Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Relațiile dintre România și Austria se răcesc oficial! Gest făcut de Ministerul de Externe, după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen

Publicat

in

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost rechemat în țară, la ordinul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

Decizia MAE vine după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen.

Decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat, subliniază Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări. Conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim.

Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”, a informat, vineri, MAE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Greva din învățământ – Vicepreședinte FSLI: Vrem ca educaţia să fie o prioritate naţională!

Publicat

in

George Purcaru, vicepreședinte F.S.L.I., a reiterat luni la Antena 3 CNN, cât de important este ca Guvernul să găsească urgent soluţii la cererile profesorilor care sunt dispuși să continue protestele până când educația va redeveni o prioritate națională.

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO | Accident teribil pe DN 52: Doi bărbați au fost răniți după ce s-au răsturnat cu mașina

Publicat

in

Un bărbat de 49 de ani a fost transportat la spital, luni seară, după ce autoturismul în care se afla s-a răsturnat, pe DN 52, în judeţul Teleorman. Un alt bărbat aflat în maşină a refuzat să fie transportat la o unitate medicală.

Accidentul a avut loc pe DN 52, în zona localităţii Crângu, unde un autoturism s-a răsturnat, conform News.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend