Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Războiul din Ucraina se poate complica pentru Federația Rusă! Colonelul Mihail Hodarenok avertizează: ‘Realitatea este că vom avea un milion de ucraineni înarmați’

Publicat

in

Ucraina poate înarma, cu ajutorul SUA şi al UE, un milion de soldaţi bine pregătiţi şi puternic motivaţi ce ar putea pune mari probleme armatei ruse, a avertizat marţi un colonel rus în retragere, Mihail Hodarenok, la o emisiune la postul public rus de televiziune Rossiya-1, relatează agenţia EFE şi postul CNN.

”Forţele armate ale Ucrainei pot înarma un milion de persoane, iar acest lucru ele însele îl spun. Având în vedere că ajutorul (militar) american şi european este pe punctul de activare, realitatea este că vom avea un milion de ucraineni înarmaţi”, a subliniat militarul rus.

Mihail Hodarenok, care a lucrat şi în Statul Major al armatei ruse, a îndemnat ”să nu fie luate sedative informaţionale”, multe mass-media ruse dând ”informaţii despre căderea psihologică şi emoţională a forţelor armate ale Ucrainei”, ceea ce ”nu corespunde realităţii”.

Colonelul rus a mai subliniat faptul că deşi într-adevăr există soldaţi ucraineni care se predau trupelor ruse, este vorba despre ”cazuri izolate”, iar în acest timp armata ucraineană îşi păstrează un nivel ridicat de motivaţie, la care se adaugă aprovizionarea ei cu arme moderne occidentale, situaţie căreia planificatorii militari ruşi trebuie să-i acorde atenţie în calculele lor strategice şi operaţionale.

”Situaţia pe acest plan se va înrăutăţi pentru noi”, a insistat colonelul, într-o critică neobişnuită auzită la un post TV rus despre mersul ”operaţiunii militare speciale” în Ucraina.

”Nivelul de profesionalism al oricărei armate nu depinde doar de echiparea sa, ci şi de instruirea efectivelor, de motivaţia lor şi de dispoziţia de a vărsa sânge pentru patrie. O armată de recruţi poate fi de asemenea foarte profesionistă”, a mai remarcat colonelul rus, ce are apariţii frecvente în mass-media ruse.

Pe de altă parte, el a sesizat faptul că Rusia se regăseşte în prezent într-o ”izolare geopolitică totală”. Cât despre NATO, Mihail Hodarenok a apreciat că ar fi ridicol ca Rusia să-şi îndrepte rachetele spre Finlanda, ţară care şi-a anunţat candidatura pentru a intra în Alianţă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat de altfel că extinderea NATO către Finlanda şi Suedia nu este în sine o ameninţare pentru Rusia, cu excepţia cazului în care va include şi desfăşurarea de ”infrastructuri militare” pe teritoriul acestor ţări, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Nicolae Ciucă, la reuniunea de la Vila Lac: Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur

Publicat

in

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus liderilor PNL, duminică după-amiază, la reuniunea de la Vila Lac, că vor face schimburile de ministere cu PSD, în luna mai, odată cu rotația premierilor, exact cum prevede protocolul de guvernare, conform unor surse participante la ședință.

PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului meu de presedinte de partid. Asta pentru că PNL a asigurat stabilitatea țării și a făcut cea spus ca face. Nu a provocat și nu a răspuns provocărilor politice. Guvernul a fost performant – cel mai bun procent de absorbție, în context economic grav. Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”, le-a spus Ciucă liderilor PNL, spun sursele citate.

Conform protocolului coaliției de guvernare, pe 25 mai 2023 actualul premier Nicolae Ciucă (PNL) va demisiona, acesta urmând să fie înlocuit de Marcel Ciolacu (PSD) în fruntea Guvernului. Pe lângă rotația premierilor, o premieră în politica românească, protocolul prevede că PSD și PNL urmează să facă schimb și de o parte dintre ministere:

  • PNL va prelua un portofoliu de vicepremier, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor și șeful SGG
  • PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Justiției și coordonarea Cancelariei Prim-ministrului

Însă mai mulți lider PSD, printre care secretarul general al partidului, Paul Stănescu, spune despre miniștri că ”nu putem schimba jucătorii care performează”, social-democrații dorind păstrarea Transporturilor și Finanțelor, conform unor surse din interior. De asemenea, PSD ar prefera să nu preia Justiția.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Schimbare importantă începând cu 1 februarie! Banii vor fi virați pe card

Publicat

in

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend