Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Referendumul din Anglia, o piesă de Shakespeare scrisă de americanii de la Hollywood

Avatar

Publicat

in

Britanicii votează astăzi asupra apartenenţei lor la Uniunea Europeană în cursul unui referendum istoric care le va decide viitorul şi pe cel al Uniunii Europene.

Ion Cristoiu comentează pe blogul personal acest subiect și începe prin a povesti despre o veche cunoștință care locuiește în America și cu care schimbă adesea idei și percepții despre politica externă.

Rarinca dă LOVITURA! Livia Stanciu, BLOCATĂ: NU poate merge la CCR

Totodată, acesta face o paralelă între asasinarea parlamentarei angajate în campania pentru rămânerea Marii Britanii în UE, Jo Cox, și evenimentul care se desfășoară astăzi în Regat.

Dacă există servicii secrete care n-au mamă, n-au tată cînd e vorba de ceea ce ele cred că-i interesul naţional, alea sînt serviciile secrete britanice.

I-au luat gîtul Dianei fără să clipească! E suficient să arunci o privire asupra întîmplării tragice care a fost asasinarea parlamentarei angajate în campania pentru rămînerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, pentru a te duce gîndul la cunoscuta complicitate a Serviciilor cu un posibil autor de asasinat care convine interesului naţional: Asasinul e ştiut, documentat, e ştiută ţinta, dar serviciile nu fac nimic să-l oprească, motivînd, dacă sînt luate la întrebări, că informaţiile despre asasinat n-au putut fi verificate”, a spus Cristoiu.

Cristoiu este de părere că  rezultatul referendumului de joi va fi în favoarea rămânerii Marii Britaniei în Uniunea Europeană.

„Cînd Referendumul va fi în favoarea Rămînerii toată lumea va răsufla uşurată.

Deşi, între noi fie vorba, ar putea răsufla uşurată de pe acum. Marea Britanie nu va ieşi din UE”, a mai spus jurnalistul.

În încheiere, Cristoiu povestește despre interesul acordat de români referendumului din Marea Britanie și relatează ce părere au oamenii pe care i-a întâlnit la clinica unde merge să facă exerciții pentru coloana vertebrală.

O doamnă care, lungită pe saltea, se chinuia să ridice piciorul cît mai sus posibil, a avut o observaţie senzaţională: Văd că toţi sînt împotriva Brexit!

Şi Guvernul, şi Regina, şi finanţiştii şi noul primar al Londrei, Pakistanezul, și americanii, ba chiar și Victor Orban.

Cînd să plec, deoarece mă ridicasem de pe saltea, doamna mă recunoaşte.

– Maestre, ce părere aveţi? Să stăm liniştiţi? Iese Marea Britanie din Uniunea Europeană?

– Staţi liniştiţi! am zis, punînd mîna pe clanţă, nu va fi nici un Brexit.

Va fi însă o piesă de Shakespeare scrisă de cei de la Hollywood.

Cu multe palpitaţii şi cu happy-end”, a conchis Cristoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

PRĂPĂD cu vaccinul AstraZeneca: Peste trei sferturi dintre reacțiile adverse din ultimele 24 de ore sunt cauzate de el

Avatar

Publicat

in

De

Peste 20.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, perioadă în care au fost raportate 184 reacții adverse, a informat joi Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva Covid-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, din cele 20.258 de persoane vaccinate, 17.264 au primit prima doză de vaccin, iar 2.994 au primit ambele doze.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

10.071 de persoane au fost vaccinate cu vaccin Pfizer, 3 cu Moderna și 10.184 cu Astra Zeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare, în țară au fost vaccinate 872.361 de persoane.

Citește și: Raluca Turcan, despre majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani: Dacă un pensionar dorește să se angajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, o poate face

În ultimele 24 de ore au fost raportate 184 reacții adverse, cele mai multe (138) la vaccinul AstraZeneca. Alte 69 de reacții adverse au fost înregistrate după administrarea vaccinului Pfizer, iar 7 după cel de la Moderna.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 4.953 de reacții adverse, adică 3,3 la o mie de doze administrate. 11 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citește și: Diana Șoșoacă se compară cu Donald Trump: ‘Numai eu și cu domnul președinte mai suntem blocați .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedintele CJ Sibiu declară că spitalele din subordine sunt pregătite pentru un posibil val trei de COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a dat asigurări joi, că cele trei spitale din subordine, Judeţeanul, Pneumoftiziologia şi Psihiatria, sunt pregătite să facă faţă la un posibil val al treilea al pandemiei de COVID-19, anunță AGERPRES.

“Este un subiect extrem de important şi îl tratăm cu maximă seriozitate, valul trei de pandemie, tocmai de aceea avem întâlnirile pe care le avem cu managerii şi cu conducerea spitalului, să ne asigurăm că acoperim toate nevoile pe care la acest moment le putem identifica. (…) Criza este criză peste tot şi întotdeauna pot să apară situaţii care nu pot fi prevăzute neapărat, însă au învăţat spitalele din toate neajunsurile şi greşelile pe care le-au făcut în trecut, au acoperit dacă au fost lipsuri, acele lipsuri. Săptămânal discutăm despre cum putem să intervenim mai bine şi să fim pregătiţi”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, Spitalul de Psihiatrie din Sibiu a fost primul din România care tratează pacienţi, cu această patologie, cu COVID-19.

“Avem chiar premiere la nivel naţional şi din acest punct de vedere, la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. Spre exemplu, în premieră, la Spitalul de Psihiatrie din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu a fost înfiinţată o secţie pentru bolnavii cu afecţiuni psihiatrice afectaţi de COVID, situaţie în care a primit pacienţi din toată ţara, pentru că era singurul spital care avea alocată o secţie pentru bolnavii cu această patologie. (…) Pot să-i asigur pe sibieni că în toate cele trei spitale s-au stabilit paşi de urmat, s-a stabilit o strategie de a răspunde celui de al treilea val şi responsabili pentru implementarea strategiei respective”, a spus Daniela Cîmpean.

Şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, a declarat că autorităţile şi spitalele sunt pregătite pentru un posibil val trei de COVID-19 în judeţ.

“Având în vedere faptul că pandemia de COVID-19 este gestionată de circa un an la nivel naţional, timp în care pe plan local au fost stabilite strategii sanitare care să funcţioneze, considerăm că suntem pregătiţi pentru înfruntarea unui posibil val 3 de COVID-19 în judeţul nostru. Pe de altă parte, facem un apel către populaţia judeţului Sibiu, pentru respectarea măsurilor de protecţie împotriva îmbolnăvirilor. Aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenţie ne vor ajuta să amânăm sau chiar să evităm un nou val de infectări în masă”, a declarat directorul DSP, miercuri, pentru AGERPRES.

Medici din spitalele de adulţi din Sibiu unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 semnalează o uşoară creştere a numărului de bolnavi în ultima perioadă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend