Conecteaza-te cu noi

Reportaj

Record mondial şi bătaie de joc pe DN 73 C !  General Trust Argeş  a “reparat” 40 kilometri de drum in doar 3 zile

Avatar

Publicat

in

Incredibil dar adevărat ! Cel mai prost drum naţional din Argeş, cel mai ocolit de politicieni între campaniile electorale şi cel mai promis la reparaţii în perioada alegerilor, a intrat de săptămâna trecută în reparaţii. Dar ce reparaţii ! Mai mulţi cititori din zona Berevoieşti ne-au semnalat faptul că o mînă de muncitori dotati cu o roabă şi cîteva lopeţi, plombează-n doru lelii doar câteva din zecile de mii de gropi devenite o emblemă a celebrului drum naţional dar şi a Argeşului turistic. Aşa se face că o echipă a ziarului nostru s-a deplasat în zonă şi, surpinşi de modul de lucru al celor câţiva muncitori, am decis să îi monitorizăm. Va prezentam azi cum firma General Trust Argeş a reuşit practic recordul mondial de a repara un drum naţional de circa 40 km in doar trei zile,  distanţa Campulung- Curtea de Argeş fiind reparată în bătaie de joc, pe repede înainte, de firma lui Cătalin Spătaru.

Ritm ameţitor – 13 km pe zi cu doar 6 oameni şi o roabă

Publicitate

DN73 1Pentru că nu aveau echipamente adecvate, muncitorii de la General Trust Argeş au luat în vizor doar gropile centimetrice ca suprafaţă şi adâncime. Modul de lucru era, la fel, de râsul curcilor, în sensul ca doi inşi aruncau doua lopeţi de bitum iar alţi doi îl batatoreau ca să intre în micile găuri. Deoarece gropile erau foarte multe iar bitumul cât sa încapă în doua, trei roabe, GTA a reuşit performanţa sa “repare” câte 13 kilometri de drum naţional în fiecare zi. ” Ce vorbeşti, domnule ! Ăsta e drum naţional, asta e reparaţie ce fac băieţii aştia aici ? Dracu mai calcă vreodată prin zona asta !”, ne-a spus un şofer din Prahova ajuns cu treburi prin zonă.
Să mai spunem ca, oficial, pentru o sumă deloc de neglijat dar care nu se regăseşte în calitatea reparaţiilor, de administrarea şi intreţinerea DN 73 C se ocupă General Trust Argeş, aceeaşi firmă abonată permanent la contractele cu statul român.

Responsabilul cu DN-urile în judeţ e mulţumit de DN 73 C

DN73 2Sesizând recordul mondial dar şi bătaia de joc în privinţa reparaţiilor făcute de GTA, responsabilul în Argeş cu drumurile naţionale, domnul Ghoerghe Mihăiţă, ne-a confirmat faptul că firma lui Cătălin Spătaru are in administrare şi întreţinere cei 40 de kilometri dar şi că este mulţumit de prestaţia lor. ” Avînd în vedere condiţiile meteo este normal acest mod de lucru pentru ca se foloseşte mixtură asfaltică stocabilă. Adică se încălzeşte la faţa locului şi se aşează pe gropile cele mai periculoase”, ne-a spus acesta, neştiind ca muncitorii de la GTA făceau totul pe invers.Să mai precizăm că Mihăiţă a declarat sus şi tare că este normal ca o echipă de 6 muncitori, o roabă şi câteva lopeţi să poata repara 40 de kilometri de drum in doar 3 zile !!!

Nici Poliţia nu îşi mai face datoria !

Pentru oficialii judeţului dar şi cei ai ministerului, le reamintim că DN 73 C arată ca după bombardament de mai bine de 10 ani. Slaba întreţinere a acestuia a facut ca în nu mai puţin de 7 locuri, drumul să fie rupt efectiv, o bandă de circulaţie pravalindu-se, neavănd un stabiliment solid. În loc să se consolideze porţiunile respective, responsabilii, DN73 3cei de la CNADNR, s-au mulţumit doar să monteze panouri de avertizare cu restricţii de circulaţie pe care, în lipsa Poliţiei, nimeni nu le respectă. Aşa se face ca între Campulung şi Curtea de Argeş sunt montate nu mai puţin de 167 astfel de panouri, 39 dintre acestea, de exemplu, avertizând că urmează drum cu denivelări iar viteza maxima este de 30 km/oră. Mai sunt încă vreo 30 de panouri care limitează accesul vehiculelor grele dar, aşa cum spuneam, nici măcar Poliţia nu se mai încumetă să trimită echipaje pe drumul groazei, iar în aceste condiţii camioanele grele trec fără a păţi nimic, ceea ce nu se poate spune de drum care pe zi ce trece se distruge şi mai rău sub greutatea mastodonţilor.

 

DN 73 6 DN 73 4

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PREMIERĂ! În Argeș, imnul cântat cu masca pe față ! ARMATA FĂRĂ MASCĂ

Avatar

Publicat

in

De

Ziua Imnului Naţional al României – Deşteaptă-te române!- simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este sărbătorită an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. In 2020, la Pitesti, am asistat la o premieră: prima dată când autoritățile cântă imnul cu masca pe față. Surprinzător este faptul că, alături de prefectul Soare care purta masca facială, au fost si cativa reprezentanți ai armatei care au neglijat atat distantarea sociala dar si purtarea mastii.

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Publicitate

“Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej de a rememora faptele glorioase ale înaintașilor noștri, dar și pentru a ne gândi cu speranță la viitor. Spiritul de sacrificiu, abnegația și patriotismul sunt calități care stau la baza devenirii noastre ca națiune modernă și democratică. În contextul actual, este nevoie să fim mândri de valorile naționale și să dăm dovadă de calitățile care le-au permis înaintașilor noștri să realizeze un stat modern. Intonând astăzi, împreună, Imnul Naţional ne onorăm trecutul, prezentul și viitorul. La mulți ani, români, la mulți ani, România!”- a transmis prefectul Emanuel Soare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

FOTO si VIDEO – ACUZE GRAVE ale unei argeșence: Pacienții TRATAȚI CA ANIMALELE la Spitalul Judeţean Argeş, COVID-UL UMBLĂ LIBER prin CORTURILE GROAZEI

Avatar

Publicat

in

De

În timp ce Dan Manu si trupa PSD dau sute de mii de lei pentru curse de mașinuțe prin gropile județului, lipsa banilor se reflectă cel mai bine în condițiile mizere in care sunt tratați pacienții la Spitalul Județean, unitate aflata in administrarea aceluiași Consiliu Județean. In aceste condiții, nu este de mirare că au explodat cazurile COVID în Argeş iar autorităţile, cu o neimțire crasă, dau vina pe argeşenii care s-ar fi relaxat prea mult. O argeșeancă pune punctul pe I după experiența avută la Spitalul Județean Argeș și demonstrează cum motivul real al infectărilor în număr tot mai mare, este urmarea indolenței cadrelor medicale și a lipsei de bani de la Spitalul Judeţean Argeş. Au avut cei de la PSD bani pentru a sponsoriza curse de mașinuțe pe drumurile rupte ale județului, dar nu au bani sa asigure minumul necesar pentru desfășurarea in siguranță a actului medical. Așadar, o argeseancă povesteste cu lux de amanunte umilința la care a fost supusă în corturile din faţa spitalului. Toţi cei ajunși aici sunt doar suspecţi COVID, dar, odată ajunși în corturile mizere, au topate șansele de a contacta virusul. Iată, mărturisirea argeșencei scârbite de ceea ce a văzut și simțit în materie de grijă a autorităților față de proprii cetățeni. Pacienţii sunt obligaţi să aştepte şi 12 ore, fără tratament, fără soluţii dezinfectante la îndemână. Iar asta nu se oprește aici …

“Bătaie de joc, pur și simplu!!! De dimineață de la ora 8.30 (aproximativ) sunt la spitalul județean din Pitești. Sunt- vorba vine, pentru că de peste 12 ore stau și aștept. S-a spus la știri că sunt multe cazuri de coronavirus in Arges. Da, sunt pentru că ne țin ca pe animale! In cortul unde am ajuns de dimineață, a mai ajuns peste câteva zeci de minute o altă pacientă. După ce a plecat, nimeni nu a venit să curețe după ea; a venit o altă pacientă și au pus-o în patul respectiv pur și simplu!!! (Cred că nici patul meu nu a fost dezinfectat cine știe de când!) Nu avem dezinfectat de niciun fel, masca e tot cea cu care am venit de acasă; indiferent ce întrebăm nu se spune pur și simplu “așteptați!” Și așteptăm cu orele… În curând cu zilele!!! Stăm neconfirmați și confirmați in aceeași zonă – mai devreme era un bărbat în cortul de vis-a-vis, confirmat, care a fost trimis în alt județ că nu mai sunt locuri aici. Nu te poți spăla pe mâini decât la toaleta, singura toaletă pentru toată lumea- confirmați sau nu cu virusul. Noroc că am puțin gel dezinfectant de acasă, deși nu știu cât mai ajută… Paturile le vedeți, nu poți să stai pe ele!!! Mai rămâne să pozez și toaleta – trebuie să îmi fac curaj sa ajung iar acolo.

Publicitate

Spun că sunt multe cazuri, și sunt, pentru că, o dată ajuns aici, nu mai contează de ce suferi. Automat ești băgat în corturile groazei și, dacă nu ai fost infectat, te infectezi sigur datorită mizeriei, lipsei de interes, etc. Ești considerat bolnav și gata, nu mai dezinfectează nimeni ca sa nu te îmbolnăvești tu, suspectul. Pentru că, odată ajuns aici, așa cum am spus, ești condamnat. După mai bine de 12 ore, nici nu cred că mai contează că rezultatele (mele) au fost neconcludente… Sigur în atâtea ore de stat aici m-am infectat!!!

p.s. După ce am inceput sa mă plâng de toate cele de mai sus, mi s-au spus că am internarea făcută și că voi fi mutată pe o secție… Iar după asta alte teste, probabil.

Pentru idioții care nu cred in existenta coronavirusului, va spun că EXISTĂ! Și se pare că ocolește proștii… pentru că eu am respectat toate regulile posibile și imposibile și tot trebuie sa trec pe aici. Am fost cuminte mereu, să nu supăr pe nimeni, dar NU MAI POT. Condițiile de aici sunt sub orice limită. Nu s-a spus că asta este situația în toată țara – adică este la fel peste tot???

Între timp a mai trecut o oră și tot mai aștept… Sunt in continuare suspectă – cu testul neconcludent. Mă rog, rezultatul. Am uitat sa spun că tușeam de vreo 2 zile , suspectam o răceala și așa am ajuns aici. De azi-dimineață e tot așa, noroc că nu mi s-a înrăutățit starea. Nici o pastilă, nimic. Analize și așteptat cu orele.
Să fim sănătoși cu toții!”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend