Conecteaza-te cu noi

Campulung

Reprezentanţii Grup Corint sunt aşteptaţi să redea Câmpulungului cele două parcuri făcute zob pe sume astronomice

Publicat

in

În data de 07 aprilie contractul primăriei Câmpulung cu asocierea de firme Grup Corint SA Alba Iulia şi Harbău SRL s-a încheiat, aceasta fiind şi data la care în mod normal lucrările la proiectul Kretzulescu ar fi trebuit să fie finalizate.
Cum, neseriosul constructor (Grup Corint Alba Iulia transformat în Corint Restaurare Braşov) nu a mai apărut pe la Câmpulung nici măcar în ultimul ceas, contractul s-a încheiat de la sine fără a mai fi prelungit de beneficiar, respectiv primăria municipiului. gradina publica (3)
În aceste condiţii, miercuri, 15 aprilie, reprezentanţii firmei Corint Restaurare (Grup Corint Alba Iulia) au fost invitaţi la primăria Câmpulung pentru a fi încheiat procesul verbal de predare al lucrărilor realizate în cadrul proiectului Kretzulescu, pentru ca mai apoi să se vadă ce se va întâmpla.
Până în prezent proiectul Kretzulescu a înghiţit circa 8 milioane de lei, dintre care aproximativ 6 milioane fonduri de la Uniunea Europeană , fonduri ce mai mult ca sigur vor fi returnate de la bugetul local.
Încă nu avem nimic oficial, însă autorităţile locale iau în calcul varianta de a deschide cele două parcuri ale municipiului în cel mai scurt timp, asta după ce acestea vor fi predate de către constructor. Pentru restul proiectului, rămas numai pe hârtie, se are în vedere varianta de actualizare a proiectului pentru lucrările rămase de executat (cu o cheltuială suplimentară de la buget de circa 30.000 lei) şi demararea unei noi proceduri de achiziţie pentru toate lucrările rămase de executat cu termen de finalizare a lucrărilor la sfârşitul anului 2015, cu asumarea riscului ca în caz de nefinalizare a lucrărilor până la data de 30 noiembrie 2015 să se returneze în totalitate sumele rambursate până la acea dată de AM POR. Iar în cazul în care, în cele din urmă se va renunţa la contractul de finanţare şi sumele rambursate de AM POR până în prezent vor fi returnate, va urma să se facă actualizarea proiectului pentru lucrările rămase neexecutate, cu finanţare din bugetul local sau prin identificarea altor surse de finanţare pentru finalizarea proiectului şi organizarea unei noi proceduri de licitaţie pentru lucrările rămase.gradina publica
Cert este că, la ora actuală, municipiul Câmpulung nu are nici un parc deschis, fapt ce i-a determinat pe câmpulungeni ca, de Paște, să ia cu asalt cele două parcuri (Gradina Publică „Merci” şi Parcul Kretzulescu) în ciuda faptului că lucrările efectuate încă nu au fost predate către primăria Câmpulung. Lucrări care în marea lor majoritate au început să prezinte probleme, aflând de la reprezentanţii primăriei că lucrările executate de mântuială (exemplu gardul de la Grădina Publică „Merci”) vor fi refăcute din banii depuşi ca şi garanţie de constructorul Grup Corint, sau cum s-o mai fi chemând actual.
În data de 15 aprilie se speră să se afle cu exactitate când vor putea beneficia câmpulungenii de cele două locuri de recreere şi cine va finaliza la cele două obiective lucrările începute şi neterminate de firma din Alba Iulia.
Concluzia este că Grup Corint, în doi ani de zile, a reuşit doar să distrugă cele două parcuri ale Câmpulungului, pe nişte sume colosale – de peste 8 milioane lei, timp în care (cel mai sigur) municipiul va pierde şi cel mai important proiect, care ar fi adus municipiului un plus de peste 23 de milioane lei din fonduri nerambursabile pentru reabilitarea întregului centru istoric.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Elena Lasconi, marele anunț: USR și PNL își unesc forțele pentru binele Câmpulungului

Publicat

in

Candidatul USR la Primăria municipiului Câmpulung, fosta jurnalistă Elena Lasconi, anunță că a demarat discuțiile privind o colaborare cu PNL în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie. Elena Lasconi dezvaluie că primii pași în lupta contra PSD și eliberarea Câmpulungului de sub talpa social-democraților a fost făcut. Mai exact, USR si PNL au convenit deja o unire a forțelor în Consiliul Local pentru a asigura o majoritate confortabilă care va permite validarea proiectele pentru Câmpulung. Cum timpul trece rapid iar alegerile se apropie, Elena Lasconi a dat de înțeles ca ambele partide sunt diponibile la a renunța la orgolii si a se prezenta in fața câmpulungenilor cu un candidat comun. Decizia ar urma să fie luată in cursul săptămânii viitoare, data la care ar putea fi anunțat si numele celui care va porni cu prima șansă de a-l învinge pe actualul primar, Liviu Țâroiu. Variantele sunt clare: fie Elena Lasconi, fie candidatul niminalizat deja de PNL.

“Cam așa stau lucrurile. Nu va fi ușor, dar nici imposibil. Părerea mea este că, dacă nu ne unim, cei care au de suferit sunteți voi, câmpulungenii. Eu merg înainte cu încredere în voi și în Dumnezeu că vom reuși să facem din Câmpulung o bijuterie de oraș. Nu voi înceta să lupt, nu voi ține capul plecat, pentru că aici nu este vorba despre mine, ci despre soarta unui oraș în care administrația, politicul, nu au reuşit, în mulți ani şi multe mandate, să răspundă aşteptărilor legitime ale unor cetățeni ai Europei secolului XXI. Sper din tot sufletul să ajungem împreună cu PNL Câmpulung la un consens și eu am toată deschiderea să lucrăm împreună”, a declarat Elena Lasconi, candidatul USR la Primăria Câmpulung

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CUNOSCUT OM DE AFACERI DIN CURTEA DE ARGEȘ CONFIRMAT POZITIV cu COVID 19 – Se fac teste și celor cu care a intrat în contact

Publicat

in

De

Un cunoscut om de afaceri din Curtea de Argeș a fost depistat cu noul coronavirus după ce a fost testat de personalul medical. Cum acesta activeaza intr-un domeniu sensibil in acest context, toti cei cu care a luat contact – clienti sau parteneri de afaceri – înainte de a se afla că are infecţia, sunt testati sau au intrat deja in izolare pana la aflarea restultatelor testelor PCR.

Potrivit informatiilor, unul dintre angajatii sai, a fost deja testat pozitiv si are somptome specifice COVID 19.

Advertisements

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend