Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Reabilitarea străzii Rozelor, în grafic ! RMR lucreaza conştiincios

Publicat

in

Locuitorii de pe stradă Rozelor din municipiul Curtea de Argeș trăiesc de mai bine de 10 ani cu teamă în suflet. O alunecare de teren a afectat stradă respectivă, iar pămantul poate oricând să o ia la vale cu tot cu case. Alunecarea de teren s-a agravat de la an la an, iar o rapă de dimensiuni considerabile înghițea permanent porțiuni din gospodăriile oamenilor. Intervenția ziarului nostru de acum doi ani și aducerea la față locului a prefectului județului de atunci a făcut că lucrurile să se miște spre bine. Astfel, primăria a reușit, în sfârșit, aloce banii necesari, 1,4 milioane lei, fără TVA, și să dea startul lucrărilor în urmă cu puțin timp. Reabilitarea zonei se face de o firmă din oraș, mai exact de RMR din Curtea de Argeș care, spre deosebire de alte firme care repară poduri, lucrează zi de zi pentru consolidarea terenului. O vizită a redactorilor noștri pe șantier a relevă faptul că lucrarea se află într-un stadiu avansat și sunt șanse ca, în maxim două luni , această să fie finalizată conform proiectului. Oamenii de pe stradă Rozelor sunt mulțumiți de ceea ce văd și spun că, în sfârșit, vor scăpa de teamă că locuințele lor se vor prăbuși. “Bine că lucrează RMR și nu alte firme precum cele care repară podurile. Sunt zilnic aici echipe care muncesc cu spor. Se vede că își fac treba, uite , deja s-a înălțat primul zid de beton armat”, ne-a spus bucuros un locuitor al străzii Rozelor.

N.B. Si in această dimineaţă, luni 23.04, desi e mare sarbatoare religioasa si multi au intrerupt lucrul, angajatii RMR lucreaza de zor pe santierul de pe strada Rozelor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PROBLEME CU BANII ÎN ARGEȘ – Salariile argeșenilor, mai mici cu 10% decât media naționala

Publicat

in

De

Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna mai 2021 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-10,1%) cât și în valoare netă (-9,9%), arata datele oficiale ale Direcție de Statistică Argeș, făcute publica astazi, 27 iulie 2021..

La finele lunii mai 2021 potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş numărul şomerilor înregistrați a fost de 9017 persoane, în scădere cu 514 persoane (-5,4%) față de sfârșitul lunii aprilie a.c. și în creștere cu 723 persoane (+8,7%) comparativ cu finele lunii mai 2020.

Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna mai a.c. a fost de 5120 lei, în scădere cu 172 lei (-3,3%) comparativ cu luna aprilie 2021, urmare a câștigurilor mai mici înregistrate în toate
sectoarele economice. Comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2020 câștigul salarial mediu brut a fost mai mare cu 367 lei (+7,7%) urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în sectoarele industrie și construcții (+10,6%) și în servicii (+5,0%).


Câştigul salarial mediu net realizat în luna mai a.c. a fost de 3147 lei, în scădere cu 108 lei (-3,3%) față de luna aprilie 2021. Comparativ cu luna mai 2020 câștigul salarial mediu net a fost mai mare cu 230 lei (+7,9%) urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în sectorul industrie și construcții (+11,4%) și în
servicii (+4,4%).
Scăderile câștigului salarial mediu net înregistrate în majoritatea activităților din sectorul economic
s-au datorat acordării în lunile precedente de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri, precum și de nerealizările de producție ori încasările mai mici, de angajările de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie, în unele activități economice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A TREIA OARĂ CU NOROC! S-a semnat contractul pentru consolidarea Cetății Poenari – Lucrarile vor fi gata în 2023

Publicat

in

De

Astăzi, 27.07.2021, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul “Conservarea și consolidarea Cetății Poenari Argeș” de către conducerea Consiliului Județean Argeș, reprezentată de președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și administratorul public  Marius Cristian Puiu, în prezența echipei de implementare a proiectului.Licitația a fost câștigată de asocierea firmelor:. SC EURAS SRL – SC ARHING SRL.În cadrul prezentării, reprezentantul asocierii de firme SC EURAS SRL – SC ARHING SRL, a precizat faptul că printre obiectivele restaurate de firma se numără și Dealul Cetății Deva, Ansamblului Maria Radna-Timișoara, Cetatea Feldioara, Baia Populară din Sibiu, dar și numeroase alte biserici și mănăstiri, monumente istorice.Președintele Ion Mînzînă a punctat faptul că pentru Consiliul Județean Argeș este un proiect foarte important și a cerut respectarea termenelor de execuție.  

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 20.133.693,14 lei cu TVA, din care:

  • –  proiectare 1.222.985,25 lei;
  • –  asistență tehnică din partea proiectantului 190.400,00 lei;
  • –  execuție lucrări 18.720.307,89 lei.

Termen de execuție:- 3 luni –  proiectarea- 16 luni – execuția

Lucrările propuse vizează suprafața de 1.897 mp cuprinzând suprafața construită a cetății şi calea de acces pietonală (scări) existentă.Principalele categorii de lucrări:- reabilitarea paramentelor aparente degradate prin îndepărtarea mortarelor necorespunzătoare preparate cu ciment; plombări și rostuiri executate cu mortare de var;- înlocuirea cărămizilor degradate;- refacerea protecției părții superioare a zidurilor:- restaurarea pavimentelor și pardoselilor degradate  cu materiale similare celor originale;- restaurarea eventualelor componente artistice din piatră – ancadrament Turn 5 (Donjon);- marcarea tuturor golurilor certe de uși si ferestre și/sau reîntregirea acestora după caz;- marcarea caturilor acolo unde există urme certe;- restaurarea cisternei;- reîntregiri parțiale pe verticală și orizontală a unor ziduri, pe baza rezultatelor studiilor arheologice si istorico – arhitecturale, cu marcarea intervențiilor, pentru protecția vizitatorilor (Curtina Est).După aproape 40 de ani de folosință permanentă (chiar dacă sezonieră) și expunere într­-un mediu de climă aspră, montană, sistemul de circulație și acces la cetate s-a păstrat, pe majoritatea traseului, în limita acceptabilului.

Astfel, ca intervenții vor fi propuse următoarele:- lucrări de refacere a tronsoanelor avariate,- lucrări de reparații locale,- reparații la balustradele metalice,- reabilitarea platformelor belvedere,-  reabilitarea porților de acces,-  reabilitarea podețelor din lemn.Proiectul va contribui la dezvoltarea comunității şi la construirea unui avantaj competitiv pe piața țintă, prin creșterea atractivității turistice şi investiționale, la consolidarea identității culturale, la revitalizarea economică și social-culturală.Cetatea Poenari este ridicată în perioada de constituire a statelor feudale Țara Românească și Moldova (sec. XIII-XV) din necesitatea de a apăra independența obținută dar și datorită pericolului turcesc.Cetatea Poenari, proprietate a Județului Argeș, aflată în administrarea Muzeului Judeţean Argeş, este încadrată ca Monument istoric de categoria A (de importanță națională și internaţională) – cod LMI AG-II-a-A-13507.Proiectul privind “Conservarea și Consolidarea Cetății Poenari Argeș” a primit finanţare nerambursabilă în cadrul Axei Prioritare 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.Consiliul Județean Argeș are în implementare 12 proiecte cu fonduri europene. Argeșul este pe primul loc în Regiunea Sud Muntenia la atragerea de fonduri europene pentru investiții în infrastructură și pe locul trei în țară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend