Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Reacțiile jucătorilor după ce au aflat că Novak Djokovic nu va participa la Australian Open – Ce a postat Nick Kyrgios

Publicat

in

La scurt timp după decizia luată de Curtea Federală în cazul lui Novak Djokovic, Nick Kyrgios (unul dintre puținii susținători ai sârbului în acest scandal) s-a rezumat la a posta un emoticon pe Twitter.

Alte reacții din lumea tenisului:

Andy Murray (135 ATP, fost lider ATP): “Nu este grozav pentru turneu, deoarece este mai bine când toţi jucătorii de top joacă la eveniment. Evident că vor fi o mulţime de întrebări despre ce s-a întâmplat aici şi despre situaţia creată. Îl cunosc pe Novak de când aveam 12 ani, este o persoană pe care o respect şi împotriva căreia am concurat. Nu-mi place că este în această situaţie şi nu-mi place că a fost în detenţie. Situaţia nu a fost bună pentru nimeni. Parcă totul s-a întâmplat în ultimul moment şi de aceea a fost aşa haos. Sperăm că nu va fi cazul şi la alte evenimente. Nu mi-aş dori asta pentru Novak, nu vreau asta pentru tenis şi sper că s-a terminat acum”.

Vasek Pospisil (134 ATP): “Novak nu ar fi plecat niciodată în Australia dacă nu ar fi primit o scutire de la guvern pentru a intra în țară (pe care a primit-o; de aici și decizia inițială a judecătorului Kelly). El ar fi renunțat la Australian Open și ar fi fost acasă cu familia sa și nimeni nu ar fi vorbit despre această mizerie. A existat o agendă politică în joc aici, în contextul în care se apropie alegerile, ceea ce nu putea fi mai evident. Nu este vina lui. El nu a intrat cu forța în țară și nu și-a “făcut propriile reguli”; a fost pregătit să stea acasă”.

Alize Cornet (61 WTA): “Știu prea puține pentru a judeca situația. Ceea ce știu este că Novak este întotdeauna primul care ia apărarea jucătorilor. Dar niciunul dintre noi nu i-a luat lui apărarea. Fii puternic, Nole”.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams: “Marele perdant al acestei mizerii este turneul. Singura veste bună este că vom începe, sperăm, să vorbim despre tenis”.

Apelul lui Novak Djokovic a fost respins – Liderul ierarhiei ATP trebuie să părăsească Australia

Apelul lui Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovic a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente.

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovic va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovic au durat între orele 00:30 şi 05:30 (ora României), cu o pauză de o oră.

Potrivit news.com.au, avocaţii lui Novak Djokovic au încercat să-i convingă pe cei trei judecători că o mare parte din motivele ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, pentru a-l deporta pe tenismenul sârb se bazează pe presupuse comentarii antivaccinare făcute într-un singur articol publicat de BBC.

Ei au argumentat că citatul folosit de ministru a fost “selectiv” şi “înşelător”.

Dar, în ceea ce ar putea fi o lovitură pentru echipa juridică a numărului 1 mondial, judecătorul James Allsop a spus că ministrul se poate baza şi pe “folosirea raţională şi rezonabilă a percepţiei şi a bunului simţ” pentru a determina opiniile lui Djokovic.

Concret, în timp ce echipa lui Djokovic se bazează în mare măsură pe articolul BBC, unul dintre cei trei judecători a spus că ministrul poate presupune că sârbul are tendinţe antivaccinare, bazându-se pe mai mult de o ştire şi că ministrul nu trebuie să prezinte toate sursele pentru această concluzie.

Citește și:

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

90% dintre profesorii și cercetătorii din universitățile din România se declară mulțumiți de locul de muncă – studiu

Publicat

in

De

Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetătorii din universitățile din România sunt mulțumiți de locul de muncă, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informează Rador Radio România.

Peste 90% dintre profesorii și cercetătorii din universitățile din România sunt mulțumiți de locul de muncă, dar jumătate dintre ei spun că munca lor necesită tot mai mult efort și timp în ultimii 3 ani, de aceea le este greu să aibă o viață personală mulțumitoare, se arată într-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației.

Totuși, 50% dintre respondenți sunt mulțumiți de posibilitățile de dezvoltare profesională și urcare ierarhică.

Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski confirmă: armata ucraineană a atacat un mare aerodrom rusesc în Crimeea / Consiliul NATO-Ucraina va vea loc vineri

Publicat

in

De

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că armata ucraineană a atacat un mare aerodrom rusesc în Crimeea ocupată şi a mulţumit comandantului său militar recent numit, generalul Oleksandr Sîrski, pentru organizarea atacului, scrie news.ro.

“Astăzi, forţele armate ucrainene au efectuat o lovitură precisă asupra ocupanţilor din Djankoi, asupra unui aerodrom”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn. “Vă mulţumesc, războinici. Vă mulţumesc pentru precizia voastră. Mulţumesc comandantului-şef (Oleksandr) Sîrski pentru organizarea acestei operaţiuni”, a spus Zelenski.

În condiţiile în care Ucraina se confruntă cu o penurie de armament şi face cu greu faţă ofensivei ruse, preşedintele a mulţumit militarilor care pun la cale “operaţiuni speciale, operaţiuni deosebit de importante, extrem de semnificative, care distrug echipamentul armatei ruse, infrastructura lor de luptă”.

Djankoi se află în partea de nord a peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014. Surse neoficiale atât din Ucraina, cât şi din Rusia, au raportat anterior o serie de explozii la bază, a relatat Reuters.

“Ocupantul trebuie să piardă, iar fiecare dintre pierderile lor reprezintă puterea Ucrainei”, a subliniat Zelenski în discursul către compatrioţi.

Atacul rusesc de la Cernihiv

Pe de altă parte, preşedintele a vorbit despre atacul rusesc din cursul zilei de la Cernihiv şi a anunţat că bilanţul a urcat la 17 morţi. “Au fost avariate case, un spital, un hotel a fost distrus. Oamenii se aflau sub dărâmături. Au fost mulţi răniţi. Până în prezent, 17 persoane au fost ucise”, a spus Zelenski precizând că operaţiunile de salvare la faţa locului continuă.

Zelenski a mai anunţat că a vorbit miercuri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar reuniunea Consiliului NATO-Ucraina, cerută de Kiev, este pregătită pentru vineri. “Ordinea de zi este despre alianţă, despre puterea acţiunii comune, despre cum putem lucra împreună, cu adevărat împreună, pentru a oferi mai multă protecţie pentru viaţă – pentru toate oraşele şi comunităţile noastre”, a declarat Zelenski. “Aliaţii noştri au demonstrat în Orientul Mijlociu că pot. Ei pot, atunci când există suficientă determinare”, a punctat liderul de la Kiev, reiterând o idee pe care a reluat-o cu fiecare ocazie de la atacul iranian masiv asupra Israelului, care a fost respins cu ajutorul aliaţilor, Zelenski fiind frustrat că nu au procedat la fel şi în cazul Ucrainei.

“Astăzi (miercuri – n.r.) am subliniat tot ceea ce este necesar pentru acţiunile noastre viitoare, pentru apărarea noastră. Bineînţeles, apărarea aeriană şi linia frontului sunt o prioritate cheie. Acesta este un moment pe care toată lumea din Europa, din lumea liberă, trebuie să îl folosească pentru a se consolida – pentru mai multă producţie de armament, pentru mai multe livrări de armament, pentru determinare în general. Viaţa normală a lumii se bazează pe determinare, iar Europa nu poate pierde acest moment – în numele securităţii noastre comune”, a arătat Zelenski rezumând ceea ce le-a spus liderilor europeni reuniţi la Bruxelles cărora Zelenski li s-a adresat prin videoconferinţă.

În paralel, Kievul caută, după mai bine de doi ani de război epuizant, şi noi resurse financiare pentru a se menţine pe linia de plutire.

“Înainte de reuniunea Consiliului European, m-am adresat unei reuniuni la Banca Mondială a principalilor finanţatori globali – miniştrii de finanţe din ţările partenere şi şefii principalelor instituţii financiare. Lucrăm pentru a ne asigura că Ucraina are o bază financiară suficientă, care este esenţială pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti”, le-a spus Zelenski compatrioţilor. “Apărarea şi reconstrucţia, stabilitatea socială – toate acestea necesită finanţare şi programe de sprijin pe termen lung. Şi, în cele din urmă, acţiuni decisive pentru a ne asigura că activele ruseşti îngheţate încep să funcţioneze pentru a ne proteja de teroarea rusă”, a arătat Zelenski.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend