Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Regiunea Bruxelles va interzice toate mașinile cu motoare cu combustie în 2035

Publicat

in

Regiunea Bruxelles va interzice pe teritoriul său vehiculele diesel începând cu 2030 și a tuturor celor echipate cu un alt tip de motor termic (benzină sau gaz), inclusiv hibrizi, din 2035, pentru a reduce poluarea, a anunțat vineri guvernul regional, potrivit AFP.

Acest nou plan se referă la cele 19 municipalități din Bruxelles, una dintre cele trei regiuni ale Belgiei, cu Flandra (nord) și Valonia (sud).

Interzicerea motoarelor termice va fi introdusă treptat, conform unui program diferit în funcție de tipul de vehicul.

Scuterele pe benzină vor fi interzise din 2028, în timp ce motocicletele vor trebui să fie toate electrice, iar autoturismele și vehiculele utilitare ușoare, din 2035.

Vehiculele grele și autocarele, pentru care nu a apărut încă nicio soluție alternativă la motorul termic, vor putea continua să fie propulsate de combustibili fosili, cu condiția să respecte standardele europene recente privind emisiile poluante.

„Cu acest nou pas în organizarea zonei cu emisii reduse de la Bruxelles (LEZ, înființată în 2018, nota editorului), confirmăm dorința Regiunii de a opta pentru o tranziție climatică care este justă din punct de vedere social”, a afirmat președintele regiunii Rudi Vervoort, într-un comunicat.

Executivul regional însoțește noul său calendar, mai restrictiv, cu o serie de măsuri de ajutor pentru profesioniști, în special pentru taxiuri, pentru a încuraja achiziționarea de vehicule electrice.

„Prima LEZ” oferită IMM-urilor din Bruxelles va fi astfel „mai accesibilă”, conform comunicatului de presă, cu „obiectivul de a face prețul de achiziție mai suportabil”.

În plus, 22.000 de stații electrice de încărcare ar trebui să fie accesibile publicului până în 2035.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Armata Republicii Moldova investighează dispariția de echipamente militare donate de SUA

Publicat

in

De

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a lansat o investigație și confirmă că a depistat „neajunsuri” după ce în spațiul public au apărut informații că o unitate militară din Chișinău a fost deposedată de echipament în sumă de circa 2 milioane de lei , scrie publika.md.

„Pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise Inspectoratului de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Totodată, precum informează Ministerul, „neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate.”

Despre acest caz a fost sesizată Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani. „Ministerul Apărării condamnă orice formă de acțiune ilegală în cadrul instituţiei.”, se menționează în comunicat.

Potrivit informațiilor vehiculate în spațiul public, o mare parte din echipamentul dispărut face parte din lotul donat de către SUA: saci de spate, veste de protecție, veste tactice, căști de protecție, uniformă militară, bocanci etc.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dă bine cu pumnul – Lăcrimioara Perijoc, medalie de argint la mondialele de box

Publicat

in

De

Pugilista română Lăcrimioara Perijoc este noua vicecampioană mondială a categoriei -54 kg. Ea a disputat vineri seara finala în compania sportivei turce Hatice Akbaș, în al doilea meci al serii, la Campionatul Mondial de Box feminin, desfășurat în Turcia, la Istanbul, fiind învinsă la limită, anunță mediafax.

Hatice Akbaș a fost a doua pugilistă turcă în finalele de vineri, ea o înfruntând-o pe românca Lăcrămioara Perijoc, la categoria sub 54 kg.

Perijoc a făcut o primă repriză curajoasă, dar arbitrii partidei au considerat runda ca fiind câștigată de sportiva localnică, cu 4-1.

Pugilista română a boxat și mai bine în runda secundă, câștigând-o cu 3-2.

Runda a treia a fost decisă din nou în favoarea lui Hatice Akbaș, cu 3-2, ceea ce a făcut ca Lăcrimioara Perijoc să obțină o merituoasă medalie de argint.

Jurnalistul sportiv Michael Houston, care a relatat de la fața locului pentru Inside the Games, a considerat că Perijoc a fost mai bună și ar fi meritat aurul:

„Nu de multe ori aș spune acest lucru, dar cred că este rezultatul a fost dur pentru Lăcrămioara Perijoc. Românca a fost cu siguranță boxerul mai bun în rundele doi și trei. Hatice Akbaș a câștigă la final, prin decizie la limită, însă ea a părut absolut epuizată și în runda a treia.”, a scris Houston.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend