Conecteaza-te cu noi

EVENIMENTE / CINEMA

Record de participanți la Concursul Dansul Florilor- ediția a 30-a VEZI DETALII

Avatar

Publicat

in

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează a 30-a ediție a Concursului Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor”. Evenimentul aniversar deschide ansamblul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Pitești și reunește aproximativ 1000 de concurenți, cu vârste cuprinse între 4 și 55 de ani, de la peste 50 de cluburi de dans din țară.

Competiția se va desfășura pe categorii de vârstă, pe clase valorice și pe două secțiuni: dansuri standard și dansuri latino-americane. Concursul Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor” va avea loc sâmbătă, 12 mai, și duminică, 13 mai, între orele 09,00-20,00, la Sala Sporturilor din Pitești. Deschiderea oficială se va desfășura sâmbătă, 12 mai, la ora 19,00, la Sala Sporturilor din Pitești.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Târgul meșterilor populari din România va fi organizat în Bihor

Avatar

Publicat

in

Tradiționalul târg al meșterilor populari din România, din cauza pandemiei, se va desfășura anul acesta în două serii consecutive, între 17-19 iulie și 24-26 iulie, conform celor spuse de organizatorul principal al evenimentului, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

Potrivit unui comunicat, târgul își va desfășura activitatea în Parcul Nicolae Bălcescu din apropierea Grădinii Zoologice, cu respectarea regulilor și măsurilor impuse de distanțare socială.

Publicitate

În prima parte a târgului vor participa meșteri care vor expune ceramică, podoabe, porturi populare tradiționale, obiecte din sticlă, ouă încondeiate, plante medicinale și turtă dulce, iar în perioada 24-26 iulie 2020 vor fi prezenți meșteri care vor expune obiecte din lemn, piele, pictură naivă, icoane, împletituri din papură și nuiele, instrumente muzicale și măști.

Meșterii populari care vor participa la ediția din acest an a târgului sunt din diferite zone geografice și etnografice cunoscute ale țării: Banat, Oltenia, Maramureș, Crișana, Muntenia, Bucovina, Dobrogea, Moldova.

“Vor fi invitate să-şi expună creaţiile spre vânzare asociaţiile unde activează copii cu dizabilităţi: Asociaţia “Down” Oradea, Centrul de Zi Iedera, DGASPC Bihor, Centrul nr. 3 şi Casa “Steaua Norocoasă” Oradea.” conform Agerpres.

De asemenea, spectacolele de muzică populară vor fi susținute de membrii Ansamblului Artistic “Crișana”.

Organizatorii acestui târg, ajuns la ediţia cu numărul 27, sunt Muzeul Ţării Crişurilor, Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Ansamblul Artistic Profesionist “Crişana”, în parteneriat cu Asociaţia “Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

James Bond şi Matrix 4, noile date de lansare

Avatar

Publicat

in

„No Time to Die”, al 25-lea film din seria „James Bond”, şi „Matrix 4” au primit noi date de lansare în cinematografe, după ce producţiile au fost afectate din cauza pandemiei, potrivit news.ro.

Următorul film „James Bond”, ultimul cu Daniel Craig în rol principal, va ajunge cu cinci zile mai devreme în cinematografele americane, pe 20 noiembrie.

Publicitate

Într-un mesaj publicat pe Twitter, producătorii au anunţat că în Marea Britanie film va rula din 12 noiembrie, data râmânând neschimbată, iar în SUA, opt zile mai târziu.

Lungmetrajul MGM – Universal a fost mutat de două ori până în prezent. Data iniţială de lansare era 10 aprilie 2020. Apoi, ea a fost stabilită pentru 25 noiembrie.

Warner Bros. a schimbat data de lansare a celui de-al patrulea film „Matrix” pentru primăvara lui 2022, potrivit Variety.

Lungmetrajul se afla în producţie în Germania când a început pandemia şi filmările au fost oprite. Din 21 mai 2021 premiera a fost reprogramată pentru 1 aprilie 2022.

Actorii Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss revin în rolurile din „Matrix”. Din distribuţie mai fac parte Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick şi Neil Patrick Harris. Filmul este scris şi regizat de Lana Wachowski.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend