Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Reacție după numărul mare de copii internați cu Covid în Africa de Sud, în contextul Omicron: “Suntem liniștiți. Au o formă ușoară de boală”

Publicat

in

Numărul mai mare de internări în spitale în rândul copiilor în timpul celui de-al patrulea val de infecții cu COVID-19 din Africa de Sud, care este determinat de varianta Omicron, trebuie tratat cu vigilența, nu cu panică, deoarece infecțiile au fost ușoare, a declarat sâmbătă un oficial din domeniul sănătății, potrivit Reuters.

Un număr mare de copii mici internați cu COVID-19 luna trecută în Tshwane, zona metropolitană care include capitala Pretoria, a provocat îngrijorări că varianta Omicron ar putea prezenta riscuri mai mari pentru micuți decât alte variante de coronavirus.

Oamenii de știință nu au confirmat încă nicio astfel de ipoteză și au avertizat că alți factori ar putea fi în joc.

Ntsakisi Maluleke, specialistă în sănătate publică în provincia Gauteng, care include Tshwane și cel mai mare oraș Johannesburg, a declarat că din cei 1.511 pacienți pozitivi la COVID din spitalele din provincie 113 aveau sub 9 ani, o proporție mai mare decât în timpul valurilor anterioare de coronavirus.

”Copiii au o formă ușoară de boală”

“Suntem liniștiți de rapoartele medicilor clinicieni care spun că copiii au o formă ușoară de boală”, a declarat ea pentru Reuters într-un interviu, adăugând că oficialii din domeniul sănătății și oamenii de știință investighează ce a determinat creșterea numărului de internări la vârste mai mici și speră să aducă mai multă claritate în această chestiune în următoarele două săptămâni.

Deoarece doar un mic procent din testele pozitive la COVID-19 din Africa de Sud sunt trimise pentru secvențiere genomică, oficialii nu știu încă cu ce variante au fost infectați copiii internați în spital.

Maluleke a spus că lucrătorii din domeniul sănătății ar fi putut acționa din exces de precauție:

“Ei ar prefera să aibă un copil în îngrijire pentru o zi sau două decât să aibă un copil acasă și să se complice, … dar trebuie să așteptăm cu adevărat dovezile”.

Simptome ”nespecifice” Covid

Ea a afirmat că mulți pacienți cu COVID-19 din Gauteng au raportat simptome “nespecifice”, asemănătoare gripei, cum ar gâtul iritat, spre deosebire de semnele mai ușor de identificat, cum ar fi pierderea gustului sau a mirosului.

Dar specialista i-a îndemnat pe părinți și pe femeile însărcinate, alte categorii care au înregistrat mai multe internări în spital în ultima vreme, să nu trateze cu ușurință simptomele asemănătoare gripei și să se testeze în cazul în care este nevoie de o intervenție ulterioară.

“Oamenii trebuie să nu fie atât de temători, în schimb să fie vigilenți”, a adăugat ea.

În ciuda unui aflux recent de internări, gradul de ocupare a paturilor COVID-19 din Gauteng a fost încă de numai 13%, a declarat Maluleke, adăugând că există planuri de urgență în cazul în care capacitatea ar fi fi suprasolicitată.

Oamenii de știință încă lucrează pentru a afla care este gravitatea bolii cauzate de varianta Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud luna trecută și observată de atunci în aproape 40 de țări, și dacă aceasta poate fi mai rezistentă la vaccinurile existente.

Referințe:

Foto articol: Opolja | Dreamstime.com

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Se deschid primele două centre din Iași pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pentru copii

Publicat

in

De

Primăria Municipiului Iaşi a anunţat, marţi, că va deschide primele două centre de vaccinare COVID-19 pentru copii, în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sebastian Buraga, a declarat că aceste centre de vaccinare sunt amenajate în Cinematograful Victoria, respectiv în Corpul A al Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” aferent terenului de sport din aleea Prof. Vasile Petrescu.

Amenajarea celor două centre de vaccinare a fost finanţată de municipalitate.

“Începând de săptămâna aceasta, la cele două centre vor putea fi vaccinaţi copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, cu sau fără programare. Programul centrului de vaccinare de la Cinematograful Victoria va fi zilnic, între orele 8,00 şi 20,00, iar cel al centrului din zona Tudor Vladimirescu zilnic, între orele 14,00 şi 18,00. Programările se fac pe platforma oficială accesând https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. Prima tranşă de vaccinuri pediatrice a sosit în România astăzi, 25 ianuarie 2022, urmând ca a doua zi acestea să fie distribuite în toate centrele. La Centrul Regional de Depozitare Iaşi vor fi distribuite, în primă fază, 12.000 doze”, a mai precizat reprezentantul Primăriei Iaşi.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Se îngroașă gluma pentru Ciucă: sesizarea de plagiat la teza de doctorat a fost admisă de CNATDCU

Publicat

in

De

Sesizarea făcută la CNADTCU – Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, pentru a analiza teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat într-o anchetă jurnalistică, a fost admisă de forul din subordinea Ministerului Educației, informează Edupedu.ro.

Documentul indică, potrivit sursei citate, faptul că a mai fost depusă și o a doua sesizare în acest caz, pe lângă cea semnalată public de un deputat USR.

Potrivit procedurii legale, în următoarele 5 zile Bibliotena Națională va trimite un exemplar al tezei premierului la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Unul dintre generalii din a cărui lucrare ar fi plagiat premierul Nicolae Ciucă este generalul în rezervă Teodor Frunzeti, care a ocupat funcția de șef de Stat al Forțelor Terestre. El a fost și rector al Universității Naționale de Apărare „Carol I”. Teodor Frunzeti a vorbit cu Europa liberă despre presupusul plagiat al premierului.

Vezi și:  Generalul pe care l-ar fi plagiat Ciucă rupe tăcerea: ‘Putea să citeze jumătate de pagină, restul putea să comenteze el, că era băiat deștept pe vremea aia’

Context

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One. În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend