Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

RECORD MONDIAL: Cel mai scump tablou vandut vreodata. Cui apartine si cat a costat

Publicat

in

O pânză de Picasso a devenit luni cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, fiind adjudecat cu 179,3 milioane de dolari, în cadrul unei ședințe excepționale organizate de casa Christie’s la New York, unde au fost doborâte zece recorduri mondiale, transmite marți AFP.

‘Femeile din Alger’, pânză pictată în 1955 de maestrul spaniol Pablo Picasso, fusese estimată la 140 de milioane de dolari. Disputată de patru-cinci potențiali cumpărători, tabloul a depășit fără dificultate recordul deținut de tripticul lui Francis Bacon intitulat ‘Trei studii ale lui Lucian Freud’, adjudecat cu 142,4 milioane de dolari în 2013. Tabloul lui Picasso, realizat în semn de omagiu adus lui Henri Marisse, care murise în noiembrie 1954, fusese vândut la o licitație organizată de casa Christie’s în 1997 cu 32 de milioane de dolari.

La licitație s-au vândut 35 de opere, plătite în total cu 705,85 milioane de dolari. Creația de bronz ‘Om arătând cu degetul’ a lui Giacimetti, înaltă de 1,77 metri, din care există doar șase mulaje în toată lumea, era estimată la 130 de milioane de dolari, fiind adjudecată în trei minute cu 141,28 de milioane de dolari, record mondial pentru o statuie. Astfel a fost depășit recordul deținut de o operă a aceluiași artist elvețian, ‘Bărbatul care merge I’, adjudecată cu 103,93 milioane de dolari în 2010.

Printre pânzele propuse spre vânzare s-a numărat și ‘Parlament la apus’ de Monet, estimată între 35 și 45 de milioane de dolari și cumpărată cu 40,48 de milioane de dolari. Un alt Picasso, intitulat ‘Bust de femeie (femeie cu plasă de păr)’, s-a vândut cu 67,35 de milioane de dolari, cu 12 milioane mai mult decât fusese estimat.

Licitațiile de artă de primăvară au început la New York în 5 mai, cu artă impresionistă și modernă la Sotheby’s, care a înregistrat a doua cea mai profitabilă ședință cu acea ocazie, cu vânzări de 368,3 milioane de dolari. O pânză de Van Gogh, ‘Aleea din Alyscamps’ a fost achiziționată de un cumpărător asiatic cu 66,3 milioane de dolari. Vânzările continuă în 12, 13 și 14 mai atât la Sotheby’s, cât și la Christie’s.

Licitațiile de opere de artă bătuseră deja recordul în 2014, când s-a înregistrat o cifră de afaceri mondială de 15,2 miliarde de dolari, față de 12,5 milioane în 2013, potrivit Artprice, lider mondial în date ale pieței de artă.

AGERPRES

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/record-mondial-cel-mai-scump-tablou-vandut-vreodata-cui-apartine-si-cat-a-costat_955516.html

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SCENE ÎNFIORĂTOARE în Sectorul 1: Cinci bărbaţi au blocat, în trafic, două maşini cărora le-au distrus parbrizele şi i-au rupt în bătaie pe şoferi

Publicat

in

De

Cinci bărbaţi care ar fi blocat în trafic, într-o intersecţie din Sectorul 1 al Capitalei, două autoturisme cărora le-au distrus apoi parbrizele şi i-au agresat de şoferi au fost reţinuţi de poliţişti.

Poliţia Capitalei a anunţat că, vineri, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două mandate de percheziţie, în Bucureşti, la domiciliile a cinci bărbaţi, bănuiţi de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, miercuri seară, poliţişti de la Secţia 1 au fost sesizaţi, prin 112, despre faptul că, în zona unei intersecţii din Sectorul 1, a avut loc o altercaţie în trafic, iar mai mulţi bărbaţi, care se aflau într-un autoturism, au provocat distrugeri la două maşini.

“În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate s-a stabilit că cinci bărbaţi, identificaţi ulterior ca fiind membri ai aceleiaşi familii, în timp ce se deplasau cu autoturismele într-o zonă din sectorul 1 al Capitalei, ar fi blocat într-o intersecţie două autoturisme în care se aflau doi bărbaţi, moment în care, folosind mai multe obiecte contondente şi tăietoare, ar fi distrus parbrizul maşinilor şi i-ar fi agresat fizic pe cei doi bărbaţi”, a arătat sursa citată.

În urma percheziţiilor de vineri, suspecţii au fost găsiţi şi duşi la audieri. Pe parcursul percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe obiecte contondente şi tăietoare, care ar fi putut fi folosite la comiterea faptei.

Cei cinci bărbaţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Cristian Diaconescu (PMP): Decizia luată de UE privind extinderea Green Deal trebuie gândită ca o măsură pentru eliminarea șantajului gazului rusesc

Publicat

in

De

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, consideră că decizia UE de a introduce gazele naturale și energia nucleară în pachetul ”verde” de investiții UE, este una salutară, dar trebuie gândită bine, ca o soluție complementară și doar acolo unde este necesară, ca un pas înainte spre ”Green Deal”.

Finanțarea proiectelor europene de transport a gezelor naturale trebuie să se facă transparent, în beneficiul cetățenilor europeni, fără negocieri pe sub masă și nu ca o formă ascunsă de a investi în companiile de energie ex-comunitare. Experiența UE, rezultată din criza energetică, demonstrează că este nevoie de o politică coerentă în interiorul Uniunii Europene care să combată tendințele de șantaj promovate de Moscova, care folosește gazul natural ca o armă letală, pentru controlul pieței de energie din spațiul european.

De asemenea, Cristian Diaconescu crede că deciziile cu privire la finanțarea proiectelor pentru tanzacționarea gazelor naturale trebuie să întrunească susținerea tuturor țărilor europene, fără nicio derogare, fără înțelegeri bilaterale cu state ex-comunitare, care să pună în pericol politica UE privind energia verde. Din păcate, deschiderea, de curând, a gazeoductului Nord Stream demonstrează că Moscova folosește unele țări europene ca și cap de pod pentru a impune monopolul prețurilor pe piața de energie.

”În același timp, decizia luată de UE privind extinderea ”Green Deal” trebuie gândită ca o măsură pentru eliminarea dependenței și a șantajului gazului rusesc, ca o politică de independență energetică, prin folosirea energiei neconvenționale și nepoluante, în tot spațiul european”, a mai spus domnul Diaconescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend