Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

REPLICĂ dură a Alinei Mungiu Pippidi pentru Rareș Bogdan: Amatori ca voi avem berechet. Numai un idiot își strînge doctorii de gît pe timp de molimă

Avatar

Publicat

in

Politologul Alina Mungiu Pippidi consideră că nu trebuie să dea specialiștii explicații pentru gafele politicienilor. Într-o analiză publicată pe romaniacurata.ro. „Mi-e rușine cînd văd Bucureștiul din 2021 cu liderii săi așa inferior Londrei din 1665”, spune aceasta în textul intitulat „Cine poartă răspunderea pentru situația de la Foișor pe înțelesul lui Rareș Bogdan”, după ce prim-vicepreședintele PNL a spus că Arafat ar fi putut să prevadă incidentul de la Foișor.

Analiza integrală:

„Pe teritoriul României se aflau, conform Mediafax, pe data de 10 aprilie 64.525 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus în izolare la domiciliu, iar 16.675 de persoane se aflau în izolare instituționalizată. Numărul total de persoane internate cu COVID-19 în România era de 13.748, din care 1.496 la ATI. Asta înseamnă că, în medie, aproape un român din cinci care are o infecție diagnosticată ajunge la spital (enorm, dar asta din cauză că numărul de infecții e de fapt mult mai mare pe seama celor ușoare sau inaparente) și doi români dintr-o sută de cazuri diagnosticate ajung la terapie intensivă. Granițele ATI au fost mult extinse, pentru că în triajele de la spitale și peste tot se administrează oxigen.

La aproximativ o mie de cazuri noi confirmate pe zi în București înseamnă că ajung la spital vreo sută optzeci, și la ATI circa douăzeci. DSP și GCS, comunicatori jalnici, nu ne spun zilnic cîte paturi se eliberează și cîți mor la București (la Berlin văd astea zilnic într-un singur tabel defalcat pe toate regiunile), dar cazurile în surplus (incidența de șapte la sută) sugerează că la fiecare două săptămîni trebuie să adaugi vreo două sute de paturi noi, din care vreo douăzeci la ATI. Nu pot să fiu mai precisă pentru că cifrele din România sunt infecte, și paginile MAI/GCS, DSP, Ministerul Sănătății, INSP și ce mai există nu oferă o bază de date care să reflecte măcar ce știm, lăsînd deoparte ce nu știm din cauza numârul mic de teste, adică o replică a paginii de la JHU sau EDC dar nu pe țări, ci pe județe (cu prevalența, incidența, decese, numărul de cazuri vindecate, paturi ocupate la ATI, eliberări de la ATI). Pe siturile acestor institute figurează poze cu clădiri, minus la ministerul Sănătății unde e și azi poza lui Streinu Cercel cu un decalog de povețe la nivelul lunii martie 2020, cînd asta era o boală nouă.

Prima concluzie pînă aici, că sistemul sanitar e sub o enormă presiune, în care nu mai are ce face decît să rechiziționeze spitale, dat fiind că decidenții le-au închis pe acelea speciale în fața cărora Klaus Iohannis făcea standup la Euronews acum un an (și nimeni nu vrea să fie rechiziționat, desigur, vedem la televizor), pentru că numărul de cazuri produse este prea mare pentru sistem. Evident că Bucureștiul și Ilfovul ar trebui să intre neîntîrziat într-un lockdown pe bune, măcar fără terase deschise și fără contact cu restul țării (trebuiau acordate oamenilor 40 de ore să plece cine vrea și poate lucra de acasă de la țară și pe urmă închis, ca la Paris), și la fel de clar că această decizie e văzută drept politic costisitoare și au fost lăsați cei din linia întîi să se descurce cum vor. Premierul a anunțat, dimpotrivă, o relaxare, probabil din măsurile cu totul inutile de închidere seara a magazinelor (inutile la redus infecția, altfel bune să se mai odihnească vînzătorii, poliția și jandarmii, nu știu de unde mai sunt bani de ore suplimentare).

A doua concluzie este că toți oamenii care răspund de București sunt depășiți. Nu se ajungea la vineri seara la criza de la Foișor, și după ce s-a ajuns ar fi trebuit să vină acolo să rezolve situația exact cei care știau din timp cele de mai sus și nu făcuseră nimic, adică:

Ministrul Sănătății , PLUS, Vlad Voiculescu

Primarul General al Capitalei, independent PNL, Nicușor Dan

Prefectul Capitalei, PLUS, Alin Stoica

Cine e responsabil cu sănătatea pe capitală (cine e ????)

Cine a luat decizia să nu avem carantină, ci dimpotrivă, niște restricții arbitrare și ineficiente, adică primul ministru, Florin Cîțu, PNL.

O bandă de huligani fără măști stăteau vineri seara în drumul salvărilor și se împingeau peste bolnavii de pe tărgi sub pretextul că nu mai puteau de grija lor (ar trebui condamnați la muncă în folosul comunității să spele toalete de spital un an după așa ceva) fără ca nici un decident să aibă curajul să vină să rezolve situația, să pună niște garduri de perimetru care să limiteze accesul și să împingă presa și pe scandalagii după ele (poliția ar fi trebuit să îi bage în dube.). La Foișor, Rareș, nu prea e curte, nu e loc de salvări.

A treia concluzie este că toți cei care iau bani de comunicare nu fac nimic, și șefii lor politici sunt de vină că nu i-au numit sau au numit incompetenți. Nu există purtător de cuvînt al Ministerului Sănătății, nu există un purtător de cuvînt la guvern, nu am idee dacă mai e careva la Președinție, astfel că Voiculescu și Cîțu, care nu au nici o treabă cu sănătatea, gafează nonstop direct, dar cînd a fost la greu vineri seara s-au ascuns în case, deși au fost ore de transmisie în direct cînd se puteau duce acolo. Orașul e împînzit cu panouri publicitare stupide cu măști și merdenele în loc de comunicări clare cum să aerisești, cînd e masca indispensabilă și de ce vaccinul Astra Zeneca nu e mai periculos ca Paracetamolul. Sunt acasă de zece zile și văd cum ce a fost la început o coloană de cinci sute de persoane sub ferestrele mele mai are un pic și ajunge la cinci mii, proasta comunicare alimentează protestele.

Ideea salvatoare nu e, după asta, ca acei puțini oameni competenți care muncesc non stop să acopere greșelile decidenților politici să fie chemați la judecata coaliției voastre, Rareș, că voi nu vă puteți duce în locul lui Arafat să faceți nici măcar cît face el, în timp ce amatori la fel de puțini calificați să vă ia vouă locul avem berechet. Poate nu ajungeați să pierdeți controlul epidemiei dacă nu erați singura țară din Europa unde politrucii au dat afară în direct pe specialiștii care luptau cu pandemia, în loc să fie invers. Înțeleg eu că PR-ul cere să fie sacrificat cineva, dar numai un idiot își strînge doctorii de gît pe timp de molimă. Lasă că aveți timp după ce scăpăm cu viață și pînă la răspunderea penală pentru morțile în exces rezultate de la brambureala asta.

Pînă atunci, dacă facem fiecare cite ceva, după competența noastră, vezi dacă nu poți face chiar nimic să fie umplute vidurile de la comunicare. Epidemia e cum e, spitalele sunt sînt, dar uneori mai eviți morți și îmbolnăviri dacă dai reguli clare și ai oameni buni care să le explice poporului. Citesc și azi proclamațiile autentice ale Lordului Primar al Londrei din Jurnal din anul ciumei al lui Daniel Defoe. Londonezii nu aveau nimic, nici vaccin, nici oxigen, nici apă filtrată sau dezinfectante cu clor, decît bunul simț, organizarea și un stil exceptional de a se adresa locuitorilor. Mi-e rușine cînd văd Bucureștiul din 2021 cu liderii săi așa inferior Londrei din 1665”, a scris Alina Mungiu Pippidi.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Înțelegerea AMOROASĂ dintre Bill Gates și fosta soție: Miliardarul petrecea, cu știința Melindei, un weekend pe an cu AMANTA

Avatar

Publicat

in

De

Miliardarul Bill Gates ar fi avut un acord neobișnuit cu soția sa. Potrivit presei americane, fondatorul Microsoft se întâlnea cu fosta iubită cu binecuvântarea Melindei Gates.

În baza unei înțelegeri cu Melinda, Bill Gates putea să-și vadă, un week-end pe an, fosta iubită, Ann Winblad, scrie Pinkvilla.

Bill Gates a ieșit cu Winblad în 1994 și înainte de căsătorie, el ar fi avut un acord cu soția sa pentru a-și întâlni fosta pentru o escapadă de weekend o dată pe an. „Chiar și acum, Gates are un acord cu soția sa ca el și Winblad să poată menține vie o tradiție de vacanță în doi”, scria jurnalistul american Walter Isaacson în 1997.

Potrivit jurnalistului, Gates obișnuia să petreacă weekend-uri lungi cu Winblad la cabana ei de pe plajă, în Carolina de Nord: „Acolo călăreau pe dune, zburau cu deltaplanul și se plimbau pe plajă”, conform alephnews.ro.

Între timp, casa a devenit disponibilă pentru a fi închiriată, dar în actele obţinute exclusiv de New York Post arată că Ann este în continuare proprietară.

Cu toate acestea, nu este clar dacă cei doi și-au continuat tradiția anuală după 1997. Gates și Winblad erau uniți de interesul reciproc față de știință și chiar și după destrămarea relației lor, au rămas aproape.

Ann a avut mereu o influenţă uriaşă asupra lui Bill Gates. Atât de mult conta părerea ei pentru el, încât, înainte să se căsătorească cu Melinda, i-a cerut aprobarea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

PS Macarie, episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, împlinește 44 de ani

Avatar

Publicat

in

De

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a împlinit în data de 09 mai 2021 vârsta de 44 de ani.

Episcopul Macarie s-a născut în data de 9 mai 1977 în localitatea Căianu-Mic, județul Bistriţa-Năsăud, cel de-al treilea copil în familia credincioşilor ortodocşi Vasile şi Ana din localitatea Spermezeu, jud. Bistriţa-Năsăud. La botez a primit numele Marius-Dan.

Studii

1991-1996: Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Mitropolit Dosofteidin Suceava

1996-2000: Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeş-Bolyai”

iunie-septembrie 1997: cursuri de perfecţionare a limbii franceze în Comunitatea „Le Verbe de Vie”, Aubazine, Franţa

2000-2001: Studii Aprofundate/Master, secţia Teologie-Istorie, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeş-Bolyai”

februarie-aprilie 2002: cursuri de perfecţionare a limbii engleze în „The English Language Centre” din York, Marea Britanie

2004-2005: studii de specializare în Marea Britanie la Universităţile din Leeds (College of the Resurrection-Mirfield) şi Durham (St John’s College)

2000-2005: cursuri de doctorat la Facultatea de Studii Europene, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, specialitatea Istorie europeană şi etnologie, cu teza: Istorie şi identităţi culturale în nord-vestul Transilvaniei

2001-2005: cursuri de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, specialitatea Istoria Bisericii Ortodoxe Române şi noţiuni de Paleografie. La 2 aprilie 2008 obţine titlul academic de Doctor în Teologie, primind calificativ maxim, cu teza: Ortodocşi şi greco-catolici în Transilvania (1874-1916). Convergenţe şi divergenţe

Activităţi

1998-2003: secretar de cabinet al ÎPS Părinte Arhiepiscop Bartolomeu al Vadului, Feleacului şi Clujului

1999-2001: redactor la Radio Renaşterea din Cluj-Napoca

februarie-iulie 2001: profesor suplinitor de religie la Şcoala Ioan Bob din Cluj-Napoca

23 iunie 2003: tuns în monahism cu numele Macarie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei, în Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Alba-Iulia, fiindu-i naş de călugărie Preasfinţitul Episcop-Vicar Vasile Someşanul

24 iunie 2003 – Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul: hirotonit întru ierodiacon de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei, la Liturghia din ziua hramului Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul din Alba-Iulia

6 ianuarie 2004 – Botezul Domnului: hirotonit întru ieromonah de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei, în Catedrala Reîntregirii din Alba-Iulia, ca slujitor pe seama acestei catedrale, iar în paralel este numit preparator şi duhovnic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia

2004-2005: în perioada studiilor de specializare în teologie la universităţile din Leeds şi Durham din Marea Britanie, cu binecuvântarea şi sub îndrumarea Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, pune bazele unei prime parohii ortodoxe româneşti în nordul Angliei, Parohia Ortodoxă Română Sfântul Cuvios Macarie cel Mare Mirfield-Leeds, cu două filii la Manchester şi Corby

24 aprilie 2005, Duminica Floriilor: hirotesit de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Bartolomeu al Vadului, Feleacului şi Clujului protosinghel şi eclesiarh al Catedralei din Cluj-Napoca

2005-2008, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca şi profesor-duhovnic la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca

Hirotonia în Arhiereu și întronizarea

5 martie 2008, ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române pentru Europa de Nord de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu 42 din 45 de voturi liber exprimate. Primeşte rangul de arhimandrit

16 martie 2008 – Duminica Ortodoxiei, hirotesit arhimandrit în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu

2 mai 2008 – Izvorul Tămăduirii, hirotonit arhiereu în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de către un sobor de 11 ierarhi

6 iulie 2008 – Duminica a III-a după Rusalii, întronizat în Catedrala Episcopală Sârbă din Stockholm ca cel dintâi episcop al românilor ortodocşi din Europa de Nord. conform basilica.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend