Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Regina Elisabeta a II-a se odihneşte şi va participa la activităţi uşoare, după ce și-a petrecut noaptea în spital

Publicat

in

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, îşi va petrece ziua de vineri odihnindu-se şi participând la câteva îndatoriri oficiale mai uşoare, după ce a petrecut o noapte într-o clinică din Londra, pentru prima dată după mulţi ani, unde suverana s-a internat, potrivit Palatului Buckingham, pentru câteva “investigaţii preliminare”, informează Reuters.

Elisabeta a II-a, cel mai vârstnic monarh din lume şi suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, a petrecut într-un spital londonez noaptea de miercuri spre joi, dar s-a întors la Castelul Windsor din vestul Londrei în ziua următoare. Potrivit reprezentanţilor casei regale, suverana britanică are o stare de dispoziţie bună şi şi-a reluat activitatea, potrivit Agerpres.

Regina, care şi-a anulat o vizită oficială în Irlanda de Nord miercuri, a fost sfătuită de medicii ei să se odihnească, a precizat biroul de presă de la Palatul Buckingham, însă motivul spitalizării sale nu are legătură cu maladia COVID-19.

“În urma sfatului medicilor de a se odihni câteva zile, regina s-a internat miercuri după-amiază pentru câteva investigaţii preliminare, s-a întors la Castelul Windsor astăzi la ora prânzului şi are un moral ridicat”, a anunţat joi seară Palatul Buckingham.

Angajaţii casei regale nu au oferit detalii despre motivul care a cauzat acea internare, iar unii dintre corespondenţii pe teme regale ai unor companii mass-media au spus că speră ca versiunea oficială anunţată de Palatul Buckingham să descrie cu exactitate situaţia medicală a suveranei.

“Trebuie să sperăm că putem să ne bazăm pe ceea ce Palatul Buckingham ne transmite în această perioadă”, a declarat Nicholas Witchell, corespondent BBC.

O sursă din anturajul casei regale a dezvăluit că regina Elisabeta a II-a a petrecut noaptea de miercuri spre joi la spitalul King Edward VII din centrul Londrei din motive practice şi că echipa ei de medici a preferat o abordare precaută.

Aceeaşi sursă a mai spus că suverana se odihneşte şi că va participa vineri la câteva îndatoriri oficiale uşoare.

Regina Elisabeta a II-a, care este şef de stat în 15 ţări şi teritorii, a revenit la biroul ei de lucru încă de joi după-amiază, a adăugat sursa.

Suverana, care a urcat pe tron într-o perioadă în care Marea Britanie începuse să renunţe la puterile sale imperiale, a simbolizat stabilitatea pentru mai multe generaţii de cetăţeni britanici, crescând popularitatea monarhiei în pofida schimbărilor seismice de pe scena politică, socială şi cultură a ţării, care ameninţau să transforme regalitatea într-o instituţie anacronică.

Maniera în care regina Elisabeta a II-a s-a dedicat, în linişte şi fără să se plângă, îndatoririlor ei oficiale, chiar şi la o vârstă înaintată, i-a adus suveranei un respect profund în Marea Britanie şi în străinătate, chiar şi din partea republicanilor, care şi-ar dori ca monarhia să fie abolită.

Cocktail cu miliardari

Regina Elisabeta a II-a şi-a petrecut seara de marţi găzduind o recepţie la Castelul Windsor pentru mai mulţi miliardari şi oameni de afaceri, la care a fost prezent şi Bill Gates, după ce prim-ministrul britanic Boris Johnson a convocat o conferinţă dedicată investiţiilor ecologice înainte de debutul Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26).

Elisabeta a II-a, alături de fiul ei cel mare şi moştenitor al tronului, prinţul Charles, în vârstă de 72 de ani, şi nepotul ei prinţul William, în vârstă de 39 de ani, i-au întâmpinat pe oaspeţii acelei recepţii, printre care s-a aflat şi trimisul special al Statelor Unite pentru probleme de climă, John Kerry, fără să poarte măşti sanitare.

Suverana a fost fotografiată lângă Boris Johnson, în timp ce zâmbea şi discuta cu participanţii la recepţie.

Regina Elisabeta a II-a, care va sărbători în 2022 împlinirea a 70 de ani de când a urcat pe tronul ţării, este renumită pentru sănătatea ei robustă. Ultima ei noapte petrecută într-un spital datează din 2013, când a suferit din cauza unor simptome cauzate de o gastroenterită.

Suverana a trecut cu bine şi peste o operaţie de cataractă în 2018 şi o intervenţie chirurgicală la un genunchi în 2003, însă, în general, reprezentanţii casei regale nu discută în public chestiuni care ţin de sănătatea lor.

Prinţul Philip, cu care regina a fost căsătorită timp de peste şapte decenii, a murit în luna aprilie la vârsta de 99 de ani.

Decesul soţului ei nu a oprit-o însă pe Elisabeta a II-a să îşi continue angajamentele oficiale, deşi vârsta ei înaintată a obligat-o să delege mai multe îndatoriri prinţului Charles şi altor membri ai familiei regale.

În această lună, regina britanică a fost văzută pentru prima oară mergând în public cu ajutorul unui baston, cu excepţia perioadei de după operaţia ei de la genunchi.

Următorul angajament oficial major al reginei Elisabeta a II-a va avea loc spre sfârşitul acestei luni, când suverana britanică îi va primi pe liderii lumii care vor participa la COP26, ce va avea loc în oraşul scoţian Glasgow.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat, despre testele din școli: ‘Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.

”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (…) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat, relatează News.ro.

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (…) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.

Vezi și: Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: ‘Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina’

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind COVID-19 după ce a fost spitalizat într-o secţie de terapie intensivă în oraşul Treviso, transmite agenţia de presă ANSA.

Lorenzo Damiano a condus protestele împotriva vaccinării şi s-a declarat contra introducerii obligativităţii certificatului verde drept măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. El a susţinut că persoanele coronasceptice sunt tratate precum victimele Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Însă după ce a fost internat recent într-o secţie de terapie intensivă, el le-a declarat reporterilor: ”După această perioadă, am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, în Italia numărul antivacciniştilor spitalizaţi a sporit cu 17%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend