Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Renate Weber rupe scena politică! Eu mi-aș dori să intervenim atunci când trebuie

Publicat

in

Avocatul Poporului, Renate Weber dinamitează scena politică! Aceasta dorește să i se ceară aviz pentru toate legile care privesc drepturile și libertățile cetățenilor.

Avocatul Poporului,  Renate Weber a declarat, în cadrul emisiunii România9, de la postul public de televiziune, din 4 iulie 2019, că dorește ca instituției să-i fie solicitat punctul de vedere asupra actelor normative care privesc drepturile și libertățile cetățenilor, înainte de adoptarea acestora. “La Avocatul Poporului eu mi-aș dori foarte mult, dacă tot ni se cere să intervenim sau, mă rog, să ne spunem punctul de vedere, s-o facem înainte de adoptarea acestor acte normative (…) Și mi-aș dori să reiau acest lucru și să ne trimită și nouă din timp, să ne putem uita și să spunem un punct de vedere. Pentru că lumea îmi spune dar, dar la Curtea Constituțională…în logica aceasta confruntațională, suntem la bătălie și la război și facem…eu cred că lucrurile se pot rezolva inclusiv prin amendamente, pe cale legislativă, după aceea. Dar, repet, eu mi-aș dori să intervenim atunci când trebuie și nu post-factum”, citează știripesurse.ro

n cadrul aceleiași emisiuni, Avocatul Poporului s-a pronunțat pentru scoaterea instituției din disputele politice și readucerea ei la misiunea inițială, aceea de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor. “Este total nedrept (…) Peste tot în lume, unde există această instituție de Ombudsman, Ombudsperson, Avocatul poporului, ea este instituția menită să fie vocea celor fără voce. Sigur că da, îi aperi pe cei care sunt, cumva, în relație de subordonare sau victime ale administrației, care țin de încălcări de drepturi și libertăți fundamentale, dar, pe de altă parte, când spun de vocea celor fără voce, mă refer, evident, la copii, la cei care sunt în centrele unde nu mai au libertate, fie că este vorba de centre de detenție, că sunt închisori, că sunt alte centre, fie că sunt spitalele psihiatrice, așadar tot ce înseamnă om care este cumva într-o situație în care, de fapt, nu mai poate să se exprime (…) și atunci Avocatul Poporului aici are un rol (…) Ideea mea de bază este să readucem în ochii opiniei publice înțelegerea și să am eventual acest sprijin, ca Avocatul Poporului să revină la misiunea lui inițială, aceea de a apăra drepturile și libertățile fundamentale. Sigur că asta înseamnă, inclusiv, să încercăm să scoatem instituția din această bătălie politică (…) și văd acum după referendum, că lumea a spus, majoritar, că și alți actori să aibă dreptul să atace pe motiv de neconstituționalitate. Este o chestiune foarte bună. Adică, eu sunt întrutotul de acord să aibă alții dreptul să facă asta, iar Avocatul Poporului să o facă numai când este vorba despre drepturi și libertăți”.

Citește și:

EXCLUSIV Ultimă oră! Avem informații de la avocatul lui Liviu Dragnea

Ion Cristoiu o spulberă pe Viorica Dăncilă: ‘Continuă prostia de pe vremea lui Dragnea’

A ieșit la iveală! Pensia judecătoarei CCR, Mona Pivniceru, s-a majorat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Un nou împrumut la început de lună! Ce sumă a atras Ministerul Finanțelor

Publicat

in

De

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 1,623 miliarde de lei de la bănci, prin două emisiuni de titluri de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna iulie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,8 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discount şi 3,8 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 540 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor mai mare decât cea de 5 miliarde de lei programată în iunie, va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Important! Când se redeschid oficial restaurantele? Anunțul făcut de guvernul Orban!

Publicat

in

Reprezentanții Guvernului împreună cu cei din industria HORECA vor pune în aplicare un set de reguli de protecție sanitară, care odată cu reluarea activității acestora, atunci când evoluția epidemiologică o va permite, să fie luate în considerare.

Premierul Ludovic Orban a făcut următoarea mențiune „Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor.”

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Guvernului, la sfârșitul întâlnirii care a avut loc, joi, între reprezentanții Executivului și a celor din industria HORECA.

„Reprezentanții HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică și au oferit sprijinul și expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare.” continuă Guvernul în postarea de pe Facebook.

În încheiere, Guvernul menționează că „la întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.”

După discuția de la Guvern, președintele Hora, Daniel Mischie, a declarat că restaurantele se vor redeschide, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

“Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmeaza ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare“, a declarat Mischie, potrivit Pro TV.

Noile reguli impuse odată cu redeschiderea restaurantelor impun ca între mese să se păstreze o anumită distanță, obligativitatea purtării de măști de către personal, iar la masă să ia loc un număr de maxim 4 persoane.

Foto: ECONOMICA.net

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend