Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

Reportaj de stare de alertă. Am fost să văd ‘influența rusească’ din Piața Victoriei

Avatar

Publicat

in

Prima zi de stare de alertă, cea de vineri, 15 mai, a însemnat și o primă zi de protest în Piața Victoriei, un protest declanșat, de această dată, împotriva Guvernului Orban. Multe voci au vorbit despre o „influență rusească”, care ar încerca să destabilizeze România prin acest protest.

Astfel, sâmbătă, 16 mai, în jurul orei 18:00, m-am deplasat în Piața Victoriei pentru a vedea cu propriii ochi acea „influență rusească” despre care s-a tot vorbit pe rețelele de socializare.

Viorel Cataramă, supărat că nu mai îmbrățișează pe nimeni

Candidat la alegerile prezidențiale din 2019, Viorel Cataramă a revenit, recent, pe micile ecrane, după ce s-a dus într-o comună ialomițeană și a îmbrățișat oamenii, pentru a se infecta cu coronavirus.

Sâmbătă l-am întâlnit și pe el în Piața Victoriei, izolat, însă, de restul protestatarilor și cam posomorât, după cum se poate observa în imaginea surprinsă de reporterul Bugetul.ro.

„Toate partidele, aceeași mizerie”

În scurt timp, am ajuns și în mijlocul protestatarilor. Aproximativ 2-300 de persoane și-au spus oful sâmbătă. De ce erau supărate? Pentru că Guvernul Orban a încălcat Constituția, pentru că le-au fost restricționate drepturile fundamentale, pentru că economia a fost grav afectată în perioada stării de urgență și din multe alte motive.

Vezi și Sub privirea lui Gelu Voican Voiculescu și a lui Adrian Severin s-a strigat ‘Ave, Putin!’, în centrul Capitalei (opinie)

George Simion, președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și unul dintre organizatori a dat tonul la scandări împotriva actualei clase politice, indiferent de culoarea politică: „Toate partidele, aceeași mizerie”.

Raptul Basarabiei (16 mai 1812) nu a fost uitat: „208 ani de când urâm Rusia”

Platforma unionistă Acțiunea 2012, prezentă la protest, care a fost condusă pentru multă vreme de George Simion, a afișat un mesaj legat de raptul Basarabiei de către Rusia.

16 mai 1812 – raptul Basarabiei 

208 ani de când urâm Rusia”, a fost mesajul afișat în Piața Victoriei, sâmbătă.

La 16 mai 1812 a fost semnată „Pacea de la București”, prin care, în urma unui troc cu Imperiul Otoman, Imperiul Rus a rupt în două Principatul Moldovei, prin anexarea Basarabiei și transformarea ei într-o gubernie rusească.

Acest mesaj cred că spune totul despre așa-zisa „influență rusească” din Piața Victoriei.

Eugen Dinu

Alte mesaje afișate de protestatarii din Piața Victoriei:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, pentru Bugetul.ro: Sunt toate condițiile legale împlinite, pentru a fi eliberat

Avatar

Publicat

in

De

Flavia Teodosiu, apărătorul fostului lider PSD, Liviu Dragnea, a explicat, pentru Bugetul.ro, cum s-a ajuns în situația ca fostului șef social-democrat să i se încalce drepturile la sănătate și la apărare.

Contactată de Bugetul.ro, Teodosiu ne-a declarat că Liviu Dragnea a fost carantinat abuziv pentru Covid-19, iar fostul lider PSD a fost tratat de un coleg de cameră, după ce a fost operat pentru un chist apărut pe spate.

Mai mult, Flavia Teodosiu a precizat, pentru Bugetul.ro, că, deși speța de astăzi nu are nicio legătură cu cea de miercuri,  Liviu Dragnea are toate condițiile legale împlinite pentru a fi eliberat din penitenciar.

Vezi și Vasile Dîncu (PSD), pentru Bugetul.ro, despre posibilul referendum privind demiterea lui Clotilde Armand: ‘Există și alte probleme în București care ar putea să genereze un asemenea lucru’

S-a ajuns în această situație pentru că Liviu Dragnea a mai fost carantinat a treia oară în martie. Cel puțin din punctul nostru de vedere, complet nefundamentat, pentru că el a mai avut Covid în decembrie 2020 și era exact în interiorul celor 3 luni, despre care Ordinul de ministru vorbește foarte clar.

L-au mai carantinat o dată, numai că el a avut nevoie de intervenție pe spate. A făcut un chist foarte mare. L-au operat și, după l-au băgat în carantină, i-au spus că n-are voie să iasă din cameră, să se ducă la spital și nici asistentul n-are voie să intre. Motiv pentru care i-au dat în mână medicația pentru îngrijirea rănii și, bineînțeles că fiind pe spate, cum ar fi putut săracul să se curețe și să se bandajeze? Și l-a tratat un coleg de cameră. Din păcate, însă, s-a reinfectat destul de urât și au trebuit să-l mai opereze încă o dată.

Evident că ne-am plâns și la penitenciar judecătorul de supraveghere a privării de libertate a admis plângerea noastră și a constatat că i-a fost încălcat dreptul la asistență medicală și la sănătate și tocmai pentru că nici nouă, avocaților, nu ne-au dat voie să intrăm, ne-am plâns și pentru acest aspect.

Noi avem dreptul să intrăm oricând, oricum și putem să ne asumăm orice risc.
Asistentului nu i s-a permis să intre în cameră la el și lui nu i s-a permis să iasă din cameră, să intre în contact cu oricine altcineva.

După care, penitenciarul fiind complet nefericit că judecătorul de la Rahova i-a dat dreptate domnului Dragnea, a făcut contestație și a zis că nu e adevărat, că a putut să se trataze și că nu-i nicio problemă. Acum, sigur, dacă ar fi făcut yoga sau era contorsionist, ar fi putut să se trateze pe spate singur. Dar, fizic vorbind, e cam imposibil să se curețe exact pe mijlocul spatelui, așa cum recomandase doctorul.

Penitenciarul a făcut contestație împotriva încheierii judecătorului a privării de libertate și instanța a respins constestația lor și a constatat că lui Liviu Dragnea i-a fost încălcat dreptul la sănătate și la apărare”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Flavia Teodosiu.

„Acolo sunt toate condițiile legale împlinite”

Chiar dacă ne-a declarat că speța de astăzi, în care Liviu Dragnea a câștigat definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova, nu are nicio legătură cu cea de miercuri, Flavia Teodosiu consideră că ex-liderul PSD are toate condițiile legale împlinite pentru a fi repus în libertate.

N-are nicio legătura una cu cealaltă, numai că, sigur, se mai adaugă încă două drepturi încălcate”, a spus, pentru Bugetul.ro, Teodosiu.

Acolo sunt toate condițiile legale împlinite (pentru a fi eliberat Liviu Dragnea – n.r.)”, a subliniat, pentru Bugetul.ro, ea.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au hotărât, luni, că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la apărare și la sănătate.

Solutia pe scurt: Respinge ca neintemeiata contestatia formulata de Penitenciarul Rahova, impotriva incheierii nr. 393/08.04.2021, pronuntata in dosarul nr. 387/2021, de catre judecatorul de supraveghere a privarii de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Intrucat contestatia a fost formulata de catre o institutie a statului cheltuielile raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 17.05.2021”, spun magistrații de la Judecătoria Sector 5.

Decizia de astăzi este definitivă.

Miercuri, 19 mai, Tribunalul București va judeca cererea de liberare condiționată făcută de Liviu Dragnea, după ce în primă instanță solicitarea i-a fost refuzată.

Fostul șef PDS este încarcerat la Rahova, din mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Vezi și Încă o revoluție doar în declarații? Lucian Bode revine cu promisiunea făcută la preluarea mandatului de ministru de Interne!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Încă o revoluție doar în declarații? Lucian Bode revine cu promisiunea făcută la preluarea mandatului de ministru de Interne!

Avatar

Publicat

in

De

Încă din prima zi de mandat de ministru de Interne, în decembrie 2020, Lucian Bode a promis că va demara concursuri pentru ocuparea posturilor în MAI. Suntem la jumătatea lunii mai a anului 2021 și nici până în acest moment nu au avut loc concursurile promise de ministrul Bode.

Ba mai mult, șeful Afacerilor Interne face din nou aceeași promisiune pe care a făcut-o în decembrie 2020, că vor dispărea împuterniciții din funcțiile-cheie din Poliția Română.

Bugetul.ro a atras atenția încă din anul 2019, de când Ministerul de Interne era condus de Carmen Dan, cu privire la împuternicirile din MAI, iar între timp această practică a devenit o obișnuință.

Potrivit unui declarații făcute azi de Lucian Bode, la nivelul Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și Poliției Române, de la începutul anului și până în aprilie inclusiv, au fost împuterniciți peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe.

Sâmbătă, Bode a afirmat că i-a cerut noului șef al Poliției Române, chestorul Matei Benone, să demareze în cel mai scurt timp posibil concursuri. Rămâne de văzut dacă într-adevăr vor dispărea împuterniciții din MAI sau și promisiunea făcută de Lucian Bode va fi uitată în sertarul cu promisiuni.

Ce a declarat Lucian Bode AZI:

Această practică este una anormală, a împuterniciţilor pe funcţii, şi am dat şi un număr în această săptămână. La trei structuri ale MAI – Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română – de la începutul anului până în luna aprilie inclusiv au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe.

(…) Aşadar, această practică va trebui să înceteze şi nu avem altă variantă decât aceea de a modifica statutul poliţistului, de a modifica legislaţia astfel încât să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să ştie foarte clar ce vechime şi ce parcurs al carierei trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei Române sau ce vechime şi ce experienţă trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei judeţene din Sălaj. Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege şi i-am cerut noului şef al Poliţiei Române să vină în cel mai scurt timp cu un plan astfel încât de la bază până la vârf aceste concursuri să fie demarate”, a afirmat Lucian Bode, sâmbătă după-amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Sălaj, conform News.ro.

Ce a declarat Lucian Bode în decembrie 2020:

Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, declara, la preluarea mandatului de ministru de Interne, Lucian Bode.

În iulie 2019, Bugetul.ro scria că polițiștii se execută între ei, pentru a pune mâna funcții. Dumitru Coarnă, la acea vreme președinte al Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, ne confirma informația. Mai mult, actualul deputat PSD ne preciza că nu se dorește o reglementare în acest sens, pentru că, în mare parte, mulți dintre cei împuterniciți sunt „obedienți politici”.

Normal că mi se pare anormal – ca să fac un joc de cuvinte. Ar trebui umblat printr-o reglementare și să restrângem posibilitatea împuternicirii, pe o singură perioadă de șase luni. După care obligatoriu, în perioada de șase luni, există posibilitatea clară să fie scos postul la concurs și să fie ocupat prin concurs. Lucru care nu s-a dorit, pentru că luăm puterii politice din mâini o pârghie importantă, aceea de a jongla cu această instituție și de a împuternici, pe o perioadă de șase luni, favoriții – în mare parte, sunt obedienți politici”, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă, după cum am scris AICI.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend