă”.

De asemenea, Tătaru a amintit că ţări precum Spania, Cipru, Italia şi Franţa au introdus obligativitatea purtării măştii în locurile în care nu poate fi păstrată distanţarea.

„Nu suntem noi cei care iau asemenea măsuri, numai în alte ţări aceste lucruri se respectă. La noi mai trebuie să gândim un pic cum putem să impunem aceste soluţii.

Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi, în condiţiile în care suntem obligaţi să impunem nişte restricţii, suntem obligaţi să impunem respectarea acestor restricţii”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că „o parte dintre concetăţenii noştri nu au înţeles nimic”.

„Ne-am bucurat prematur la începutul lunii iunie când aveam 120-130 de cazuri pe zi.  (…) Dacă se respectă regulile, putem să scădem sub 1.000. Gândiţi-vă că este problemă care trebuie să participe toţi factorii, nu numai corpul medical, nu numai minisrul Sănătăţii, nu numai Guvernul”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend