Conecteaza-te cu noi

AUTO

Renault vine cu vești uriașe! Va apărea un nou gigant auto

Publicat

in

Această companie a făcut o propunere ”de fuziune transformativă” grupului Renault, potrivit unui anunț făcut în cadrul unei tranzacții de bază de schimb de acțiuni, care va crea al treilea lider global și va ajuta la rezolvarea unora dintre slăbiciunile a două companii uriașe.

Este vorba despre o propunere din partea companiei Fiat Chrysler către Renault. Tranzacţia va crea al treilea producător auto global, cu vânzări anuale de 8,7 milioane de vehicule şi o prezenţă solidă în regiunile cheie, care va genera economii anuale de aproximativ cinci miliarde de euro (5,6 miliarde de dolari).

Advertisements

În urma acestei fuziuni, FCA și Renault vor înființa o companie holding listată în Olanda. După plata unui divident special de 2,5 miliarde de euro acționarilor FCA, fiecare grup va deține 50% din noile acțiuni ale entității combinate.

Cele două companii încearcă să-şi unească forţele pentru a face faţă schimbărilor structurale cu care se confruntă industria auto pe plan global.

Compania combinată rezultată în urma fuziunii dintre Renault şi FCA ar urma ulterior să demareze noi achiziţii care i-ar extinde afacerile în lupta pentru dominaţia mondială cu rivalii Volkswagen şi Toyota, afirmă FT.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Citește și:

Atac devastator la Dacian Cioloș: ‘Ia-ți salariul de la Bruxelles și taci’

EXCLUSIV Oficial! Informația despre fraudarea alegerilor, aruncată în spațiul public azi de USR, este falsă

Analiza care aruncă-n aer alegerile europarlamentare! USR-PLUS are șase candidați cu probleme, la fel ca PSD

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ! Proceduri mai simple pentru înmatricularea și radierea vehiculelor

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi reglementări pentru simplificarea procesului de înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor. Toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

„Astăzi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar”, a spus Vela într-o declarație de presă.

Advertisements

„Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a spus Vela.

El a adăugat că și alte operațiuni, cum sunt radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație sau obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare, vor putea fi făcute tot digital.

„Producătorii pot obține o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor”, a mai spus Vela.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

SCUTEȘTE BANI! DRPCIV oferă MODELUL OFICIAL DE CONTRACT de vânzare-cumpărare auto – DESCARCĂ AICI DOCUMENTUL

Publicat

in

De

La schimbarea proprietarului unei mașini, pe lângă bunul propriu-zis, cumpărătorii trebuie să primească de la vânzătorul acesteia o serie de documente, printre care și un exemplar al contractului de vânzare-cumpărare. Cei ce vor să completeze acest document o pot face la orice centru de acte auto sau, dacă vor să ocupe chiar ei de asta, cu costuri mai mici, să completeze modelul oficial, ce le este pus la dispoziție de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

La vânzarea sau cumpărarea unei mașini e nevoie de mai multe acte, printre care și contractul de vânzare-cumpărare sau fișa de înmatriculare. În cazul în care se cumpără o mașină de la o persoană fizică, transferul dreptului de proprietate asupra acesteia se face printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Advertisements

De cele mai multe ori, atunci când vorbim de cumpărarea unei mașini, cei implicați apelează la serviciile unui birou de acte auto, care, pe lângă faptul că furnizează tipizatele folosite în acest fel de tranzacții, le și completează.

Totuși, cei care vor să se ocupe personal de asta, scutind astfel și câțiva bani, pot descărca, de pe website-ul DRPCIV sau de la finalul acestui articol, modelul oficial de contract de vânzare-cumpărare, ce este conținut de Ordinul comun al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Finanțelor Publice și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 1.069/2016.

CLICK AICI PENTRU DECARCARE Contract de vânzare-cumpărare

După descărcare, pentru că documentul conține foarte multe date precum nume, serii și coduri, iar scrisul de mână le-ar putea face de neînțeles, e recomandat ca actul de vânzare-cumpărare să fie completat fie cu ajutorul mașinii de scris, fie al calculatorului.

În condițiile în care mașinile de scris sunt din ce în ce mai rare, cel mai probabil, la completarea acestuia se va folosi un calculator. În acest caz, pentru că DRPCIV pune la dispoziția publicului documentul într-un astfel de format, la completarea contractului e nevoie de un editor de fișiere .pdf.

E important de știut că, așa cum apare în Ordinul 1.069/2016, dacă cel ce cumpără mașina are domiciliul fiscal în România, contractul de vânzare-cumpărare va fi emis în cinci exemplare, iar dacă cel ce cumpără mașina nu are domiciliul fiscal în țara noastră, se vor emite doar patru astfel de documente.

Pentru a putea înmatricula mașina cumpărată, noul proprietar trebuie să se prezinte la sediul DRPCIV de care aparține cu domiciliul. De aceea, e bine de știut că, în această perioadă, toate interacțiunile cu DRPCIV vor putea  avea loc doar în baza programărilor online.

De asemenea, în funcție de județ, sediile DRPCIV au program de lucru diferit. Pentru a afla care este programul de la sediul pe care vor să-l viziteze, DRPCIV recomandă celor interesați să verifice website-ul prefecturii din respectivul județ.

În plus, accesul în sediile DRPCIV se face în grupuri mici, formate din cel mult zece persoane, și doar cu respectarea tuturor măsurilor de protecție, inclusiv purtarea măștii, și distanțare fizică, menite să prevină extinderea epidemiei de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend