Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

RESPECT ! Alin Vișan, un tânăr din Curtea de Argeș, erou în Germania

Publicat

in

Alin Constantin Vișan, un tânăr plecat din Curtea de Argeș la muncă în Germania, ne face să fim mândri că suntem români și mai spală imaginea nu prea favorabilă creată de alti români peste granitele țării. Alin lucreaza la DHL Germania, un cunoscut serviciu de curierat si, aflat în timpul serviciului, in timp ce livra colete, a observat un incendiu la o cladire si a actionat extrem de rapid , salvând mai multe persoane ce se aflau inauntru. Alin a alarmat pe cei din cladire si a anuntat pompierii si politia , ajutand in acest timp la evacuarea și salvarea de vieți omenești. Presa din Germania e remarcat fapta argesenului nostru si a alocat spatii generoase considerand ca Alin Visan poate fi numit un adevarat erou.

Iata, mai jos, un fragment dintr-un interviu dat de argeșeanul nostru unei cunoscute publicatii din Germania.

„Alin Visan curier la DHL, a salvat la 25 noiembrie 2019 cu curaj si energie vietile mai multor oameni. Markus Wieteck sef zonal Köningen l-a intervievat pe Alin Visan in legatura cu actiunea sa de salvare din acea zi.

– Alin cum ai remarcat focul si ca ceva nu e in regula acolo?
– In timp ce imi faceam tura in zona, la o curba a strazii am zarit un fum gros ce se inalta dintr-un acoperis.
Am parcat masina mai departe de acel loc, apoi am luat-o la pas, indreptandu-ma spre locul de unde venea fumul. Dupa cativa pasi am vazut si flacarile.

– Era deja cineva in preajma?
– In acel moment nu am vazut pe nimeni.

– Ai anuntat in acel moment pompierii?
– Am apelat imediat numarul de urgenta 110 si am anuntat pompierii.

– Ce s-a intamplat apoi?
– S-au spart primele ferestre si in acel moment mi-a fost clar ca e ceva serios.
Deoarece nu exista nicio sonerie am batut puternic cu pumnul in usa. Un locatar mi-a deschis usa abia sculat din pat.
Am intrat in hol si am batut la toate usile anuntand oamenii ca este un incendiu in casa.
Majoritatea dormeau si au fost foarte speriati. Dupa un timp au aparut si vecinii care m-au ajutat.
Am inceput sa ajut la evacuarea locatarilor, in special retin un batran care locuia la etajul 2 al cladirii si care avea probleme locomotorii si pe care l-am scos afara in siguranta.

– Cati locatari ai salvat?
– Nu am stat sa numar deoarece preocuparea mea era sa nu mai fie si alti oameni in cladire, lucru de care nu eram sigur, dar cred ca cca. 8 – 10 persoane. Apoi a venit si politia.

– Ai avut contact cu politia sau pompierii?
– Am informat politia, care a intrat prima in cladire despre locul unde arde si ca ar putea sa mai fie oameni in cladire.
Apoi am plecat sa-mi continui cursa de curierat, pentru a distribui si restul de pachete ramase.

– Te-a contactat mai tarziu politia sau pompierii?
– Dupa amiaza a sunat politia pentru a-mi cere niste detalii in plus , dupa care m-a felicitat pentru modul cum am actionat.

– Si eu iti multumesc Alin pentru actiunea ta de salvare si curajul de care ai dat dovada, dar si pentru acest interviu acordat.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Moise Guran face dezvăluirea explozivă! Nicușor Dan umilit

Publicat

in

De

Fostul jurnalist, Moise Guran, trece la dezvăluiri, avându-l în vizor pe Nicușor Dan. 

„Programul lui Nicușor Dan nu s-a schimbat față de 2016, nici opinia mea față de candidatura lui”, a transmis Moise Guran pe propria pagină de Facebook.

„Îmi pare rău, dar eu sunt om liber, și cred în limite clare ale compromisului în politică. În 2016 am insistat ca Predoiu să se retragă în favoarea lui Dan tocmai pentru că devenea previzibilă câștigarea alegerilor de către Dragnea, în urma pierderii Bucureștiului pe mâna dezbinării opoziției.
Iar pentru că asta chiar s-a întâmplat, în stradă am stat noi să apărăm democrația, nu Băsescu, nici Orban.
Nu cred că este acceptabil ca acum Băsescu și Orban să decidă pentru noi ce putem sau ce nu putem noi vota. Nu, nu pentru asta am stat în stradă. Acesta nu este un mod nou de a face politică ci unul foarte vechi, cel care ne-a adus pe toți unde ne-a adus”, a scris Guran.

Vezi și:

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Informații utile! Când și cum îi va afecta, sistemul de imigraţie ce va fi aplicat în UK ,pe cei care doresc să se stabilească în Regat?

Publicat

in

De

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a informat că sistemul de imigraţie pe bază de puncte a fost gândit de mult timp de Guvernul britanic, iar datele din documentul politic publicat la 19 februarie sunt trasate în linii mari.

Sistemul de imigraţie pe bază de puncte, ce va fi aplicat în UK, nu îi afectează pe românii şi restul cetăţenilor UE care care s-au înregistrat pentru statut special, de rezident sau pre-rezident, ci pe cei care doresc să se stabilească în Regat, anul viitor, când expiră perioada de tranziţie post-Brexit, a declarat, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Potrivit unui document ce prezintă planurile guvernului de la Londra, cetăţenii UE cu o calificare în meserie se pot înscrie pentru a se stabili în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021, dacă vor cumula minim 70 de puncte, acordate pentru criterii precum calificarea în muncă, educaţie, dacă au deja un angajator în Regat şi dacă au un venit minim garantat.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend