Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Regizorul mexican Jaime Humberto Hermosillo a murit

Publicat

in

Cineastul Jaime Humberto Hermosillo, una dintre figurile noului cinema mexican, care a sfidat convenţiile şi codurile morale ale epocii, a murit luni la vârsta de 77 de ani, a anunţat guvernul mexican, citat de AFP, potrivit news.ro.

„Jaime Humberto Hermosillo, unul dintre marii noştri cineaşti, a murit. „La Tarea”, „Naufragio” sau „Maria de mi corazon” reprezintă o parte esenţială a filmografiei naţionale”, a scris ministrul mexican al Culturii, Alejandra Frausto, pe contul său de Twitter.

Regizorul mexican premiat cu Oscar Guillermo del Toro i-a adus un omagiu „maestrului” său, pe care l-a prezentat drept un om „demn, curajos, trangresiv şi coerent”.

Citește și: Cântăreaţa Sia a adoptat un băiețel

Printre principalele filme ale lui Jaime Hermosillo, care a crescut într-o familie conservatoare din clasa mijlocie, „La Tarea” (1990) şi continuarea sa, „La Tarea prohibida” (1992) repun în discuţie morala conservatoare şi au făcut senzaţie datorită conţinutului lor sexual.

Jaime Humberto Hermosillo a fondat Festivalul internaţional de cinema de la Guadalajara, unul dintre cele mai prestigioase din America latină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Nelu Tătaru ăşi dezvăluie planurile: Ce vrea să facă după ce se termină pandemia

Publicat

in

De

Nelu Tătaru vrea să se întoarcă în sala de operații imediat ce se termină pandemia de coronavirus. Ministrul Sănătății a dezvăluit, în emisiunea „La cină”, că postul său de la Spitalul din Huși este suspendat și că se poate întoarce curând la meseria de chirurg.

„Mă gândesc să mă întorc la meseria mea, în măsura în care timpul șă probleme rezolvate aici îmi vor permite. Chirurgia rămâne viața mea, dincolo de toate”, a declarat Tătaru, la Digi 24.

Nelu Tătaru a spus, de asemenea, că va îmbina meseria de chirug cu cea de ministru al Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Minunile cojii de lămâie: Cum ajută imunitatea și dinții, previne cancerul și bolile de inimă . .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA: Preşedintele Trump susţine că va proteja modul de viaţă american început odată cu Columb

Publicat

in

De

Preşedintele Donald Trump a afirmat sâmbătă că va lupta pentru a proteja stilul de viaţă american care a început atunci când exploratorul italian Cristofor Columb a descoperit America, transmite duminică dpa.

„Împreună vom lupta pentru visul american şi îl vom apăra pentru a proteja şi a păstra modul de viaţă american care a început în 1492 când Columb a descoperit America”, a declarat preşedintele Donald Trump cu ocazia celebrării, la Casa Albă, a Zilei Independenţei SUA.

„Nu vom permite niciodată unei mulţimi supărate să ne dărâme statuile, să ne şteargă istorie, să ne îndoctrineze copiii sau să calce în picioare libertăţile noastre” a declarat liderul de la Casa Albă. Navigatorul Cristofor Columb este deschizătorul de drum al colonizării europene a celor două Americi, potrivit Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend