Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

REMEMBER | Patru ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher . Accidentul, operaţiile, concluziile poliţiei, lupta familiei, viaţa departe de ochii tatălui şi recordul din 2017

Publicat

in

Vineri, 29 decembrie, se împlinesc patru ani de la teribilul accident suferit de septuplul campion mondial al Formulei 1, Michael Schumacher, pe o pârtie de schi din Alpii francezi. Informaţiile privind starea de sănătate a lui “Schumi” sunt foarte puţine, cele mai multe – infirmări ale unor prognoze optimiste.

“Baronul Roşu”, retras din F1 de la Ferrari în 2006, revenit în perioada 2010-2012 în cadrul Mercedes, rămâne paralizat, ascuns de ochii lumii în reşedinţa sa din Elveţia, vegheat de familie. ProSport vă prezintă firul evenimentelor în ‘tabăra Schumacher’: de la filmul accidentului, până la recordul stabilit în 2017 şi la evenimentele majore din viaţa familiei. O dramă a unui campion al cărui nume este sinonim cu cea mai categorică dominaţie din istoria F1, a pilotului cu cel mai stufos palmares în Marele Circ, a unui om atras ca un magnet de sport dincolo de meserie – fie că a fost vorba de karting, motociclism, paraşutism sau schi. #keepfightingmichael

  • 29 decembrie 2013

Michael Schumacher s-a lovit grav la cap în timp ce schia în staţiunea Meribel din Alpii francezi. Germanul purta cască de protecţie, cu cameră video montată în plus şi s-a lovit cu capul de piatră puţin în afara pistei marcate. Casca s-a rupt în două din cauza impactului. Viaţa pilotului german a fost pusă în pericol, chiar dacă în momentul în care medicii au ajuns la el, Schumacher era conştient – foarte agitat. A fost transportat de urgenţă la Grenoble University Hospital Center.

  • 30 decembrie 2013

Michael Schumacher a fost operat de două ori pe creier, pentru a înlătura cheagurile de sânge, iar medicii au luat decizia de a-i proteja creierul printr-o comă indusă.

  • 31 decembrie 2013

Media a raportat faptul că un jurnalist deghizat în preot a încercat să intre în rezerva lui Michael Schumacher, pentru a obţine fotografii în exclusivitate. Jurnalistul a fost descoperit şi escortat în afara perimetrului înainte de a pătrunde în camera campionului de F1.

  • 3 ianurie 2014

În timp ce fanii au transformat curtea spitalului în loc de pelerinaj şi rugăciune, grupul media german Hubert Burda Media a intrat în posesia unor fotografii cu soţia lui Michael Schumacher, Corinna, în incinta spitalului, în ziua în care soţul ei a împlinit 45 de ani. Aproape două săptămâni mai târziu, familia Schumacher a obţinut în instanţă interzicerea publicării acelor fotografii. Avocaţii familiei Schumacher au intentat procese în luna ianuarie şi unor pulicaţii din Cologne, Hamburg şi Frankfurt.

  • 8 ianuarie 2014

În urma cercetărilor, poliţia franceză a anunţat că s-a stabilit faptul că “Michael Schumacher se afla la trei până la şase metri în afara pistei, dar viteza nu a fost un factor în momentul accidentului“. Au fost analizate două minute de filmare înregistrate de camera montată pe casca lui Michael Schumacher. Germanul ar fi lovit o piatră îngropată în zăpadă, fiind proiectat în aer trei metri, iar la aterizare s-ar fi lovit cu capul de o zonă cu multe pietre.

  • 16 iunie 2014

Managerul lui Michael Schumacher, Sabine Khem, a anunţat pe 16 iunie faptul că Michael Schumacher a fost scos din coma artificială şi a părăsit spitalul din Grenoble. Schumacher a fost mutat la spitalul universitar din Canton of Vaud, din Lausanne.

  • 6 august 2014

Un membru al echipajului de pe elicopterul care l-a transportat la spital pe Michael Schumacher, arestat de poliţie sub acuzaţia că ar fi încercat să vândă dosarul medical al septuplului campion mondial, şi-a pus capăt zilelor în închisoare. Gardienii l-au găsit spânzurat pe bărbat.

  • 27 august 2014

Prima apariţie publică a Corinnei Schumacher, la opt luni de la accidentul soţului său. Pasionată şi practicantă de echitaţie, Corinna a fost ambasadoarea World Equestrian Games, în Caen. Soţia lui Schumacher a declarat că starea lui Michael se îmbunătăţeşte, lent.

  • 9 septembrie 2014

Michael Schumacher a părăsit spitalul din Lausanne şi a fost transportat la reşedinţa sa de pe lacul Geneva, transformată de urgenţă, cu zece milioane de lire sterline, într-un super-buncăr cu dotări medicale la cele mai înalte standarde.

  • 13 noiembrie 2014

Site-ul oficial dedicat lui Michael Schumacher a fost redeschis, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la primul titlu câştigat în Formula 1 de asul din Kerpen. A fost lansat oficial şi hashtag-ul “keepfightingmichael” (n.r. – continuă lupta Michael)

  • 2015

Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher şi-a făcut debutul în Formula 4. A terminat pe locul 10 în clasamentul mondial, cu o victorie de etapă în cont.

  • 9 mai 2015

Presa mondială a relatat faptul că soţia lui Michael Schumacher a vândut avionul privat în valoare de 25 de milioane de lire sterline, precum şi reşedinţa de vacanţă – pentru că Michael nu le va mai folosi niciodată.

  • 17 mai 2016

Bonhams Auctions a vândut pentru 1,2 milioane de dolari monopostul Benetton-Ford cu care Schumacher a obţinut primul podium al carierei în Formula 1 – la Grand Prix-ul Mexicului, în 1992.

  • 20 decembrie 2016

Presa britanică, cu The Sun în frunte, a anunţat că o sursă anonimă – cel mai probabil un prieten al lui Michael Schumacher, încearcă să vândă o primă fotografie cu pilotul german, zăcând în pat, pentru suma fabuloasă de 1,7 milioane de dolari. Fotografiile nu au ajuns la tipar iar familia a transmis, prin intermediul purtătoarei de cuvânf, că “starea de sănătate a lui Michael Schumacher nu este de interes public”.

  • 24 decembrie 2016

Pe 24 decembrie 2016, Mick Schumacher a anunţat că va concura în 2017 în Formula 3. A terminat sezonul pe locul 12 la general, cu un podium din 30 de starturi, pilotând pentru Prema Powerteam.

  • 5 mai 2017

Un tribunal din Hamburg a decis ca publicaţia care a relatat că “Michael Schumacher ar putea merge din nou cu ajutorul terapiei” să plătească daune în valoare de 5000 de dolari familiei Schumacher. Pilotul german rămâne paralizat şi cu şanse infime de recuperare, mai ales în condiţiile în care germanul a şi slăbit foarte mult – până la aproximativ 45 kg.

  • 26 august 2017

Lewis Hamilton a egalat recordul de pole-position-uri deţinut în F1 de Michael Schumacher, în Belgia (68), record pe care ulterior l-a dus la 72.

  • 27 august 2017

Mick Schumacher, fiul celui mai titrat pilot din istoria Formulei 1, i-a adus un tribut emoţionant lui Schumi, pe circuitul de la Spa Francorchamps. A parcurs un tur de circuit, duminică, înainte de startul celei de-a 12-a etape a sezonului 2017 din Marele Circ,  la volanul monopostului Benetton pe care îl pilota tatăl său în 1994 şi cu care câştiga primul titlu mondial. Mick a purtat o cască pictată în mod special – jumătate păstrând modelul pe care îl arborează în mod uzual tânărul pilot de 18 ani în competiţiile suport de monoposturi şi jumătate imitând desenul de pe casca cu şapte stele a tatălui său.

  • 3 noiembrie 2017

Gina Schumacher, fiica de 20 de ani a lui Michael Schumacher a participat alături de mama sa la un concurs din Franţa de rodeo.

  • 16 noiembrie 2017

Monopostul Ferrari F2001, cu şasiul 211 în cockpit-ul căruia Michael Schumacher a obţinut a cincea şi ultima sa victorie pe circuitul stradal de la Monte Carlo, a fost vândut la New York, pentru suma-record de 7 milioane şi jumătate de dolari. Mai exact, pentru 7,504,000 USD – ceea ce reprezintă cel mai mare preţ obţinut vreodată la vânzarea unei maşini de Formula 1 a erei moderne.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Sanatate

Implanturile dentare la clinica Doctor Florea – Procedura cabinetului stomatologic

Publicat

in

De

În calitate de specialiști în implantologie, ghidăm permanent pacienții prin tot procesul de a obține un zâmbet sănătos și funcțional, care să pară complet natural prin implanturi. În mod normal, pentru a obține un implant, orice pacient ar trebui să treacă prin trei pași cheie: inserția chirurgicală, bontul dentar și coroana dentară, iar în acest articol vom parcurge fiecare pas și vom explica implicațiile financiare și cum procedăm în clinica Doctor Florea din Pitești.

Vom începe procedura de implant dentar cu inserția chirurgicală

Acesta este procedura cea mai importantă pentru construcția noului tău zâmbet. În timpul acestei proceduri chirurgicale, făcută mereu sub anestezie locală, vom plasa cu grijă șurubul implantului adânc în osul maxilarului. Implantul imită rădăcina unui dinte natural și este fabricat din titan biocompatibil, promovând integrarea perfectă cu țesutul osos. La clinica noastră, folosim în principal implanturile MegaGen, care au un timp mai scurt de vindecare și rate ridicate de succes al implantului datorită îmbunătățirii integrării osoase.

În funcție de numărul de implanturi și de complexitate, timpul de vindecare poate varia între 3 și 4 luni. Acest lucru permite osteointegrarea, unde osul crește în jurul implantului, creând o fundație puternică și stabilă.

Există cazuri în care materialul osos este insuficient pentru a putea pune corect un implant și nu este recomandată începerea procesului de inserție până când nu se urmează procedura de adiția osoasă. De obicei este nevoie de această procedură în momentul în care nu am avut o perioadă îndelungată dinte unde se dorește implantul, când extracția dentară a fost făcuta greșit sau în cazul unor boli gingivale ce au deteriorat zona în care se dorește implantul. În cazuri rare, poate să fie pur genetic, materialul osos să fie de o densitate osoasă mică.


Există mai multe tipuri de adiție de os, pe care le vom prezenta în continuare:

  • Autogrefă: osul este recoltat dintr-o altă zonă a maxilarului, de obicei din zona osului mandibular. Această grefă are cea mai mare rată de succes datorită biocompatibilității. La autogrefă timpul de vindecare este în medie de 4 luni.
  • Allogrefă: se utilizează țesut osos procesat de la o altă persoană supranumită “donator”. Mai puțin invaziv decât autogrefa, dar rata de succes este mai mică. Există reglementări foarte stricte raportat la prelucrarea și manipulare acestor tipuri de țesut. La allogrefă timpul de vindecare este în medie de 6 luni.
  • Xenogrefă: țesutul osos provine din surse animale procesate, în general porc sau vită. Este opțiunea cea mai puțin eficientă deoarece are un grad mai mare de respingere decât autogrefa sau allogrefa, așadar și rata de succes cea mai mică, dar în același timp este cea mai invazivă. La xenogrefă timpul de vindecare este cel mai lung și poate ajunge și până la 9 luni.

Această procedură de adiție osoasă va crește timpul de finalizare al procedurii de implant dentar deoarece vindecarea grefei osoase variază în funcție de organismul persoanei în cauză. Procesul de vindecarea poate dura de la 4 la 9 luni și este extrem de important să avem o igienă orală cât se poate de corectă pentru a crește șansele unei vindecări sănătoase.

Din momentul vindecării totale, putem continua cu inserția implantului dentar conform planului de tratament.

Continuăm cu adăugarea bontului dentar

Odată ce implantul este ferm integrat, este timpul pentru bontul dentar. Această piesă de conectare servește drept punte între implant și coroană, punte sau proteză dentară. Alegerea bontului se face după ce se ia în considerare estetica, funcția mușcăturii și nivelul țesutului gingival.

La Clinica Doctor Florea din Pitești folosim trei tipuri de bonturi: bontul clasic, bont Ti-base și Multi-Unit.

Bontul clasic este folosit pentru montarea normală a implantului și este folosit în cazurile foarte simpliste care nu necesită ca bontul să formeze un unghi cu axul implantului dentar. Bontul Ti-Base are această denumire deoarece este o piesă metalică realizată din titan, dar cu platformă plată pentru atașarea unei singure coroane făcută special pentru implant. Este o soluție simplă, mai puțin costisitoare, însă foarte rezistentă și stabilă.

Pe când bontul Multi-Unit este de cele mai multe ori folosit pentru susținerea mai multor coroane, punți sau proteze dentare pe mai multe implanturi sau în momentul în care se dorește o estetică personalizată sau un unghi complicat ce necesită un potențial crescut de rotație. Este un bont mai complex dar în același timp, mai costisitor și se adresează situațiilor mai dificile.

Indiferent de bont procedura este minim invazivă și necesită de obicei anestezie locală.

Finalizăm implantul prin coroana dentară

Aceasta este partea vizibilă a implantului dumneavoastră, personalizată pentru a se potrivi cu dinții din jur în funcție de culoare, formă și dimensiune. Coroanele pe care le folosim în cadrul clinicii noastre sunt realizate din zirconiu, un material durabil care oferă rezistență și frumusețe naturală. Luăm amprente precise ale danturii dumneavoastră pentru a vă asigura o potrivire perfectă și o estetică optimă bazată pe scanarea pre operatorie și reproducerea ideală a mușcăturii si a structurii dentare. În cele din urmă, coroana este atașată permanent de bont, realizându-se ultimele retușuri pentru a putea beneficia de zâmbetul și utilitatea mult dorită.

Costurile pentru toată procedura de implant dentar pot varia mult în funcție de complexitatea lucrării, dacă este nevoie sau nu, de grefă, de materialul implantului și de tipul de bont folosit.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, sau doriți să programați un consult pentru a discuta un plan de tratament pentru implantul dumneavoastră nu ezitați să ne contactați. Suntem aici pentru a vă ghida prin fiecare pas al procesului și pentru a crea un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastră unice.

Citeste mai mult

LIFESTYLE

Transformă Weekend-ul într-o Aventură cu WindDiscovery: Trimite-l pe cel mic într-o tabără de paintball!

Publicat

in

De

Ai auzit vreodată expresia „copil fericit, părinte fericit”? Ei bine, la WindDiscovery, aceasta nu este doar o expresie, ci o realitate.

Situate în inima naturii, taberele oferă copiilor o experiență unică, plină de aventură, sport și distracție. Și ce mod mai bun de a experimenta toate acestea decât într-o tabără de paintball?

O Aventură Sigură și Plină de Energie

Paintball-ul nu este doar un joc, ci o aventură care dezvoltă spiritul de echipă și agilitatea. În tabără, copiii vor învăța să colaboreze, să gândească strategic și să-și depășească limitele într-un mediu sigur și controlat. Sub îndrumarea instructorilor experimentați, fiecare joc de paintball devine o lecție valoroasă de viață.

Mai Mult Decât Paintball

La WindDiscovery, credem că fiecare copil merită să trăiască o varietate de experiențe. De aceea, tabăra de paintball include și alte activități: drumeții, jocuri de echipă și sesiuni de dezvoltare personală. Toate acestea sunt gândite pentru a îmbogăți experiența copiilor și pentru a le oferi amintiri de neuitat.

Vezi taberele organizate de Wind Discovery aici.

Un Cadru Natural Impresionant

Tabăra se desfășoară într-un cadru natural de excepție, unde copiii pot respira aer curat și se pot bucura de frumusețile naturii. Aceasta este o oportunitate perfectă pentru ei de a se reconecta cu mediul înconjurător și de a învăța să-l prețuiască.

Siguranță și Încredere

Siguranța copiilor este prioritatea numărul unu. Toate echipamentele de paintball sunt moderne și întreținute cu grijă, iar instructorii sunt pregătiți să intervină rapid în orice situație. Părinții pot fi liniștiți știind că micuții lor sunt în mâini bune.

Dezvoltarea Abilităților Sociale

Pe lângă paintball, programul include și alte activități, cum ar fi drumeții și jocuri, toate menite să creeze o experiență echilibrată și memorabilă. Această tabără este o oportunitate fantastică pentru copii de a-și depăși limitele, de a-și dezvolta abilitățile sociale și de a forma noi prietenii, totul într-un cadru sigur și plin de aventură.

Un Weekend de Neuitat

Într-un weekend la WindDiscovery, copilul tău va trăi o experiență care îi va rămâne în inimă mult timp de acum înainte. De la emoția jocului de paintball la bucuria de a fi în natură, fiecare moment petrecut în tabăra noastră este o aventură memorabilă.

O Investiție în Fericirea Copilului Tău

A alege o tabără de paintball la WindDiscovery este mai mult decât o simplă activitate de weekend. Este o investiție în fericirea, dezvoltarea și educația copilului tău. Experiențele trăite aici îl vor ajuta să crească, să învețe și să se dezvolte într-un individ echilibrat și fericit.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre tabără și despre alte activități oferite de WindDiscovery, te încurajez să vizitezi website-ul lor la https://www.winddiscovery.ro/.

Aici vei găsi informații complete despre toate taberele și activitățile lor, precum și detalii de contact pentru rezervări și întrebări.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend