Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Reacția unui medic după ce MS a anunțat testarea tuturor bucureștenilor: ‘Personalul din laboratoare trebuie dublat’

Avatar

Publicat

in

Medicul infecţionist Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” spune că pentru testarea populației din București trebuie dublat personalul din laboratoare și că numărul de testări zilnice ar putea ajunge în următoarea săptămână la 3.000.

Medicul infecţionist Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balş” a explicat, pentru MEDIAFAX, ce presupune procesul de testare a populaţiei din Bucureşti, după ce Ministerul Sănătății a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, potrivit Mediafax.ro.

Publicitate

„Testarea cel mai corect se face prin test genetic. Sunt într-adevăr şi testele rapide, aşa cum bine ştim, însă ele dau rezultate fals pozitive sau fals negative. Dacă vorbim de teste genetice avem nevoie de laboratoare de genetică moleculară şi de personal avizat. Numărul laboratoarelor va creşte în următoarele zile, şi probabil în următoarele săptămâni, în aşa fel încât va fi o capacitate de testare mult crescută”, a spus Adrian Marinescu.

Acesta a precizat că în prima fază trebuie testată populația din zona de risc.

„Ca să poţi să faci o testare la nivel de populaţie, ai nevoie să introduci anumite categorii care sunt la risc şi pentru care trebuie să existe în primul rând testarea, urmând ca în faza secundară sau în plan 2 să testezi şi pe cei care nu intră în această categorie de risc. Cocret: avem până acum cei care au context epidemiologic şi rămân în continuare toţi cei care în ultimele 14 zile au venit din afara României, la acestea se adaugă personalul medical ce va fi testat ori de câte ori va avea o simptomatologie respiratorie acută, va fi testat în diverse momente chiar dacă nu are simptomatologie, persoanele vârstnice ar putea să intre în categoriile de testare doar prin vârstă”, a mai spus medicul.

Citește și: ‘ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM’ – Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Potrivit acestuia, în următoarea săptămână capacitatea de testare în România ar putea ajunge la 3.000.

„10.000 de teste pe zi sunt destul de greu de atins, cel puţin zilele astea, noi testăm până în momentul ăsta maximum 2000 de teste pe zi, chiar dacă am creşte probabil că o să ajungem undeva la 3000 de teste pe zi, dacă mă gândesc în următoarea săptămână. Şi în Europa, ţările mari care au potenţial financiar nu testează cu mult peste 10 000”, a mai spus medicul.

Adrian Marinescu susține că personalul laboratoarelor va trebui dublat, dar că, dacă există voință politică, se pot realiza pași importanți.

„Aici e greu de spus pentru că personalul ar trebui să stea 24 din 24 şi este greu să obţii ture pentru personalul medical, nu este ca la medicii de gardă unde sunt mai mulţi, aici ai cam aceeaşi oameni în laborator, şi aici este valabil în toate laboratoarele, este greu să asiguri permanenţa, ar însemna să ai ture şi un număr dublu de oameni. Dacă există voinţă politică se pot face paşi importanţi, pentru că, în ultima săptămână, au fost nişte creşteri importante, acum suntem între 1500 şi 2000 de testări, în urmă cu o săptămână eram la între 600 – 700 de testări pe zi, dacă există voinţă s-ar putea face treaba asta, mai ales că s-au adus şi vor veni suficient de multe teste”, susține medicul infecționist.

Citește și:  Daniel Zamfir prezintă ‘DOVADA’ prin care Ludovic Orban știa de PERICOLUL pandemiei ‘și o ținea langa cu anticipatele’

Întrebat dacă vor fi testați toți bucureștenii, Adrian Marinescu a răspuns: „Noţiunea de testare la nivel de populaţie nu înseamnă că îi testăm pe toţi, înseamnă că testăm mulţi şi că luăm în calcul toate variantele, dar noţiunea de testare, adică să poţi testa 2 milioane şi ceva de oameni este imposibil, oriunde în lumea asta”.

ecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, acesta fiind un proiect-pilot, care ar urma să fie extins și în alte mari orașe ale țării.

Ministerul Sănătății intenționează să testeze toată populația Bucureștiului pentru coronavirus.

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

S-a tranșat lupta în alt sector important: PNL va avea un singur primar de sector, în București

Avatar

Publicat

in

De

PNL a aruncat în lupta pentru București 3 candidați pentru pozițiile de primari de sector, însă doar pare să câștige competiția. În Sectorul 6, Ciprian Ciucu s-a detașat în clasament, după ce s-au numărat voturile în 77% din secții.

Ciucu are 53%, fiind urma de primarul în exercițiu, Gabriel Mutu, de la PSD, cu 35. Ștefan Florescu, de la PMP, are 7,6%.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Situație inedită în Bihor: PSD a câştigat cinci primării noi, iar UDMR a pierdut trei

Avatar

Publicat

in

De

Liderul organizaţiei PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că social-democraţii au câştigat, deocamdată, cel puţin cinci primării noi pe lângă cele existente, iar UDMR ar fi pierdut trei primării în judeţ din cele 23, din cauza unor diferenţe de câteva zeci de voturi.

“Merge foarte încet cu numărătoarea paralelă. Deocamdată primesc doar rezultate fragmentate. Mă sună să-mi spună că au câştigat cu 100 de voturi, cu 200 de voturi. Ce pot să vă spun cert e că am câştigat câteva primării noi, cum sunt cele din comunele Toboliu, Câmpani, Căbeşti, Tulca şi Copăcel. Pe lângă ce am avut şi recâştigat, de unde avem rezultate: Bulz, Sârbi, Sâmbăta, Gepiu, Nucet, Cărpinet, Pocola, Sînmartin, Finiş, Ceica, Ineu, Budureasa, Batăr, Borod. Dar mai avem câteva primării de unde aşteptăm rezultate”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele PSD Bihor.

Publicitate

Potrivit lui Ioan Mang, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, în municipiul Beiuş, un fief al PSD, a câştigat candidatul liberal, în faţa candidatei social-democrate, Stela Babău.

La UDMR Bihor se aşteaptă şi se centralizează, de asemenea, informaţii despre rezultatele numărătorilor paralele. Potrivit preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, până în acest moment, UDMR a câştigat 19 primării, printre care în municipiul Salonta şi oraşele Săcueni şi Valea lui Mihai.

“Deja avem 19 primării câştigate, în alte trei primării am solicitat renumărarea voturilor. Conform estimărilor noastre, 20 de primării vor fi câştigate în aceste alegeri, cu o probabilitate de 99,9%. Azi avem 23. Cele pe care le-am pierdut sunt la câteva zeci de voturi distanţă. Inclusiv municipiul Marghita, pierdut la o sută şi ceva de voturi. Vom face o analiză detaliată în cursul zilei de luni, adică astăzi, în funcţie de rezultatele pe care le vom primi”, a declarat, pentru AGERPRES, Szabo Odon.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend