Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

Reportaj de stare de alertă. Am fost să văd ‘influența rusească’ din Piața Victoriei

Publicat

in

Prima zi de stare de alertă, cea de vineri, 15 mai, a însemnat și o primă zi de protest în Piața Victoriei, un protest declanșat, de această dată, împotriva Guvernului Orban. Multe voci au vorbit despre o „influență rusească”, care ar încerca să destabilizeze România prin acest protest.

Astfel, sâmbătă, 16 mai, în jurul orei 18:00, m-am deplasat în Piața Victoriei pentru a vedea cu propriii ochi acea „influență rusească” despre care s-a tot vorbit pe rețelele de socializare.

Viorel Cataramă, supărat că nu mai îmbrățișează pe nimeni

Candidat la alegerile prezidențiale din 2019, Viorel Cataramă a revenit, recent, pe micile ecrane, după ce s-a dus într-o comună ialomițeană și a îmbrățișat oamenii, pentru a se infecta cu coronavirus.

Sâmbătă l-am întâlnit și pe el în Piața Victoriei, izolat, însă, de restul protestatarilor și cam posomorât, după cum se poate observa în imaginea surprinsă de reporterul Bugetul.ro.

„Toate partidele, aceeași mizerie”

În scurt timp, am ajuns și în mijlocul protestatarilor. Aproximativ 2-300 de persoane și-au spus oful sâmbătă. De ce erau supărate? Pentru că Guvernul Orban a încălcat Constituția, pentru că le-au fost restricționate drepturile fundamentale, pentru că economia a fost grav afectată în perioada stării de urgență și din multe alte motive.

Vezi și Sub privirea lui Gelu Voican Voiculescu și a lui Adrian Severin s-a strigat ‘Ave, Putin!’, în centrul Capitalei (opinie)

George Simion, președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și unul dintre organizatori a dat tonul la scandări împotriva actualei clase politice, indiferent de culoarea politică: „Toate partidele, aceeași mizerie”.

Raptul Basarabiei (16 mai 1812) nu a fost uitat: „208 ani de când urâm Rusia”

Platforma unionistă Acțiunea 2012, prezentă la protest, care a fost condusă pentru multă vreme de George Simion, a afișat un mesaj legat de raptul Basarabiei de către Rusia.

16 mai 1812 – raptul Basarabiei 

208 ani de când urâm Rusia”, a fost mesajul afișat în Piața Victoriei, sâmbătă.

La 16 mai 1812 a fost semnată „Pacea de la București”, prin care, în urma unui troc cu Imperiul Otoman, Imperiul Rus a rupt în două Principatul Moldovei, prin anexarea Basarabiei și transformarea ei într-o gubernie rusească.

Acest mesaj cred că spune totul despre așa-zisa „influență rusească” din Piața Victoriei.

Eugen Dinu

Alte mesaje afișate de protestatarii din Piața Victoriei:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Dezvaluiri

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decizia luată de Kaufland! Se întâmpă în toate magazinele

Publicat

in

De

Miercuri, Bugetul.ro a dezvăluit că lanțurile de magazine Kaufland și LIDL, ambele făcând parte din grupul german Schwarz, nu măsoară temperatura clienților la intrarea în supermarket, deși ministrul Nelu Tătaru a precizat că procedura este obligatorie.

De altfel, ambele lanțuri de magazine anunțaseră anterior că nu mai măsoară temperatura clienților la intrarea în unitate.

Vezi și EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Kaufland România a revenit asupra deciziei și a confirmat, pentru Bugetul.ro, că, la această oră, în toate magazinele din România se măsoară temperatura clienților la intrarea în unitate.

Confirmăm că în toate magazinele se ia temperatura”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Kaufland România.

Anunțul făcut de Kaufland zilele trecute

Pe pagina de socializare, Kaufland și-a anunțat clienții că renunță la măsurarea temperaturii acestora la intrarea în hipermarket.

În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienții să respecte măsurile de igienă și distanțare socială atunci când vin la cumpărături. Numai bine!”, a fost anunțul făcut de Kaufland.

În aceeași zi, și LIDL a anunțat că renunță la termoscanare.

Vezi și

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. Alina Pop este lector universitar și unul dintre liderii USR Sector 4, fiind membră în conducerea filialei USR Sector 4. În ultima vreme, ea a organizat dezbateri cu Cristian Ghinea si Claudiu Năsui. Conform surselor Bugetul.ro, în curând am putea-o vedea în funcția de președinte al filialei USR Sector 4 și poate chiar în Parlamentul României. Nimic anormal până aici, doar un om nou pe scena politică românească, după cum și-a caracterizat Dan Barna echipa. Puțini știu, însă, că Alina Viorica Pop este fosta soție a lui Georgian Pop, deputat PSD, cu care, de altfel, a și fost asociată într-o firmă. Alina Viorica Pop, în calitate de soție a lui Georgian Pop, s-a învârtit și în cercul serviciilor secrete.

Georgian Pop a făcut afaceri cu directorul SIE, Gabriel Vlase, cu fostul premier Mihai Tudose, dar și cu unul dintre locotenenții lui Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Claudiu Doros, nimeni altul decât fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doros, fost șef al SRI Bacău.

În anul 2005, Alina și Georgian Pop își înființau firma G.P. MEDIA RESEARCH SRL, firma având activitatea suspendată din 21 mai 2009, conform datelor existente la Ministerul Finanțelor.

Mult mai interesantă este afacerea pe Georgian Pop a derulat-o împreună cu directorul Serviciului de Informații Externe, Gabriel Vlase, cu fostul premier Mihai Tudose, cu Liviu Claudiu Doros, unul dintre locotenenții lui Sorin Ovidu Vântu, precum și cu  sociologul Romulus Oprică, al cărui nume apare în ancheta RISE, „Adevărul despre Dan Barna”.

Aceștia au fost asociați în firma 1001 Net România SRL.

În prezent, Georgian Pop declară că mai deţine 90% din GP Media Research SRL, firmă specializată în studierea pieţei şi sondaje, cu activitatea suspendată. Restul de 10% revine soţiei sale, Alina Viorica Pop, care este şi administrator firmei. Mult mai interesantă este însă 1001 Net România SRL, o firmă din Braşov care oferă servicii de marketing şi promovare online. Georgian Pop a fost asociat aici cu sociologul Romulus Florian Oprică (doctor la SNSPA şi asistent guvernator al Rotary Braşov), Dragoş Secăreanu (manager Generali şi preşedinte al clubului Lions din Bacău), George Sicoe, Liviu Claudiu Doros, Mihai Tudose şi Petru Gabriel Vlase. Iar ultimii trei sunt de-a dreptul VIP-uri. Liviu Claudiu Doros este fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doros, şef timp de opt ani al SRI Bacău. Vicepreşedinte şi director general la SIF Moldova, Liviu Claudiu Doros a fost unul din locotenenţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, ca preşedinte al celebrei Gelsor SA, între 1996 şi 2002. Prezenţa unui general SRI în anturajul lui Vîntu nu este o noutate, ştiut fiind apetitul lui SOV de a se înconjura de ofiţeri activi sau în rezervă din serviciile secrete. Cum de s-a nimerit şi Georgian Pop chiar între ei rămâne, probabil, secret de serviciu”, scria Jurnalul Național, în 2016.

Și G4Media a scris în trecut despre legătura dintre Gabriel Vlase și fostul soț al Alinei Pop, USR-ista care dorește un loc în consiliul general al Primăriei Capitalei: „Până în martie 2018, când a fost închisă, Investica deţine acţiuni la 1001 Net Romania. Societatea a fost înfiinţată în 2006 în Braşov şi este specializată pe servicii de marketing şi promovare online.

Fondatorii au fost: Liviu Claudiu Doroş, Romulus Florian Oprică, Georgian Pop, Dragoş Secăreanu, George Sicoe, Mihai Tudose şi Gabriel Vlase. Georgian Pop este actual deputat PSD şi fostul şef al comisiei de control al SRI din care mai făcea parte şi Sebastian Ghiţă în perioada 2012-2016”.

Romulus Oprică apare în ancheta „Adevărul despre Dan Barna”

Romulus Oprică, fostul asociat al lui Georgian Pop, este menționat în ancheta jurnaliștilor de la RISE Project. Firma înființată de Oprică, Brandberry SRL, a primit bani de la două întreprinderi sociale aflate în programele derulate cu fonduri europene, prin Grupul de Consultanță și Dezvoltare – DCG, unde Dan Barna, șeful USR, este asociat.

100 de mii de lei s-au mai scurs din conturile ambelor întreprinderi sociale către sociologul Romulus Oprică (Brandberry SRL) din Brașov pentru niște studii de piață care seamănă izbitor între ele”, nota RISE Project, în anul 2019.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend