Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Reduceri de până la 30% pentru destinaţiile pentru vacanţa de vară, cele mai multe rezervări fiind făcute în Grecia şi Turcia

Publicat

in

Insulele greceşti tradiţionale şi zone de litoral din Turcia, Spania, Italia, Cipru, Bulgaria, Egipt, inclusiv România, sunt destinaţiile pentru vacanţa de vară aflate în portofoliul turoperatorului Paralela 45 pentru 2022, agenţia anunţând că reducerile ajung până la 30% pentru rezervările Early Booking.

„Oferta verii este similară anului 2019, după ce anul trecut vânzările, numărul turiştilor şi al destinaţiilor deschise pentru turism au fost peste 2020. Grecia a fost cel mai bine vândută destinaţie a verii trecute, depăşind nivelul din 2019”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Toate vacanţele verii au reduceri de Early Booking, cele mai multe rezervări fiind făcute până acum pentru vacanţe în Grecia şi Turcia, potrivit Agerpres.ro.

În 2022 avansul a scăzut la 10% pentru rezervările din Early Booking, vacanţa se plăteşte în trei rate şi există modalităţi de anulare fără penalizare.

„Suntem optimişti că va fi un an mai bun şi că ne întoarcem la normalitate în curând. Semnalele care vin dinspre producătorii de vaccinuri, că pandemia se apropie de final şi că acesta este ultimul val cu restricţii, sunt încurajatoare. Şi în 2022 susţinem dorinţa oamenilor de mişcare şi relaxare prin oferte diversificate şi călătorii în siguranţă, folosindu-ne de experienţa de 32 de ani pe care o avem în domeniul turismului”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45

Agenţia recomandă permanent turiştilor să încheie asigurări medicale cu extensie Covid şi STORNO, acoperitoare pentru orice situaţie neplăcută poate apărea. Într-o rubrică special creată pe pagina sa de internet, Paralela 45 actualizează permanent condiţiile de acces în toate destinaţiile de vacanţă, iar consultanţii săi de travel informează fiecare turist despre documentaţia de care are nevoie în călătoria sa.

Totodată, agenţia anunţă şi organizarea unei tombole, „Express 45 – Urcă-te la bord şi câştigă o vacanţă”, în cadrul căreia turiştii pot câştiga trei vacanţe gratuite, un sejur pentru două persoane la un hotel de cinci stele, în regim all inclusive, în Antalya, o vacanţă de cinci nopţi pe litoralul românesc pentru două persoane, ori un voucher de 1.000 de lei. Paralela 45 estimând peste 10.000 de participanţi până la finalul lunii mai, când vor fi extraşi câştigătorii.

Charterele verii pentru Grecia ajung în 2022 în Creta (Heraklion şi Chania), Rodos, Zakynthos, Santorini, de la Bucureşti, din Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. În Early Booking, un sejur în Grecia costă de la 239 de euro/persoană.

Oferta de sejururi în Turcia cuprinde anul acesta nu numai Antalya şi Bodrum, ci şi Marmaris şi Kusadasi. Şapte curse charter vor lega Bucureştiul, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu Mureş, Baia Mare, Sibiul şi Iaşiul de Antalya, în Early Booking pachetele de vacanţă având reducere de până la 30%. Alte curse charter de la Bucureşti vor duce turiştii în vacanţă în Marmaris şi Kusadasi, din iunie până la finalul lunii septembrie, pachetele de vacanţă pornind de la 524 de euro/persoană/7 nopţi, respectiv 474 de euro/persoană/7 nopţi, cu toate taxele incluse.

Pentru vacanţa de vară în Tenerife, Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava, Costa Blanca sunt prevăzute opt zboruri săptămânale de la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Cel mai mic preţ pentru un sejur în Spania e de 419 euro/persoană/7 nopţi, în perioada de Early Booking.

Pentru Italia, Paralela 45 propune vacanţe în Ischia şi pe Coasta Amalfitană, cu zbor direct de la Bucureşti, la 438 de euro/persoană, respectiv 507 euro/persoană, pentru şapte nopţi, iar pentru Cipru sejururile încep de la 468 de euro/persoană.

Egiptul, care a atras cel mai mare număr de turişti în 2021, fiind destinaţia accesibilă pe curse charter organizate din aproape toate oraşele cu aeroport ale României tot timpul anului este, în continuare, o alternativă pentru Turcia şi Grecia în timpul verii. Patru curse charter săptămânale spre Hurghada sunt prevăzute, până la finalul lunii octombrie, de la Bucureşti, din Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Pentru vacanţa de vară în România, peste 200 de oferte pentru litoralul românesc sunt listate pe portalul de vacanţe Paralela 45. În Early Booking, preţurile pornesc de la 36 de lei/persoană/pe noapte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA: Apar tot mai multe date despre „Covidul lung”, o grea moștenire a pandemiei

Publicat

in

De

A.C. Theodor • HotNews.ro

Cercetătorii au analizat cea mai mare bază de date de declarații de la companiile private de asigurări din SUA din primele patru luni de după crearea unui cod de diagnostic pentru Covidul lung. Rezultatele anunțate miercuri creează o imagine îngrijorătoare: peste trei sferturi din americanii diagnosticați cu covid lung nu fuseseră atât de bolnavi încât să fie spitalizați după infectarea inițială.

Recuperarea după covid poate fi de durată Foto: CDC

Covidul lung cu al său complex de simptome care pot dura timp de luni de zile sau chiar mai mult, a devenit una din cele mai demoralizatoare urmări ale pandemiei. Noul studiu prezintă noi dovezi că infecții inițiale ușoare sau moderate pot încă genera simptome epuizante pe termen lung.

În vreme ce două treimi dintre pacienți sufereau de boli anterioare, aproape o treime nu avuseseră alte afecțiuni. Peste trei sferturi dintre pacienți fuseseră infectați în 2021, majoritatea în a doua jumătate a anului. În medie, pacienții prezentau simptome diagnosticabile de covid lung la patru luni și jumătate de la infectare.

Numeric:

Aproape 35% dintre pacienți aveau vârste între 36 și 50 de ani, iar aproape o treime – de la 51 la 64 și 17% de la 26 la 35. Și copiii au fost afectați: aproape 4% dintre pacienți aveau sub 12 ani, în timp ce aproape 7% erau între 12 și 22 de ani.

Pe larg în The New York Times.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Eugen Tomac avertizează: Războiul din Ucraina crește riscul unei crize a foametei

Publicat

in

De

Vin avertismente serioase că războiul din Ucraina crește riscul unei crize a foametei la nivel mondial, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac, lider PMP. El întreabă dacă România își va valorifica potențialul, anunță mediafax.

„Vin avertismente serioase că războiul din Ucraina crește riscul unei crize a foametei la nivel mondial! Are România o șansă istorica pentru a-și valorifica potențialul?”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Eu arată că Ucraina nu a putut exporta cereale, îngrășăminte și ulei vegetal, iar în timpul conflictului militar câmpurile nu pot fi pregătite pentru lucrări.

„India a interzis exporturile de grâu . Limitele la exporturi ar putea duce la creșterea prețurilor mărfurilor și, prin urmare, și a costurilor alimentelor. Statele Unite și Uniunea Europeană analizează cum să îmbunătățească lanțurile de aprovizionare cu alimente, restricțiile la export din India și alte națiuni, accentuând problemele globale”, conchide liderul PMP.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend