Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Razie în Capitală: 10 dosare penale și amenzi de peste 20.000 de euro

Avatar

Publicat

in

Polițiștii Brigăzii Rutiere au întocmit 10 dosare penale pentru șoferi depistați că au condus sub influența drogurilor și au reținut 27 de permise de conducere, în urma unei razii efectuate vineri noapte în Capitală. Totodată, amenzile aplicate sunt în valoare de aproape 100.000 lei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii Brigăzii Rutiere au efectuat o razie în Capitală, pentru a depista șoferii care conduc sub infliența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Publicitate

„Au fost aplicate 162 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 96.200 lei și au fost reținute 27 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric”, informează Brigada Rutieră.

De asemenea, au fost întocmite 10 dosare penale, în special pentru conducerea unei mașini de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, pentru refuz de recoltare probe biologice, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat dar și pentru lovire și distrugere.

Exemple de astfel de situații:

– În jurul orei 23.40, un bărbat în vârstă de 30 de ani a condus un autovehicul pe Bd. Basarabia fiind sub influenta substanțelor psihoactive. În momentul opririi mașinii, din interior s-a simțit un miros puternic, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de canabis. Acesta a fost transportat la INML în vederea recoltării de probe biologice.

– În jurul orei 01.00, un bărbat în vârstă de 20 de ani a condus tot pe Bd. Basarabia, iar rezultatul testului a fost, la fel, pentru consum de canabis. Acesta a fost transportat la INML în vederea recoltării de probe biologice. În autoturism se mai aflau trei pasageri, două fete și un băiat. Cele două fete, precum și șoferul au fost sancționați contravențional la Lg. 61/1991 pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare.

– În jurul orei 05.00, un bărbat în vârstă de 25 de ani a condus motocicleta pe strada Traian, aflându-se sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere. A fost testat cu etilotestul, rezultând o valoare de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea de probe biologice. Totodată, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Citește și: Una dintre cele mai importante filiale ale PSD e în pragul IMPLOZIEI: Se organizează iar alegeri și se anunță EXCLUDERI .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Romania’s COVID-19 death toll rises by 53 to 2,860

Avatar

Publicat

in

De

Romania’s death toll from COVID-19 hit 2,860 since the latest report, with 53 deaths announced by the Strategic Communication Group (GCS) on Thursday.

The latest victims are 32 men and 21 women, who had been hospitalized in Bucharest and in the counties of Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Buzau, Caras – Severin, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea.

Publicitate

Of these, one death was in the 30 – 39 age range, one in the 40 – 49 age range, three in the 50 – 59 age range, 13 in the 60 – 69 age range, 24 in the 70 – 79 age range and 11 in people over 80 years of age.

All the victims but four had known underlying medical conditions.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

GCS: 5,630 Romanians abroad confirmed as infected with novel coronavirus, 123 deaths

Avatar

Publicat

in

De

As many as 5,630 Romanians from outside the country were confirmed to be infected with SARS-CoV-2, the Strategic Communication Group (GCS) reported on Thursday.

According to the said source, the number of deaths recorded among Romanian citizens abroad with COVID-19 is 123, with no changes in this respect since the last reporting.

Publicitate

Of the 5,630 Romanian citizens confirmed to be infected, 1,891 are in Italy, 570 in Spain, 124 in France, 2,672 in Germany, 157 in the UK, 28 in the Netherlands, 2 in Namibia, 4 in the US, 111 in Austria, 19 in Belgium, 6 in Japan, 2 in Indonesia, 2 in Switzerland, 2 in Turkey, 2 in Iceland, 2 in Belarus, 19 in Greece, 2 in Cyprus and one each in Argentina, Tunisia, Ireland, Luxembourg, the United Arab Emirates, Malta, Brazil, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ukraine, Sweden, the Republic of Congo, Hungary and Qatar.

Since the beginning of the pandemic and until now, 123 Romanian citizens abroad have died: 31 in Italy, 19 in France, 43 in the United Kingdom, 9 in Spain, 14 in Germany, 2 in Belgium and one each in Sweden, Switzerland, the USA, Brazil and the Republic of Congo.

Of the Romanian citizens confirmed with the novel coronavirus, 189 were declared cured: 159 in Germany, 18 in France, 6 in Japan, 2 in Indonesia, 2 in Namibia, one in Luxembourg and one in Tunisia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend