Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Republicanii din Texas îl declară oficial pe Biden președinte ilegitim – Rezoluție prin care este condamnată și homosexualitatea

Publicat

in

Republicanii din Texas au respins în mod oficial ca ilegitimă alegerea președintelui Joe Biden în 2020 și au votat, în cadrul unei convenții la nivel de stat care s-a încheiat în weekend, o platformă a partidului care califică homosexualitatea drept o „alegere anormală a stilului de viață”, transmite Reuters.

Îmbrățișarea de către partid a acuzațiilor de fraudă electorală într-un stat republican de bază a venit în timp ce o comisie bipartizană a Congresului încearcă să demonteze definitiv ideea că Biden nu a câștigat alegerile.

Biden a primit cu 7 milioane de voturi mai mult decât rivalul Donald Trump. De asemenea, Biden a primit 306 voturi din partea Colegiului Electoral, mai mult decât cele 270 necesare pentru a câștiga.

Comisia Congresului care investighează atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA construiește un caz în care eforturile lui Trump de a anula înfrângerea sa în alegerile prezidențiale din 2020 – inclusiv prin negarea faptului că a pierdut – echivalează cu o conspirație pentru a se menține ilegal la putere.

Trump, cel de-al 45-lea președinte al SUA, a negat orice abatere.

„Respingem rezultatele certificate ale alegerilor prezidențiale din 2020 și considerăm că președintele interimar Joseph Robinette Biden Jr. nu a fost ales în mod legitim de către poporul Statelor Unite”, a declarat partidul texan într-o rezoluție, adoptată printr-un vot la convenția sa.

Texasul este un jucător important în politica națională a SUA, cu 38 de voturi electorale, al doilea cel mai mare număr de voturi după California. Alegătorii de acolo au susținut președinți republicani în ultimele patru decenii.

Casa Albă nu a făcut niciun comentariu.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos recent, aproximativ două treimi dintre republicani cred că alegerile prezidențiale din 2020 au fost furate. Judecătorii statali și federali au respins mai mult de 50 de procese intentate de Trump și aliații săi care contestau alegerile, în timp ce revizuirile și auditurile nu au găsit dovezi de fraudă generalizată.

PLATFORMA ATACĂ ALEGEREA HOMOSEXUALITĂȚII

Unul dintre principiile propuse în cea mai recentă platformă a Partidului Republican din Texas include, de asemenea, un nou limbaj care critică homosexualitatea și își exprimă opoziția față de „toate eforturile de a valida identitatea transsexuală”.

„Homosexualitatea este o alegere anormală a stilului de viață”, se arată în acest text, o afirmație care nu se regăsește în platforma din 2020.

Voturile privind această prevedere sunt numărate și certificate după convenția semestrială a partidului de stat, a declarat un purtător de cuvânt al partidului.

Log Cabin Republicans of Houston, o organizație care îi reprezintă pe conservatorii LGBT, a declarat că i s-a refuzat din nou cererea de a amenaja un stand la convenția partidului din această săptămână, așa cum s-a întâmplat și la convențiile anterioare. Grupul a calificat acțiunile Convenției republicane din Texas drept „nu doar înguste la minte, ci și mioape din punct de vedere politic”.

Cu toate acestea, grupul nu vede „nicio dovadă” că alte convenții republicane de stat au adoptat interdicții similare sau un limbaj de excludere, a declarat pentru Reuters Charles Moran, directorul general al Log Cabin Republican.

„Dacă este ceva, suntem mai incluși” decât în trecut, a spus el, menționând că campania prezidențială republicană din 2020 a avut o coaliție oficială a „mândriei”, iar votul republicanilor gay s-a dublat între 2016 și 2020. „Președintele Trump a fost cel mai pro-gay republican pe care l-am avut vreodată”, a adăugat el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR): ‘Mediul de afaceri va continua să susțină Guvernul în toate demersurile pe care le va face ca România să adere în cel mai scurt timp la spațiul Schengen’

Publicat

in

De

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) au declarat că mediul de afaceri va continua să susţină Guvernul României în toate demersurile pe care le va face ca România să adere în cel mai scurt timp la spaţiul Schengen.

Economia românească pierde oportunităţi importante prin decizia nefondată de neacceptare. Mediul de afaceri va continua să susţină Guvernul României în toate demersurile pe care le va face ca România să adere în cel mai scurt timp la spaţiul Schengen, astfel încât împreună cu statele membre să contribuim şi mai mult la unitatea şi dezvoltarea economiei europene. Rămânem optimişti că eforturile şi evoluţia României vor fi recunoscute cât mai curând la nivelul întregii Uniuni Europene„, se arată într-un comunicat al organizaţiei, informează agerpres.ro.

Organizaţiile membre CDR au urmărit atent procesul de monitorizare şi au susţinut în mod activ aderarea României la spaţiul Schengen prin întâlniri cu autorităţile, declaraţii publice, adrese către ambasade, discuţii cu organizaţiile de afaceri din ţările membre din Uniunea Europeană, subliniind multiplele avantaje economice, nu doar pentru ţara noastră, dar şi pentru întreaga economie europeană.

Potrivit sursei citate, beneficiile economice şi sociale ale aderării României la spaţiul Schengen sunt stimularea economiei, facilitarea comerţului cu celelalte ţări europene, creşterea atractivităţii României ca destinaţie pentru investiţii, reducerea costurilor şi timpului de transport, o mai bună integrare a României în comunitatea europeană, dar şi oportunităţi diverse pentru agenţii economici autohtoni care caută alternative pentru amplasarea investiţiilor.

Toate acestea nu ajută doar la dezvoltarea ţării noastre, dar reprezintă şi oportunităţi de afaceri şi călătorii, fluidizarea comerţului transfrontalier, reducerea costurilor cu transportul şi mărfuri pentru celelalte state membre UE. Una dintre valorile CDR este apartenenţa României la Uniunea Europeană, cu toate avantajele şi responsabilităţile ce derivă din aceasta. Reprezentanţii CDR cred cu tărie că România merită să fie parte din spaţiul Schengen prin îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare aşa cum a fost atestat de rapoartele tehnice ale reprezentanţilor statelor UE, dar şi de către Comisia şi Parlamentul European„, se menţionează în comunicat.

CDR reuneşte în cele 20 de asociaţii membre reprezentanţi ai investitorilor, antreprenorilor români şi companiilor internaţionale şi este condusă de un Consiliu Director format din preşedinţii şi vicepreşedinţii a opt asociaţii de business: Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Confederaţia Patronală CONCORDIA, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) şi Romanian Business Leaders (RBL).

Coordonarea Coaliţiei este asigurată prin rotaţie de către una dintre organizaţiile membre în Consiliul Director, pentru o perioadă de şase luni, în prezent coordonarea fiind asigurată de FIC prin reprezentarea de către Daniel Anghel.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Presa austriacă face dezvăluiri savuroase: Votul împotriva României a încăierat lumea politică

Publicat

in

De

În urmă cu patru zile, încă se făceau eforturi pentru a trece cu vederea diviziunile profunde din cadrul coaliţiei. Acest lucru s-a terminat acum. Veto-ul împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a pus coaliţia într-o situaţie dificilă. Verzii sunt foarte supăraţi pe ÖVP. Aceştia cer o regândire a acestei probleme, scrie sâmbătă cotidianul austriac „Kronen Zeitung”, conform News.ro.

Verzii sunt parteneri minoritari ai conservatorilor din OeVP în guvernul de coaliţie aflat la putere la Viena.

„Deşi vicecancelarul Werner Kogler (reprezentant al Verzilor – n.r.) şi liderul Verzilor, Sigi Maurer, au rămas tăcuţi vineri, au trimis-o în schimb pe ministrul justiţiei, Alma Zadic, să îşi exprime nemulţumirea. Aceasta a subliniat la Bruxelles că partidul său nu a susţinut veto-ul”, scrie „Kronen Zeitung”.

Potrivit publicaţiei, chiar înainte de întâlnirea decisivă de joi din Consiliul JAI, vicecancelarul Kogler a încercat să-l convingă pe ministrul de interne, Gerhard Karner, care e din OeVP, să găsească soluţii de compromis. „Cu toate acestea, fără succes. Karner şi-a pus casca de oţel şi a mers înainte cu veto-ul”, scrie „Kronen Zeitung”.

Prin diverse „contorsionări argumentative”, Verzii au încercat să scape de orice asuma a responsabilităţii pentru acest vot. Pe Twitter, Michel Reimon, una din vocile Verzilor, a explicat că fiecare ministru a fost liber în decizia sa atunci când a votat la Bruxelles. Prin urmare, Verzii nu au avut nicio influenţă asupra lui Karner. De asemenea, Reimon şi-a exprimat speranţa că această decizie ar putea fi reparată în cadrul unei alte coaliţii. Cu toate acestea, el a subliniat ulterior că nu este un motiv pentru ruperea coaliţiei şi convocarea de noi alegeri.

De asemenea, ÖVP a primit palma de rigoare şi din partea preşedintelui federal Alexander Van der Bellen (care provine tot din rândul Verzilor – n.r.). Şeful statului a spus că regretă „extraordinar de mult” acest comportament al Austriei în Consiliul JAI. El a recunoscut că Austria se află într-o situaţie dificilă din cauza afluxului de imigranţi. „Dar legătura dintre această problemă şi aderarea României şi Bulgariei la Schengen, trebuie să mărturisesc, din păcate, că nu o văd”, a spus Van der Bellen, citat de „Kronen Zeitung”.

În Ministerul de Interne, dar şi în Cancelaria Federală, oamenii încearcă să tempereze spiritele. „Din păcate, a trebuit să se recurgă la astfel de metode pentru a fi auziţi la Bruxelles”, este scuza invocată la Cancelarie. În plus, conservatorii nu înţeleg de ce se face atât caz, deoarece şi Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, mai scrie „Kronen Zeitung”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend