Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Răzvan Savaliuc: Cred că românii sunt mai imuni pentru că jumătate din populație e rurală, încă mai trăiește cu WC în fundul curții, cu câini, găini, porci, vaci, cai, oi și e mai imunizată decât populațiile care trăiesc numai în săpun și parfumuri!

Avatar

Publicat

in

Jurnalist de investigații și fondator al publicației ”Lumea Justiției”, Răzvan Savaliuc a comentat pe tema noii crize provocate de coronavirus.

„Mă număr printre cei care, fără a nega că noul virus produce decese, cred cu tărie că fenomenul Covid 19 este irațional de exacerbat, și va avea că efect final accentuarea prăpastiei dintre statele bogate și cele mai sărace.

(…) La ora la care scriu acest material de opinie s-a anunțat al 7-lea mort în România ‘infectat cu coronavirus’. Infectat, nu neapărat ucis de conoravirus… o mică mare diferența pe care sunt convins că nici medicii nu o pot delimita. Dar atenție, toți cei șapte morți de până acum au peste 60 ani și sufereau de boli în stadii terminale ori extrem de grave. La fel că în Italia, unde populația este foarte îmbătrânita (40% au peste 60 ani) și unde, cu excepția unui procent foarte redus de cazuri, toți cei care au murit (circa 90%) aveau peste 60 ani și sufereau de alte boli foarte grave. Media celor morți în Italia e undeva peste 80 ani…

La ora la care scriu în întreagă lume s-au înregistrat peste 16.000 de decese asociate coronavirusului (în ultimele 6 luni) deși președintele Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat la începutul acestui an, și nu odată, că numai în Europa mor anual circa 60.000 oameni de gripă comună, cifra comparativă cu cea din Statele Unite ale Americii.

Deși în întreagă lume mor anual sute de mii de oameni de gripă comună (peste 100.000 numai în primele 3 luni ale lui 2020) atenție, niciodată nu s-a pus problema să se blocheze viață economică prin vreo țară.

Toate aceste cifre nu le-am inventat eu, le veți găși pe statisticile oficiale mondiale (https://www.worldometers.info) unde puteți găși multe informații extrem de interesante despre câți mor zilnic pe glob. Dacă va interesează…

Comparați cifrele: 16.000 morți de coronavirus în 6 luni (peste 90% au avut peste 60 ani și erau suferinzi de alte boli foarte grave) și câteva sute de mii morți de gripă comună… Observați vreo diferența? Va mai întreb odată: observați vreo diferența? Repet întrebarea pentru că în lumea de azi mulți proști nu pot să înțeleagă nici măcar ceea ce citesc din surse oficiale, pentru că ei știu deja ‘adevărul’ de pe Facebook, de la prieteni sau din alte bălării.

Ați auzit până acum de vreo vânzoleala națională/ mondială cu izolete și restricții impuse populației prin lege pe gripă comună? Gripă comună (sezonieră) provoacă în România circa 200 de morți anual? (aici chiar stăm foarte bine față de alte state). Cred că românii sunt mai imuni pentru că jumătate din populație e rurală, încă mai trăiește cu WC în fundul curții, cu câini, găini, porci, vaci, cai, oi și e mai imunizată decât populațiile care trăiesc numai în săpun și parfumuri.

(…) Conform datelor de până acum, coronavirusul nu ucide (cu foarte mici excepții) decât bătrâni cu patologii severe cronice. Adică cu sănătatea în pioneze.

Însă lumea a luat-o razna. Peste tot e panică generală, se impun carantine care nu s-au impus la alte tipuri de viruși și gripe mult mai feroce și, cel mai grav, stări de urgență, paralizarea activităților cotidiene, cu efectul prăbușirii burselor, valutelor și economiei de piață.

Sincer să fiu nu înțeleg o chestie: dacă tot va fi să ne imbolnavim cu toții, de ce naiba oprim lumea?

Mergem până la absurd și presupunem că virusul Covid 19 va produce tot atâtea victime că și gripă comună – de care oricum nu i-a păsat nimănui dintre cei care azi se dau de ceasul morți că, aoleu, muică, murim, ce ne facem?!?!?!

Dar chiar așa, ce ne facem, ajungem să murim de foame?

Ajungem să nu mai existe o afacere în picioare pentru că lumea s-a isterizat că un procent infim din populație va muri? Cumva există vreo lege care garantează viață veșnică? Dar oare nu mor zilnic mii de oameni, în fiecare țară de diverse afecțiuni? De accidente etc…”, a scris Savaliuc, potrivit aktual24.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un fost șef ANAF desființează Guvernul: Deficitul bugetar creat de maeștrii Orban&Cîțu este cauza principala a creșterii datoriei publice

Avatar

Publicat

in

De

Fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Ștefan Diaconu acuză „scandaloasa risipă de bani publici a guvernului liberal.

Diaconu consideră că deficitul bugetar creat de duoul Ludovic Orban-Florin Cîțu este principala cauză a creșterii datoriei publice.

Scandaloasa risipa de bani publici a guvernului liberal

Istoricii economici ar putea veni cu date mai precise. Eu insa nu cunosc un asemenea precedent pe vreme de pace. Cum e posibil ca datoria publica sa creasca cu aproape 13 puncte procentuale ca pondere in PIB? Adica cu aproape 125 de miliarde de lei!!! Intr-un singur an!!!

Cu siguranta deficitul bugetar urias creat de maestrii Orban&Citu este cauza principala a cresterii datoriei publice. Dar nu numai…

Culmea este ca nu se opresc aici si isi prognozeaza in legea bugetului o crestere a datoriei publice de 55% pentru anul acesta. Cifra care va fi depasita la sfarsitul acestui an in lipsa reformelor structurale a cheltuielilor publice si a certitudinii absorbtiei precare a fondurilor europene. Moment de la care lucrurile vor fi scapate de sub control.

Pe intelesul tuturor: in doi ani de guvernare liberala, datoria publica istoric acumulata se dubleaza. O performanta pe care cred ca nici guvernul Patagoniei salbatice nu ar fi reusit-o!

Il auzim pe autorul principal al dezastrului premierul Citu vorbind permanent despre “reforme” viitoare in timp ce mediul de afaceri abia isi trage rasuflarea. Si pentru ca traim intr-o veritabila democratie e bine ca exista si o categorie a aplaudacilor decerebrati care le admira guvernantilor mareata opera de distrugere a Romaniei.

Si cand te gandesti ca puscariile sunt pline cu cei care au furat un portofel…”, spune fostul șef ANAF.

Vezi și

Execuție de ultimă oră! Se confirmă dezvăluirea Bugetul.ro: Omul lui Marcel Vela intră în scenă

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat: Dăm, păstrând distanța și purtând masca, dacă este vorba de persoane din afara familiei

Avatar

Publicat

in

De

Invitat în emisiunea lui Radu Tudor, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a tranșat subiectul oferirii mărțișoarelor.

Arafat spune că se poate urma tradiția, dar să respectăm regulile de bază privind pandemia de coronavirus.

E o chestiune pe care toată lumea o să facă, indiferent de ce spunem noi. O să dăm (mărțișoare) dar o să respectăm și regulile. Dăm, păstrând distanța și purtând masca, dacă este vorba de persoane din afara familiei. Dacă este din familie (persoana căreia i se oferă, n.r.), este cu totul altceva.

Dacă este vorba de persoane dragi, dar din afara familiei, cărora vrem să le dăm un mărțișor, o floare, deși este perioada asta: da, dacă respectăm anumite reguli.

Am zis că este o tradiție pe care o putem păstra și în pandemie, respectând anumite reguli de bază”, a declarat, la Antena 3, Arafat.

Vezi și

Execuție de ultimă oră! Se confirmă dezvăluirea Bugetul.ro: Omul lui Marcel Vela intră în scenă

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend