Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Renault a găsit soluția pentru a ieși din Rusia

Publicat

in

​Renault va transfera participația sa de 68% din acțiunile Lada către un institut rus de științe, existând posibilitatea de răscumpărare în următorii 5-6 ani, spun oficiali de la ministerul rus al comerțului. Renault este constructorul auto occidental cel mai expus la piața rusă și va avea pierderi importante.

Gama LadaFoto: Renault

Renault a preluat în 2008 un sfert din acțiunile Lada – AvtoVAZ, cu un cost de un miliard de dolari și a tot crescut participația către 68%, în 2017 fiind integrate datele Lada de vânzări în cele ale Groupe Renault (alături de mărcile Renault, Lada și Samsung Motors).

Partea deținută de Renault la uzina Avtoframos, unde sunt produse și modele precum Duster, va fi cedată autorităților locale din Moscova.

La nivelul operațiunilor Renault Rusia, participația francezilor la Lada va fi cedată unui institut rus de științe, contra unei sume nominale a spus pentru agenția Interfax, Denis Manturov, ministrul rus al comerțului.

Renault a investit peste 2 miliarde euro în ultimii 15 ani pentru a moderniza uzina Lada din Togliatti și pentru a împrospăta simțitor gama mărcii naționale ruse.

Renault estima la 2,2 miliarde euro valoarea business-ului său din Rusia, țară unde s-au vândut anul trecut 500.000 de mașini ale grupului.

Surse: Reuters, Bloomberg

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA: Percheziţii la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui Joe Biden

Publicat

in

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite desfăşoară o percheziţie programată la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui american Joe Biden, a anunţat miercuri avocatul acestuia, precizând că Biden cooperează cu autorităţile în cauză, relatează Agerpres.

Joe BidenFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Am fost de acord să cooperăm”, a declarat avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer.

Mai multe informaţii vor fi făcute publice după încheierea percheziţiei, a adăugat avocatul preşedintelui.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a percheziţionat recent o altă locuinţă a lui Biden în Delaware, în oraşul Wilmington, în căutarea de documente confidenţiale datând din mandatele de vicepreşedinte şi de senator ale lui Joe Biden.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

fanatik.ro: Majorare mascată de salarii pentru primarii și președinții consiliilor județene. Un spor va fi majorat la 50% din salariul de bază

Publicat

in

​​Aleșii locali pun presiune pe Guvern de mai multă vreme să li se mărească salariile și, până la urmă, au reușit să-și impună punctul de vedere. Nu doar că o decizie favorabilă la CCR ar putea să le majoreze consistent salariile, dar li se va dubla și sporul pentru gestionarea proiectelor cu fonduri europene sau prin PNRR, în urma unei ordonanțe adoptate marți de către Guvern.

Ministrul Marcel BoloșFoto: fanatik.ro

În momentul de față, salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene sunt calculate având ca reper salariul minim pe economie din 2019, de 2.080 lei, care este înmulțit cu coeficientul de salarizare prevăzut pentru aceste funcții.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend