Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Renault ar putea produce în Rusia autoturismul Logan CNG pe gaz

Publicat

in

Concernul francez Renault analizează posibilitatea de a produce în Rusia autoturismul Renault Logan CNG, care funcționează pe bază de gaz natural, a anunțat directorul executiv pentru operațiunile Renault Group în Rusia și CSI, președintele ”AvtoVAZ”, Nicolas Maure, citat de agenția RIA Novosti.

În prezent, mașinile Renault Logan sunt fabricate la ”AvtoVAZ”, pe liniile platformei B0.

”Astăzi avem Lada Vesta (pe gaze naturale, n.r); este disponibilă, o puteți cumpăra. Un autoturism foarte bun”, a spus Maure. ”Există, de asemenea, discuții din partea Renault în vederea apariției Logan CNG. Avem încredere în CNG. Pentru a-i spori volumul, avem nevoie de o amplasare mult mai bine gândită a rezervorului suplimentar în interiorul mașinii. Și, de asemenea, trebuie să extindem de cel puțin trei ori infrastructura și numărul de benzinării. Acum sunt în jur de 500-600 de puncte de alimentare în Rusia. Dar, pentru dezvoltarea vânzărilor, este nevoie de cel puțin 1500-2000 de benzinării în Rusia”.

Maure a mai arătat că la ”AvtoVAZ” ar putea fi reluată producția pentru Lada Largus CMG. În prezent, compania lucrează la aspectele tehnice ale acestei chestiuni.

”La noi s-a produs, de asemenea, Largus. Dar, în cazul ei, a existat o particularitate și anume că volumul portbagajului era ocupat în proporție de 49% de rezervor. Acum căutăm o posibilitate de a amplasa corect rezervorul de gaze, astfel încât să fie permisă o creștere a capacității portbagajului”, a adăugat top-managerul.

”AvtoVAZ” produce vehicule cu ciclu complet de fabricație și componente pentru două mărci – Lada și Renault. Unitățile de producție sunt amplasate la Togliatti și Ijevsk. Marca Lada este formată din cinci familii de modele: Vesta, Xray, Largus, Granta și Niva. Brandul este lider pe piața auto a Rusiei, cu o cotă de peste 20% și este reprezentat în mai mult de 20 de țări.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Dan Puric, Filomelos şi Ribale Wehbé la ‘Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan’, în Parohia Sascut Sat

Publicat

in

De

Manifestările „Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan” de la Parohia Sascut Sat – Schineni din judeţul Bacău se vor încheia vineri cu o conferinţă şi un concert de muzică psaltică, notează Basilica.ro.

Evenimentele încep de la ora 18:00 și vor fi transmise live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Conferinţa „Mărturisitorii Ortodoxiei” va fi susţinută de actorul și scriitorul Dan Puric, iar concertul, de Corul Psaltic „Filomelos” din Borzești şi Ribale Wehbé din Liban.

„Nădăjduim ca manifestările culturale şi liturgice organizate de Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan să fie un urcuş duhovnicesc pentru cei care vor lua parte la ele, totodată, rugându-i pe sfinţii ocrotitori – Nicolae, Vasile cel Mare şi Donisie – să fie mijlocitori înaintea tronului dumnezeiesc pentru mântuirea sufletelor noastre”, a declarat Părintele paroh Alexandru Grigoraş.

„Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan” au început în parohia băcăuană, miercuri, 15 septembrie 2021. Parohia Sascut Sat îl cinstește în acest fel pe sfântul basarabean întrucât a avut bucuria de a primi recent un fragment din moaștele sale.

În cadrul manifestării, la patrimoniul parohiei s-au adăugat două racle cu fragmente din moaştele „Sf. Ier. Nicolae” și „Sf. Ier. Vasile cel Mare”. Acestea au fost primite joi în dar de la Parohia „Sf. Irodion de la Lainici” – Padova din Italia.

„Darul vine ca urmare a bunei colaborări şi a înfrăţirii dintre cele două parohii”, a precizat Părintele Alexandru Grigoraş.

Biserica parohială din Schineni este monument istoric clasa B, datând din 1809. A fost construită de boierul Petrache Sturza pe un vechi amplasament monastic. În biserica parohială a slujit Părintele Teodor Atanasiu (+1893), tatăl Episcopului Teodosie (Atanasiu) al Romanului. Părintele Alexandru Grigoraș slujește din 2019 ca paroh al acestei parohii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

BREAKING Augustin Zegrean anunță că Florin Cîțu are dreptate: Guvernul NU are nevoie de un nou vot de încrede în Parlament

Publicat

in

De

Guvernul Cîțu nu are nevoie de un nou vot de încredere în Parlament, anunță fostul președinte al CCR Augustin Zegrean. Acesta spune că și dacă posturile de miniștri vacantate de USRPLUS vor fi ocupate de membri USRPLUS sau dacă acestea vor fi ocupate de membri PNL sau UDMR, guvernul nu mai are nevoie de un nou vot în Parlament și asta pentru că actuala formulă de guvernare a fost deja validată prin vot de încredere în Parlament.

Citește și: Florin Cîțu INTRĂ TARE: Dacă miniștrii NU primesc votul Parlamentului, propun alte persoane. Constituția e CLARĂ

“Constituția spune că în situație de remaniere președintele poate numi noii miniștri numai după votul Parlamentului. E aceeași situație, e vorba tot de remaniere, în locul celor șase pot fi puși oameni de la alte partide nu e nevoie de alt vot de încredere de la Parlament. Ei dacă vor să îl dea jos pe Cîțu, trebuie să meargă cu moțiunea în Parlament”, a declarat Augustin Zegrean la Antena 3.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend