Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Republica Moldova poate stoca gaze naturale în România

Publicat

in

Republica Moldova poate depozita gaze naturale în România. O spune ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, întors recent de la București.

Șeful diplomației moldovenești spune că până acum Republica Moldova putea stoca volume de gaze naturale în Ucraina, iar acum volume importante ce vor fi achiziționate în perioada estivală, pot fi stocate și în România. Oficialul a menționat că vizita la București a fost una fructuoasă și a dus la dezghețarea deplină a relațiilor moldo-române, după lipsa de interacțiune a fostei guvernări cu autoritățile României, transmite presa din Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, apreciază drept foarte productivă vizita delegației Republicii Moldova la București, fiind semnată foia de parcurs ce vizează cooperarea moldo-română pentru următorii ani. Împreună cu oficialii de la București a fost convenită demararea unor proiecte de infrastructură rutieră și proiecte de interconectare a rețelelor de energie electrică.

„În ultimii doi ani, relația cu România a fost, practic, înghețată, atât pe plan politic cât și la nivelul implementării majorității proiectelor. Am pierdut doi ani, dar acum atât Chișinăul, cât și Bucureștiul au conjunctura politică necesară și voință politică ca să putem implementa cât mai curând aceste proiecte în beneficiul ambelor state. În privința Republicii Moldova la București există un consens transpartinic, național, de a sprijini Republica Moldova”, a spus Nicu Popescu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui Nicu Popescu, criza gazelor din luna octombrie determină autoritățile Republicii Moldova să plaseze securitatea energetică a țării pe prim-plan. Iar România ne va ajuta în acest sens prin oferirea spațiilor de stocare a gazelor naturale.

„Republica Moldova are nevoie de soluții care ne-ar asigura securitate energetică. O soluție ar fi crearea rezervelor de gaz achiziționate și stocate în depozitele de gaz în perioada primăvară-vară. Dar Republica Moldova n-are capacități de stocare a gazelor, pentru depozitare putem recurge la Ucraina, dar ne dorim și alte soluții, inclusiv România. Acum România are depozite de gaze care sunt pline în proporție de 70%, deja putem stoca gaze în depozitele din România, pentru că există spațiu. Dar noi ne-am pus întrebarea cu partea română, dacă merită să mai creăm spații de stocare”, a spus Nicu Popescu.

Foaia de parcurs privind cooperarea moldo-română semnată la București de vicepremierul Nicu Popescu și ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, prevede construcția podului rutier de la Ungheni (România) și Ungheni (Republica Moldova), consolidarea podului rutier Galați-Giurgiulești, reabilitarea podului feroviar Galați-Giurgiulești. De asemenea, a fost convenită încheierea unui nou Acord între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil acordat de România Republicii Moldova.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Sorin Oprescu a fost capturat la Atena (surse)

Publicat

in

De

Fostul Primar Oprescu ar fi fost reținut într-o țară europeană și s-ar afla în acest moment în custodia autorităților de acolo. Deocamdată, la IGPR nu a ajuns nici o informare în acest sens

Așa cum STIRIPESURSE.RO v-a prezentat în exclusivitate, fostul primar a fugit din țară, cu două săptămâni înainte de a se da sentinșa, alegând să meargă în Grecia. Faptul că acesta e în Grecia și că ar fi fost prins acolo apare pe pagina de facebook a jurnalistului Tiberiu Iacob

Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Oprescu a condus primăria generală a Capitalei din 2008 până în 2015, când a fost arestat preventiv.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Fostul fundaş Rodri, una din legendele clubului FC Barcelona, a decedat la 88 de ani

Publicat

in

De

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a anunţat marţi decesul uneia din legendele sale, fostul fundaş central Francesc Rodriguez, mai cunoscut sub numele de Rodri, care avea 88 de ani.

Născut pe 8 martie 1934, Rodri a fost legat mai bine de şase decenii de FC Barcelona ca antrenor şi jucător, a menţionat gruparea catalană.

Rodri a jucat între 1958 şi 1966 la Barca, fiind promovat la prima echipă de celebrul antrenor Helenio Herrera. Alături de Olivella şi Garcia, Rodri a fost unul dintre componenţii unei linii de fund redutabile sub bagheta lui Herrera între 1958 şi 1960. Odată cu venirea lui Jesus Garay, el a fost rezervă, însă din sezonul 1961/62 şi-a recuperat locul în primul unsprezece. După 1963 a suferit mai multe accidentări, iar în 1966 a agăţat ghetele în cui, la 32 de ani.

Rodri a disputat 236 de meciuri pentru Barca, cu care a câştigat de două ori Cupa Oraşelor Târguri (1960 şi 1966), de două ori campionatul (1959 şi 1960) şi de două ori Cupa Spaniei (1959, 1963).

Rodri a făcut mulţi ani parte din staff-ul tehnic al Barcei. A pregătit echipele de juniori ale clubului (1966-1970), apoi a fost secundul antrenorilor primei echipe Vic Buckingham, Rinus Michels, Hennes Weissweiler şi Laureano Ruiz între 1970 şi 1976. Ulterior a avut un rol administrativ, coordonând echipele de juniori şi îndeplinind rolul de scouter.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend