Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Reprezentanții LIDL, precizări privind alerta COVID la magazinul LIDL Curtea de Argeș – CE MĂSURI S-AU LUAT

Avatar

Publicat

in

Așa cum relatam intr-u articol publicat ieri, a fost stare de alerta la magazinul LIDL din Curtea de Argeș după ce, in ultima săptămână, mulți dintre angajati au reclamat ca se simt rau, inclusiv cativa bodyguarzi. Cum in articol precizam ca duminica a fost confirmat si primul caz pozitiv cu COVID printre angajatii LIDL Curtea de Argeș, o femeie care a si ajuns la Spitalul COVID Valea Iasului, reprezentanții LIDL România au transmis urmatorul comunicat de presa, imediat dupa ce si DSP Arges a confirmat faptul ca un angajat e fost confirmat pozitiv iar un al doilea, suspect, asteapta rezultatul testului.

Iata pozitia LIDL ROMANIA cu privire la situația magazinului din Curtea de Argeș:

Suntem în asentimentul Dvs., în legătură cu informarea corectă a publicului. În magazinul nostru din Curtea de Argeș există o singură colegă care, din nefericire, a contactat virusul SARS-CoV-2. Starea sa este bună, iar gândurile și urările noastre de însănătoșire grabnică se îndreaptă către ea. Ultima zi a de muncă a colegei noastre a fost pe 23.10, înainte de debutul primelor simptome, pe 24.10, când aceasta a intrat în autoizolare. Rezultatul pozitiv al testării sale pentru SARS-CoV-2 ne-a fost adus la cunoștință astăzi, 26.10, iar colegii noștri au făcut făcut în cursul zilei de astăzi demersuri pentru toate măsurile de dezinfectare care se impun.
Până în acest moment, niciun alt coleg din magazinul Lidl din Curtea de Argeș nu acuză simptome specifice infecției cu coronavirus și, din informațiile pe care ne avem, nici angajații de la serviciul de pază.
Sănătatea angajaților, clienților și partenerilor noștri este prioritară pentru noi. De aceea, am adoptat, la nivelul companiei noastre, o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 în rândul colegilor și clienților noștri. Odată cu apariția primelor cazuri în România, am implementat în magazinele noastre o serie de măsuri printre care fiind si montarea unor panouri transparente de protecție la casele de marcat. Toți colegii din magazine, inclusiv din unitatea din Curtea de Argeș, au fost instruiți să poarte mască de protecție, să își dezinfecteze regulat mâinile și să păstreze regulile de distanțare fizică impuse de autorități. Totodată, am suplimentat cantitatea de dezinfectant disponibilă pentru colegii din magazine și am sporit măsurile de curățenie și dezinfecție a zonelor intens folosite, fiind dezinfectate constant zonele comune, respectiv obiectele expuse și/sau intens tranzitate, așa cum ar fi toaletele, intrările și ieșirile (uși, clanțe), cărucioarele, coșurile de cumpărături, spațiile pentru servirea clienților la casele de marcat, benzile de la casele de marcat, POS-urile, vitrinele și frigiderele.

Cu stimă,
Echipa de Comunicare Lidl România

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Cum funcționează

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS, noi detalii despre noul coronavirus: Este posibil să existe mai mulți

Avatar

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății spune că este posibil să existe mai mulți pacienți zero, deoarece coronavirusul a fost identificat în mai multe țări diferite.

Pacientul zero se numește prima persoană infectată cu o boală.

În ciuda faptului că se împlinește un an de la primele cazuri de coronavirus confirmate, încă nu este încă clar dacă virusul a trecut de la animale la oameni, și dacă da, atunci care sunt aceste animale.

Potrivit unui raport Lancet, primul caz identificat a fost raportat la 1 decembrie. Nu sunt disponibile însă prea multe detalii despre pacientul respectiv.

Pe baza unor documente secrete, o agenție de presă din Hong Kong a raportat că primul caz confirmat de COVID 19 datează încă de la 17 noiembrie 2019. Pacientul era un om infirm, în vârstă de 55 de ani din regiunea Hubei, fără vreo legătură cu piața animalelor. Aceasta înseamnă că este puțin probabil ca el să fie „pacientul zero”.

Pe de altă parte, cercetătorii sunt din ce în ce mai convinși că este posibil să existe mai mulți pacienți zero, în cazul în care virusul provine de la animale.

Wall Street Journal a urmărit un astfel de pacient zero, la sfârșitul anului trecut. Femeia, în vârstă de 57 de ani, identificată ca Wei Guixian, vindea creveți la piața de fructe de mare Huanan. Însă pe data de 10 decembrie, acesteia i-au apărut primele simptome de răceală.

Fac gripă în fiecare iarnă, așa că am crezut că și anul acesta este la fel”, a spus Wei Guixian. Aceasta a mers la o clinică locală, unde i s-a făcut o injecție și a fost trimisă acasă.

A doua zi, când a văzut că simptomele i se agravează, a mers la spitalul Eleventh Hospital din Wuhan, unde a primit un nou tratament. Însă nici acesta nu a avut niciun rezultat, astfel încât următoarea zi a mers la un alt spital.

La spitalul Union, una dintre cele mai mari unități medicale din Wuhan, Wei a fost informată de un medic că alte câteva persoane de la Huanan Seafood Market au ajuns la spital cu simptome similare. Se credea inițial că infecția s-a răspândit în timp ce vânzătorii de pe piață foloseau toaletele comune.

La sfârșitul lunii decembrie, Wei a fost pusă în carantină atunci când medicii au suspectat legătura dintre coronavirus și piața animalelor. Femeia și-a revenit abia în ianuarie, după un tratament de o lună.

La data de 27 decembrie, Zhang Jixian, medic la Spitalul Provincial Hubei de Medicină Integrată Chineză și Occidentală, a informat autoritățile sanitare din China că noua boală este provocată de coronavirus. La acel moment, peste 180 de persoane fuseseră deja infectate. Majoritatea prezentau pneumonie, febră și tuse.

Piața animalelor a fost închisă la 1 ianuarie 2020. În câteva săptămâni virusul s-a răspândit rapid în toate provinciile din China, precum și în alte țări.

„Pacientul zero ar fi putut fi cineva în afara Chinei și de aceea trebuie să gândim deschis”, a declarat oficial al OMS în august anul acesta, sugerând că Wuhan ar putea să nu fie sursa epidemiei.

„Pacientul zero nu se găsește neapărat în primul grup de cazuri de coronavirus”, a adăugat acesta.

Mai multe studii sugerează că mulți pacienți din afara Chinei contractaseră COVID-19 înainte ca China să confirme primul său caz, scrie thedialogue.co.in.

Citește și:

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend