Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Relansare, putere, apartenenţă, cele trei axe ale preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene

Publicat

in

Preşedintele Emmanuel Macron a menţionat luni seară cele trei axe ale preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene – Relansare, putere, apartenenţă – în cadrul unei dezbateri organizate cu prilejul aniversării a 25 de ani a Institutului Jacques Delors, înaintea conferinţei de presă consacrate acestei teme, care va avea loc joi, transmite AFP.

După ce a invocat nevoia de redresare ca răspuns la criză, şeful statului francez a apărat pe larg „nevoia de a ne asuma responsabilitatea pentru această Europă şi de a o afirma ca fiind în continuare a noastră”, subliniind că „acest sentiment de apartenenţă s-a stins” în Franţa şi în alte ţări ale UE.
„Nimeni nu ignoră dezbaterea publică din ţara noastră în acest moment”, a continuat Macron în faţa membrilor institutului reuniţi la Odeon – Teatrul Europei;”Când lucrurile devin dificile, spunem că este vina Europei”.

Cât despre nevoia de putere, preşedintele Franţei a făcut apel la consolidarea „unei Europe care să poată face propriile alegeri, militare, tehnologice, culturale, de valori”.”Avem dezbateri provinciale când adevăratele subiecte sunt să aflăm ce vrem să devenim în raport cu modelul chinez, modelul american”.

Vaccinarea europenilor este cel mai bun exemplu de eficacitate a Europei, a insistat Emmanuel Macron.

„Fiţi naţionalişti, voi unguri, fiţi naţionalişti polonezi sau francezi, nu veţi fi vaccinaţi, sau veţi fi imperfect. Poate că i-aţi fi avut pe prietenii ruşi să vă dea Sputnik (vaccinul) care încă nu este aprobat de OMS? Mult noroc!”, a ironizat preşedintele francez.

„Sunteţi vaccinaţi numai cu cele mai bune vaccinuri din lume deoarece sunteţi europeni”, a accentuat Macron.

Pe de altă parte,”Europa care vine să explice oamenilor ceea ce trebui spus sau nu, nu este o Europă la care eu ader pe deplin, este un pic o prostie”, a adăugat el, iar aceasta „alimentează un sentiment al dezintegrării” culturilor europene. Aceasta a fost o aluzie la un proiect de directivă pentru oficialii europeni care recomanda interzicerea unor expresii precum „perioada Crăciunului” sau „Doamnelor şi domnilor” în favoarea unor termenilor neutri, la care Comisia Europeană a renunţat după declanşarea unei controverse.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Antibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici! Ce au descoperit oamenii de știință

Publicat

in

De

O cercetare recentă realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea drept urmare astmul și alergiile pe viață. Cuvântul cheie este însă ”timpurie”, subliniază oamenii de știință.

Concret, studiul a arătat că rozătoarelor expuse la antibiotice în primele zile de viață li s-a modificat flora intestinală, ceea ce le-a afectat și sistemul imunitar, făcându-i mai susceptibili la alergenii comuni, scrie IFL Science, care citează un raport publicat de jurnalul Mucosal Immunology.

E prima dovadă solidă a unei legături cauzale între antibioticul administrat în copilărie și apariția astmului și alergiilor, mai târziu, se notează în raport.

Sfatul specialiștilor e simplu: antibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici, pentru că riscul apariției unor astfel de probleme, pe termen lung, este considerabil, după cum a explicat autorul studiului, Martin Blaser.

În cadrul experimentului, rozătoarele au fost expuse la azitromicină sau amoxicilină în primele nouă zile de viață. Deloc întâmplător, acestea sunt și cele mai prescrise antibiotice în cazul copiilor. Ambele au dat aceste efecte, dar în cazul primului antibiotic au fost și mai pronunțate.

Interesant este că, la maturitate, cele două antibiotice nu mai au același efect, semn că e importantă ”fereastra” în care acestea sunt administrate, când vine vorba despre posibila apariție a astmului și alergiilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Valentin Gheorghe, debut cu un gol superb în campionatul Turciei

Publicat

in

De

​Valentin Gheorghe, internațional român împrumutat de FCSB la Umraniyespor, a debutat cu gol la noua sa echipă într-un meci contra lui Fenerbahce din campionatul Turciei.

Valentin GheorgheFoto: Valentin Gheorghe / Instagram

În vârstă de 25 de ani, Gheorghe a fost întrodus în minutul 64 și a avut nevoie de doar trei minute pentru a marca.

Noul jucător al echipei turce a șutat din afara careului fără preluare direct în poarta lui Fenerabahce.

Partida s-a terminat 3-3, Umraniyespor fiind egalată în prelungiri.

FCSB l-a împrumutat pentru doar 50.000 de euro pe Valentin Gheorghe, iar turcii îl pot transfera definitiv dacă sunt mulțumiți de evoluțiile lui.

Rezumatul partidei dintre Umraniyespor și Fenerbahce

*Golul lui Valentin Gheorghe este la minutul 1:40

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend