Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Refuzată de PSD în Curtea de Argeş, Faurecia a a inaugurat in Vîlcea fabrica unde lucrează 1200 angajaţi

Publicat

in

– In loc de Curtea de Argeş, noua fabrica va produce la Vîlcea tapiţerii pentru Peugeot, Renault şi Grupul Volkswagen

Vesti proaste pentru argeşeni, bune pentru vecinii valceni ! Grupul francez Faurecia care intentionase sa deschida cu cativa ani in urma in Curtea de Arges o moderna fabrica, dar nu gasise intelegere la guvernarea PSD locala, da de lucru, de sapatamana trecuta, la sute de valceni. Compania franceză Faurecia a inaugurat zilele trecute la Râmnicu Vâlcea o fabrică de tapiţerii textile şi din piele pentru Peugeot, Renault şi Grupul Volkswagen la care lucrează 1.200 de angajaţi. Unitatea de producţie va realiza tapiţerii textile şi din piele pentru Peugeot, Renault şi branduri din cadrul Grupului Volkswagen. În total, fabrica va produce peste 500 de tipuri de tapiţerii, iar materialele provin în proporţie de 75% de la furnizori locali.
Unitatea de producţie are în prezent 1.200 de angajaţi care până la sfârşitul acestui an vor realiza tapiţerii pentru 280.000 de maşini. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, însă Faurecia intenţionează să o extindă la 22.000 de metri pătraţi până în 2018, dar şi să angajeze încă 600 de persoane pe parcursul anului viitor. “Datorită experienţei noastre de succes în România, am decis să investim 12 milioane de euro la Râmnicu Vâlcea în cea mai modernă fabrică a grupului. Investiţia a generat peste 700 de noi locuri de muncă. Pentru perioada următoare obiectivele noastre sunt creşterea capacităţii de producţie pentru a livra 280.000 de tapiţerii în acest an şi recrutarea a 600 noi angajaţi până în 2017”, spune Hagen Wiesner, vicepreşedinte executiv al Faurecia.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Criza politică i-a făcut pe scoial-democrați să se sacrifice! Sorin Grindeanu: ‘Credeți că noi am făcut de drag această alianță cu PNL?’

Publicat

in

De

Vicepremierul Sorin Grindeanu spune că alianța dintre PSD și PNL nu a fost făcută „de drag”, în condițiile în care mai mulți social democrați ar fi preferat alegeri anticipate în loc de intrarea la guvernare alături de liberali, ci pentru a pune capăt crizei politice din România.

„Credeți că noi am făcut de drag această alianță cu PNL? În niciun caz. PSD a câștigat alegerile din decembrie 2020, a fost pe primul loc. S-a făcut forțat o coaliție formată din trei partide plus grupul minorităților, care a ținut opt luni, guvernarea a fost dezastruoasă și s-a ajuns în impas politic, pe lângă criza din economică și criza din sănătate. Criza politică a durat aproape trei luni. Trebuia să punem capăt acestei crize politice”, a spus Grindeanu într-un interviu pentru Digi24.ro.

„Nu a fost simplu. PSD vorbește din perspectiva câștigătorului alegerilor. Am făcut sondări destul de largi în rândul membrilor PSD, decizia nu era chiar favorabilă intrării la guvernare. Ar fi vrut alegeri anticipate, ceea ce era o soluție corectă, doar că nu depindea doar de noi”, a adăugat el.

Grindeanu spune că „e normal” ca între cele două partide să nu exist armonie, deoarece s-au luptat politic în cea mai mare parte a ultimilor 30 de ani.

„Există un istoric, nu e ușor să treci peste acest lucru”, a spus el.

Întrebat dacă există „liniii roșii” în ceea ce privește colaborarea cu PNL, Grindeanu a răspuns:

„Documentul după care ne ghidăm e programul de guvernare. Nu ne ducem acuma să ne căsătorim și să rămânem forever, că nu merge așa. Am ajuns la o formă a programului de guvernare acceptată în Parlament a programului de guvernare, care nu satisface 100% nici PSD, nici PNL, pentru că vorbim de partide cu doctrine diferite. . Programul de guvernare este ghidul la care trebuie să ne uităm cu toții. Dacă se trece de programul de guvernare, aia e o linie roșie”, a spus Grindeanu.

„Nu am motive să am semne de întrebare că lucrurile nu merg bine, dar vă spune că noi suntem atenți să nu se depșească vreo limită”, a adăugat el.

Declarația vine după ce președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat joi seara la Digi24 că la cel mai mic „derapaj” de la programul de guvernare, PNL se va reuni și va decide dacă merge mai departe în coaliția de guvernare alături de PSD. El a spus că renegocierea PNRR ar fi, de exemplu, o astfel de „linie roșie”, conform digi24.ro

Citește și:

Florin Cîțu, mesaj tăios pentru PSD: ‘Rolul PNL în această guvernare este de a duce mai departe reformele pe care le-am început’

Florin Cîțu afirmă că nu se pune problema să piardă șefia PNL! ‘Următorul congres o să fie în 2025, este în statut’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Informații esențiale pentru proprietarii de mașini! Cum își pot recupera aceste sume de bani de la stat după vânzarea autovehiculului

Publicat

in

De

Persoanele care au avut în proprietate o mașină și au vândut-o pot cere returnarea parțială a banilor de rovinietă. Fostul proprietar al unui autovehicul care deține mai multe roviniete a căror valabilitate se suprapune poate să solicite returnarea banilor pentru rovinieta încă valabilă, dar care a fost plătită pentru mașina ce nu-i mai aparține.

Mai exact, așa cum a fost stabilit acum doi ani, prin Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 748/2019, în cazul în care vinde o mașină care are rovinietă valabilă, cel ce o vinde poate solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) returnarea banilor pentru perioada de valabilitate rămasă a rovinietei.

Acesta poate cere bani pentru perioada cuprinsă între momentul în care noul proprietar plătește taxa de drum și data de expirare a rovinietei încheiate de el, adică din momentul în care cele două roviniete se suprapun și până când trebuie să expire valabilitatea rovinietei plătite de vânzătorul mașinii.

Pentru a putea folosi rețeaua de drumuri din țara noastră, fie acestea drumuri naționale, europene sau autostrăzi, șoferii trebuie, la cumpărarea unei mașini, să plătească tariful de utilizare al acestora, adică rovinieta. În cazul în care mașina vândută avea deja o rovinietă valabilă, acest lucru duce la o suprapunere a valabilității a două roviniete emise pentru aceeași mașină.

“În cazul în care pentru același vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puțin o zi, CNAIR – S.A. va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere”, scrie în ordinul amintit.

Solicitarea de returnare a sumei trebuie transmisă CNAIR după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de fostul proprietar, împreună cu o copie a documentelor care dovedesc înstrăinarea mașinii și o copie a documentului care atestă scoaterea ei din evidența fiscală.

Formularele necesare recuperării parțiale a banilor plătiți pentru rovinietă sunt de găsit pe site-ul CNAIR, informează avocatnet.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend