Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Reguli noi pentru angajați în timpul stării de alertă. Care sunt măsurile de protecție decise

Publicat

in

Proprietarii de birouri au luat măsuri de protecţie impotriva COVID-19 şi impun reguli noi angajaţilor, în contextul în care a fost impusă, prin lege, starea de alertă. Astfel, recepţionerii şi paznicii au dreptul de a interzice intrarea în clădire a celor ce nu respectă regulile.

„Toţi proprietarii de birouri au luat măsuri pentru distanţarea socială, începând de la obligativitatea măştii, măsurarea tempetaturii corpului, plus puncte pentru dezinfectant. În clădirile de birouri prin sistemul de ventilaţie poate fi transmis pe calea aerului acest nou virus. Atunci recomand o atenţie mărită asupra filtrelor”, a spus, pentru MEDIAFAX, Duglas Papanicu, consultant facility management.

În funcţie de particularitatea bussines-urilor şi de spaţiul destinat desfăşurării activităţii de lucru, cei responsabili au luat şi alte măsuri adiacente de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Citește și: Numărul infectărilor cu coronavirus SCADE în continuare: DOAR 145 de NOI cazuri diagnosticate în 24 de ore/ 11.187 vindecați

„Vorbim de a crea fluxuri de intrare şi ieşire, despre diminuarea numărului de oameni care pot urca în lift, de purtat viziere sau montat panouri de pexiglas în zona de recepţie, eliminat din recepţiile clădirilor mobilierul unde oamenii ar putea să stea în aşteptare”, a mai adăugat Duglas Papanicu.

Pe de altă parte, pentru a diminua suspiciunea că oamenii nu ţin cont de reguli, cei care sunt poziţionaţi în zona de recepţie şi pază sunt obligaţi să nu lase aceste persoane să intre în clădire. Specialiştii cred că este o obligaţie civică să respectăm noile reguli de protecţie.

Ordinul privind obligativitatea purtării măştii a fost publicat în Monitorul Oficial, iar potrivit acestuia masca trebuie purtată în toate spaţiile publice închise, inclusiv la locul de muncă, dacă nu suntem singuri în încăpere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ilan Laufer DĂ DE PĂMÂNT cu Iohannis și Orban: ‘Au ‘salvat’ România și au omorât economia!’

Publicat

in

De

Copreședintele Platformei Social Liberale (PSL), Ilan Laufer, a lansat, pe Facebook, un nou atac la adresa Guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că au distrus economia.

„OPERAȚIA A REUȘIT! PACIENTUL A MURIT! IOHANNIS, ORBAN și CÎȚU AU “SALVAT” ROMÂNIA ȘI AU OMORÂT ECONOMIA!

În loc să fie conectate de urgență la “VENTILATOARE” și salvate prin stimulente financiare directe și indirecte așa cum este în Germania, SUA , Israel și alte state, în România, sute de mii de companii cu capital românesc sunt lăsate să moară fără niciun fel de tratament.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Peste 25% din companiile românești au “decedat”, FĂRĂ ACCES la “TRATAMENT” de la declanșarea crizei și până în prezent, iar alte 200.000 de companii românești, care angajează peste 50% din actuala forță de muncă, sunt deja cu un picior în groapă.

Inacțiunea, incompetența și minciuna Guvernului Orban, în ceea ce privește lipsa măsurilor economice, sunt principalele motive pentru care criza economică va fi mai amplă și mai lungă decât criza financiară din 2010.

România a intrat oficial în zodia austerității!

Indiferent cat de mult încearcă Orban și Cîțu să ne convingă că pensiile “vor crește”, dar nu cu cât este prevăzut în lege, în realitate înseamnă că se TAIE. Dacă de la 1 Septembrie, punctul de pensie va crește doar cu 10% și nu 40%, așa cum prevede legea, în realitate acest lucru reprezintă o TĂIERE a unui drept câștigat prin lege. În fapt, pensile nu cresc cu 10%, ci de fapt, scad cu diferența de 30% pe care Guvernul nu o acordă conform legilor in vigoare.

Plecând de la acest principiu simplu, tăierea alocațiilor pentru copii este doar vârful icebergului de austeritate pregatită de Guvern. Urmează pensiile și salariile.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

Economia românească și sute de mii de companii au nevoie de ajutor din partea statului ACUM, așa cum pacienții au nevoie de ventilatoare. Iar în acest caz “ventilatoarele” reprezintă o politică de naționalism economic prin care statul creează diverse programe ce facilitează accesul companiilor la ajutorul de stat, la credite garantate de stat, la bani europeni și la credite cu dobândă subvenționată. Companiile au nevoie de bani și de acces la bani așa cum omul are nevoie de aer, iar în acest moment primesc numai praf în ochi”, a scris Ilan Laufer, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Institutul Naţional al Patrimoniului extinde termenul de depunere a cererilor de finanţare prin Timbrul Monumentelor Istorice – 1 iulie

Publicat

in

De

Institutul Naţional al Patrimoniului extinde termenul de depunere a cererilor de finanţare prin Timbrul Monumentelor Istorice – 1 iulie, ora 20.00, precum şi termenul până la care poate fi finalizat un proiect câştigător – 30 noiembrie, în cadrul prezentului apel, anunță news.ro.

Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) a lansat, la data de 19 mai, Apelului naţional de proiecte finanţate prin Timbrul Monumentelor Istorice, sesiunea mai-iulie 2020.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

O finanţare totală în valoare de 3.000.000 lei este disponibilă pentru proiecte care se înscriu în cele două teme principale ale acestui apelul, şi anume: intervenţii de urgenţă (2.000.000 lei), respectiv pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (1.000.000 lei).

În urma întrebărilor primite în perioada 19 – 29 mai şi ca rezultat al primei sesiunii de clarificare, au intervenit câteva precizări şi modificări, atât în calendarul desfăşurării apelului, cât şi la nivelul documentaţiei necesare solicitării de finanţare.

Miercuri, în intervalul orar 17.00-19.00, INP va răspunde din nou online întrebărilor în legătură cu Apelul pentru proiecte finanţate din Timbrul Monumentelor Istorice, sesiunea mai-iulie 2020.

Priorităţile acestei sesiuni de finanţare sunt punerea în siguranţă a monumentelor istorice în pericol şi activarea comunităţilor locale în sprijinul patrimoniului cultural.

Apelul are în vedere finanţarea unor proiecte care se înscriu în cele două subprograme: intervenţii de urgenţă şi pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (proiectare).

În prima categorie sunt eligibile propuneri vizând punerea în siguranţă a monumentelor istorice, care cuprind: intervenţii directe – consolidare e elementelor structurale şi de arhitectură; intervenţii indirecte – sprijiniri, eşafodaje, acoperiri de protecţie; lucrări conexe – desfacere/ refacere a instalaţiilor/ echipamentelor, finisajelor interioare şi exterioare, învelitorilor şi altor elemente, necesare pentru realizarea intervenţiei.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Cea de-a doua categorie se referă la proiectare pentru restaurarea monumentelor istorice şi poate cuprinde: proiecte de anvergură şi complexitate redusă, elaborate pentru toate fazele de proiectare (DALI, PT, DTAC şi DE); proiecte complexe, elaborate la faza DALI, inclusiv studii şi investigaţii; proiecte fază unică (PFU) pentru componente artistice.

Plafonul de finanţare în cadrul acestui apel este de 200.000 lei/ proiect pentru prima categorie, respectiv 140.000 lei/ poiect pentru cea de-a doua. Valoarea minimă a cofinanţării puse la dispoziţie sau atrase de beneficiar trebuie să fie de 10%, în numerar, din valoarea totală a finanţării solicitate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend