Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Răzvan Savaliuc: Cred că românii sunt mai imuni pentru că jumătate din populație e rurală, încă mai trăiește cu WC în fundul curții, cu câini, găini, porci, vaci, cai, oi și e mai imunizată decât populațiile care trăiesc numai în săpun și parfumuri!

Avatar

Publicat

in

Jurnalist de investigații și fondator al publicației ”Lumea Justiției”, Răzvan Savaliuc a comentat pe tema noii crize provocate de coronavirus.

„Mă număr printre cei care, fără a nega că noul virus produce decese, cred cu tărie că fenomenul Covid 19 este irațional de exacerbat, și va avea că efect final accentuarea prăpastiei dintre statele bogate și cele mai sărace.

Publicitate

(…) La ora la care scriu acest material de opinie s-a anunțat al 7-lea mort în România ‘infectat cu coronavirus’. Infectat, nu neapărat ucis de conoravirus… o mică mare diferența pe care sunt convins că nici medicii nu o pot delimita. Dar atenție, toți cei șapte morți de până acum au peste 60 ani și sufereau de boli în stadii terminale ori extrem de grave. La fel că în Italia, unde populația este foarte îmbătrânita (40% au peste 60 ani) și unde, cu excepția unui procent foarte redus de cazuri, toți cei care au murit (circa 90%) aveau peste 60 ani și sufereau de alte boli foarte grave. Media celor morți în Italia e undeva peste 80 ani…

La ora la care scriu în întreagă lume s-au înregistrat peste 16.000 de decese asociate coronavirusului (în ultimele 6 luni) deși președintele Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat la începutul acestui an, și nu odată, că numai în Europa mor anual circa 60.000 oameni de gripă comună, cifra comparativă cu cea din Statele Unite ale Americii.

Deși în întreagă lume mor anual sute de mii de oameni de gripă comună (peste 100.000 numai în primele 3 luni ale lui 2020) atenție, niciodată nu s-a pus problema să se blocheze viață economică prin vreo țară.

Toate aceste cifre nu le-am inventat eu, le veți găși pe statisticile oficiale mondiale (https://www.worldometers.info) unde puteți găși multe informații extrem de interesante despre câți mor zilnic pe glob. Dacă va interesează…

Comparați cifrele: 16.000 morți de coronavirus în 6 luni (peste 90% au avut peste 60 ani și erau suferinzi de alte boli foarte grave) și câteva sute de mii morți de gripă comună… Observați vreo diferența? Va mai întreb odată: observați vreo diferența? Repet întrebarea pentru că în lumea de azi mulți proști nu pot să înțeleagă nici măcar ceea ce citesc din surse oficiale, pentru că ei știu deja ‘adevărul’ de pe Facebook, de la prieteni sau din alte bălării.

Ați auzit până acum de vreo vânzoleala națională/ mondială cu izolete și restricții impuse populației prin lege pe gripă comună? Gripă comună (sezonieră) provoacă în România circa 200 de morți anual? (aici chiar stăm foarte bine față de alte state). Cred că românii sunt mai imuni pentru că jumătate din populație e rurală, încă mai trăiește cu WC în fundul curții, cu câini, găini, porci, vaci, cai, oi și e mai imunizată decât populațiile care trăiesc numai în săpun și parfumuri.

(…) Conform datelor de până acum, coronavirusul nu ucide (cu foarte mici excepții) decât bătrâni cu patologii severe cronice. Adică cu sănătatea în pioneze.

Însă lumea a luat-o razna. Peste tot e panică generală, se impun carantine care nu s-au impus la alte tipuri de viruși și gripe mult mai feroce și, cel mai grav, stări de urgență, paralizarea activităților cotidiene, cu efectul prăbușirii burselor, valutelor și economiei de piață.

Sincer să fiu nu înțeleg o chestie: dacă tot va fi să ne imbolnavim cu toții, de ce naiba oprim lumea?

Mergem până la absurd și presupunem că virusul Covid 19 va produce tot atâtea victime că și gripă comună – de care oricum nu i-a păsat nimănui dintre cei care azi se dau de ceasul morți că, aoleu, muică, murim, ce ne facem?!?!?!

Dar chiar așa, ce ne facem, ajungem să murim de foame?

Ajungem să nu mai existe o afacere în picioare pentru că lumea s-a isterizat că un procent infim din populație va muri? Cumva există vreo lege care garantează viață veșnică? Dar oare nu mor zilnic mii de oameni, în fiecare țară de diverse afecțiuni? De accidente etc…”, a scris Savaliuc, potrivit aktual24.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Gabriela Firea, ieșire devastatoare: ‘Vreau să văd caracatița când va ajunge domnul Dan și va căuta caracatița, va chema caracatița la ședinţă’

Avatar

Publicat

in

De

Gabriela Firea, a declarat că: ”Campania negativă în online și total mincinoasă ne-a afectat pe mine și pe colegii de la sectoare”. Aceasta a mai precizat că nu are ce să le reproșeze acestora în legătură cu rezultatul alegerilor din Capitală.

Firea a susţinut că ea a avut o campanie pozitivă, în care şi-a prezentat proiectele.

”Eu am făcut campanie pozitivă în online. Am prezentat filmuleţe cu activitatea mea din cei patru ani”, a declarat.

“Am obţinut foarte multe voturi, mai ales într-o campanie bazată numai pe minciuni la adresa mea, că am o caracatiţă. Vreau să văd caracatiţa când va ajunge domnul Dan şi va căuta caracatiţa, va chema caracatiţa la şedinţă. Nu există o caracatiţă, acelea au fost minciuni de campanie. Când soţul meu l-a sunat pe domnul Orban în noaptea alegerilor şi l-a întrebat de ce a ales calea urâtă a unei campanii negative, de ce m-a demonizat, de ce m-a demolat, e convins că a făcut bine, e convins că pentru bucureşteni e mai bine să fie domnul Dan faţă de mine care inclusiv adversarii îmi recunosc capacitatea de muncă şi de implicare. Şi domnul Orban a spus: ”Măi Florine, dar erau declaraţii politice”. Dacă în cadrul unor declaraţii politice poţi să demolezi un om şi poţi să spui numai minciuni, atunci această politică este murdară”, a declarat Gabriela Firea.

Publicitate

Ea a menţionat că pe internet au fost numeroase mesaje neadevăruri la adresa sa.

Orice deschideai erau cartoane împotriva mea care conţineau neadevăruri. Nu este normal, inclusiv acel neadevăr cu apa caldă, că dacă plec eu, instantaneu va fi apă caldă. Am plecat, se va depune jurământul probabil săptămâna viitoare…”, a precizat Firea.

Întrebată dacă Marcel Ciolacu făcea referire la ea când vorbea de personaje anchilozate în PSD, Gabriela Firea a răspuns: 

“Până acum mi se spunea că sunt prea nouă, prea proaspătă în partid şi emit prea multe pretenţii de funcţii. Acum sunt veche şi anchilozată? Cu siguranţă nu se referea la mine pentru că eu sunt şi foarte nouă în partid, abia am venit, mi s-a dat peste nas de nu ştiu câte ori de către alţi membri fondatori ai partidului, că sunt mult prea nouă şi să mai stau la locul meu la colţ, să mai aştept nişte ani. Sub nicio formă nu se referea domnul Ciolacu la mine şi probabil că vă va declara dumnealui la cine se referea. Am nişte bănuieli, dar de ce să fac eu declaraţii?”.

Firea a precizat şi de ce nu a urnărit exit-poll-ul la sediul PSD.

“În timpul săptămânii s-a luat această decizie de către echipa de comunicare, să urmăresc exit-poll-ul la primărie sau la PSD Bucureşti şi să se facă declaraţii de către conducerea naţională în legătură cu tot ceea ce s-a întâmplat în toată ţara. Dacă ar fi fost un rezultat bun al exit-poll-ului, să vin în jurul orei 21.30, după declaraţiile oficiale, să facem şi noi împreună o declaraţie de presă. Aşa s-a stabilit. Eu nu fug de răspundere, nu am fugit niciodată şi nu am de ce să mă ruşinez”, a mai afirmat Firea.

PSD mai are doar un primar de sector, potrivit rezultatelor provizorii ale scrutinului de duminică, primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă fiind cel care a obţinut o victorie certă. La sectorul 1, actualul primar Dan Tudorache şi-a clamat luni victoria în faţa candidatei PNL-USR PLUS Clotilde Armand, pe baza numărătorii paralele a voturilor. Scrutinul de la Sectorul 1, care pare câştigat, conform datelor provizorii, de Clotilde Armand, este însă puternic contestat după ce aceasta a descoperit procese verbale falsificate, solicitând intervenţia Poliţiei. ŞI la sectoarele 4 şi 5 sunt acuzaţii de fraudă, formulate de PNL şi de USR PLUS, conform news.ro.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Omul de afaceri Mohamad Murad cere Biroului Electoral Central anularea alegerilor pentru Primăria Mangalia

Avatar

Publicat

in

De

Omul de afaceri Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia,  cere Biroului Electoral Central anularea alegerilor pentru funcția de primar.

Murad a depus o cerere la Biroul Electoral Central pentru anularea alegerilor de la Mangalia în care prezintă motivele pentru care ar trebui luată o asemenea decizie.

“Procesul electoral desfăşurat în data de 27 septembrie în municipiul Mangalia a fost viciat în principal de un eveniment care m-a afectat electoral prin împiedicarea cetăţenilor care intenţionau să mă voteze la funcţia de primar prin mediatizarea excesivă şi trunchiată a unui eveniment în care nu am fost implicat dar care a fost prezentat drept mită electorală oferită de subsemnatul şi de reţinerea mea de către organele de urmărire penală. Evenimentul care a influenţat fără îndoială rezultatul alegerilor a fost cel petrecut în jurul orelor 15.30-19.30 în ziua de 27 septembrie. Pe strada Oituz a fost oprit în trafic un autoturism aparţinând grupului de firme deţinut de candidatul Mohammad Murad”.

Publicitate

În acesta se precizează că într-o maşină se aflau două persoane, iar poliţiştii doreau să afle dacă geamurile fumurii ale maşinii erau omologate, ei verificând cu acest prilej documentele maşinii, dar şi persoanelor din autoturism.

Murad consideră că prin acest demers s-a dorit crearea unui incident electoral din care să reiasă că Murad a fost surprins în timp ce oferea mită alegătorilor deşi acest lucru nu era adevărat. 

“Prin maximizarea apariţilor media ale acestui presupus incident electoral s-a instaurat la nivelul municipiului Mangalia certitudinea că Mohammad Murad, candidat indepedent la Primăria Mangalia nu mai poate fi votat. Fără nicio urmă de tăgadă, acest incident a fost creat pentru a crea această impresie care nu avea nicio legătură cu realitatea, dar prin care s-a reuşit realizarea scopului suprem, câştigarea alegerilor de către candidatul PNL la Primăria Mangalia, Radu Cristian”, mai precizează documentul depus la Biroul Electoral Central, în care se susţine că în acest mod s-a reuşit fraudarea alegerilor la Mangalia.

De asemenea, în document se mai afirmă că prin crearea falsei premise că Mohammad Murad a fost reţinut de poliţie oamenii nu au mai ieşit să-l voteze.

“În acelaşi timp a fost înregistrat un număr mare de persoane care nu au mai ieşit la vot deoarece s-a creat premisa falsă că domnul Mohammad Murad, candidat independent, a fost reţinut de poliţie pentru mită electorală, iar cei care aveau intenţia să-l voteze au ales să stea acasă sau să voteze cu ceilalţi candidaţi”, se mai precizează în sursa citată. 

În legătură cu acest incident, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că în maşina respectivă au fost găsite suma de 160.000 de lei şi materiale de propagandă, iar candidatul respectiv nu a avut vreo calitate sau vreo legătură cu acest incident.

“Pe data  27 septembrie, în jurul orei 16.30, poliţiştii au oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul maşinii, bănuit că ar fi oferit cetăţenilor bani şi i-ar fi sfătuit pe aceştia să voteze un anumit candidat la alegerile locale. La solicitarea poliţiştilor, persoanele în cauză au refuzat să permită controlul autoturismului. La un moment dat, în zonă a venit un alt bărbat, candidat la o primărie din judeţul Constanţa, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliţiei, iar în urma controlului vehiculului în cauză, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor,  peste 160.000 de lei, precum şi materiale de propagandă.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor”, a anunţat IPJ Constanţa, informează news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend