Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Războiul din Ucraina, ‘acoperirea perfectă’ pentru ‘mazilirea’ lui Florin Cîțu! Analistul politic Bogdan Teodorescu: ‘Au avut o șansă să facă mișcarea în timpul războiului, fiindcă nu a apucat lumea să se uite la ei’

Publicat

in

Analistul politic Bogdan Teodorescu,  a vorbit despre subiectul demisiei lui Cîțu , afirmând că dispariția „elementului perturbator” Florin Cîțu din prim-planul PNL-ului este un câștig, atât pentru liberali, cât și pentru actul de guvernare în sine.

„Ce este ok în momentul de față este dispariția personajului Cîțu din prim-plan care introducea un factor de stres inutil în politica noastră contemporană, având dorința de lui secretă de a dărâma acest Guvern și de a face cumva să ajungă iar prim-ministru”, exolică Bogdan Teodorescu.

De asemenea, acesta spune că liberalii au scăpat ușor de reflectoarele opiniei publice, întrucât schimbarea peste noapte a șefului PNL a fost mascată de războiul din Ucraina și în acest fel șocul de pe scena politică a fost foarte mult atenuat. 

„Am văzut multe comentarii despre cum PNL-ul s-a distrus ca partid. Eu pot spune că liberalii au avut o șansă să facă mișcarea în timpul războiului, fiindcă nu a apucat lumea să se uite la ei. Căderea lui Cîțu și venirea lui Ciucă nu a fost titlu de prima pagină. A fost un titlu care s-a scurs repede. La umbra războiului, ei și-au rezolvat problema, a apărut știrea un pic, s-a stabilit congresul, l-a pus lumea pe Flutur, Cîțu a fost trimis „la dușuri”, Ciucă a fost pus în funcție.

Cred ca la acest moment liberalii au scăpat ușor. Putea să fie greu așa cum a fost anul trecut, când bălăcăreala Cîțu-Orban a durat opt luni de zile și a făcut ca partidul să piardă vreo zece procente. Acum nici nu cred că au pierdut mare lucru, plus că Ciucă având cea mai bună notă din toți liberalii, probabil că îi și saltă un pic.”

Analistul Bogdan Teodorescu consideră că dispariția subită a lui Florin Cîțu de la șefia PNL-ului face ca imaginea guvernului să pară stabilă.

„Dispariția factorului perturbator Cîțu poate face ca imaginea actului de guvernare să fie una stabilă, lucru la care PSD-ul s-a priceput foarte bine tot timpul. Mai puțin ultimul an a lui Dragnea. În general PSD a transmis acest mesaj de stabilitate.

Ei au început pe treaba asta și evident că a fost Cîțu care a început să cauzeze turbulențe. Ciucă nu parte că ar vrea să creeze astfel de turbulente, dinpotrivă. Ciolacu nu le caută pentru e prin natura sa și nu caută. Aceste două partide vor asigura o guvernare tăcută și majoritară. Tipul ala clasic de pace pesedistă”, a afirmat analistul politic Bogdan Teodorescu.

Cîțu, viitor președinte? Ciolacu, premier?

Întrebat dacă alianța stânga-dreapta dintre PSD și PNL va dura și după alegerile din 2024, Bodgan Teodorescu a afirmat:

„Eu cred ca și după. Eu cred că noi asistăm deja la o configurație cu Ciucă viitor candidat la prezidențiale și cu Ciolacu – la funcția de premier”, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești importante pentru șoferii români! Ce se întâmplă cu valoarea punctul de amendă

Publicat

in

De

Unproiect de OUG pus în dezbatere de cei de la Finanțe stabilește că și în anul care urmează punctul-amendă rămâne la valoarea de 145 de lei. Vorbim de o nouă plafonare a acestuia, care va deveni oficială după ce ordonanța e adoptată și publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit Codului rutier (OUG nr. 195/2002), punctul-amendă e cel care stă la baza calculului amenzilor rutiere și reprezintă „10% din salariul minim brut”. Ultima oară când a reflectat exact această valoare a fost în 2017. Începând din 2018, an de an, inclusiv anul acesta, punctul-amendă a fost plafonat de Guvern prin ordonanțe succesive la valoarea din 2017, adică de 145 de lei.

În funcție de clasele de sancțiuni prevăzute în Codul rutier, șoferii plătesc pentru contravențiile rutiere amenzi situate la următoarele valori:

  • clasa I: două sau trei puncte-amendă (290 sau 435 de lei);
  • clasa a II-a: patru sau cinci puncte-amendă (580 sau 725 de lei);
  • clasa a III-a: de la șase la opt puncte-amendă (de la 870 la 1.160 de lei);
  • clasa a IV-a: de la nouă la 20 de puncte-amendă (de la 1.305 la 2.900 de lei);
  • clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amendă (de la 3.045 la 14.500 de lei).

Persoanele fizice pot primi doar amenzile din clasele I-IV. Clasa a V-a de sancţiuni este valabilă doar pentru persoanele juridice, conform avocatnet.ro.

Atenție! Proiectul de OUG trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

Vezi și:

EXCLUSIV Rareș Bogdan îi indică Austriei să se uite la Ungaria lui Viktor Orban, nu la România: ‘Este forțată granița de 800-900 de ori pe zi, în timp ce granița României este forțată de maximum 20-30 de ori’

EXCLUSIV Rareș Bogdan, despre aderarea României la Schengen: ‘Să vă spun o chestie inedită’

Este oficial! O anumită categorie de tineri va primi noi sume de bani de la Guvern

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alegerile locale și parlamentare din 2024 ar putea fi comasate. Valeriu Stoica, fost președinte PNL: ‘Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine’

Publicat

in

De

Valeriu Stoica, fost președinte al PNL și fost ministru al Justiției, a vorbit despre actuala situație politică din România, dar și ce s-ar putea întâmpla la alegerile din 2024.

Fostul lider liberal a declarat că a observat apariția unui compromis între PSD și PNL: cuplarea alegerilor parlamentare și locale din 2024. ”Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine. Așa că, probabil le vor comasa”, a declarat Valeriu Stoica, la Digi 24, conform G4media.ro.

Reamintim că în 2024 sunt programate patru tipuri de scrutin: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Primul lider politic care a vorbit public despre comasare a fost Florin Cîțu, în martie 2022, când încă era președintele PNL.

Stoica a analizat evoluția scenei politice la un an de la crearea coaliției PSD-PNL, pe care el a numit-o ”o coaliție împotriva naturii”. Stoica a spus că prima sa temere la crearea coaliției, aceea a creșterii unui partid anti-sistem, nu s-a concretizat.

La un an de coaliție nu constat o creștere a USR sau AUR. Nu constat o scădere gravă a PSD și PNL. Înseamnă că că iluzia că un partid anti-sistem are șanse de evoluție rapidă e doar o iluzie. În acești 30 de ani au fost multe partide anti-sistem, dar majoritatea au dispărut. Asta înseamnă că există o stabilitate a acestui sistem politic. În ultimii zece ani s-a creat o stabilitate a principalelor partide, PSD și PNL. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la putere”, a spus Valeriu Stoica.

El a mai spus că o altă temere a sa era legată de ”fagocitarea PNL de către PSD”. ”Aveam temerea că alianța contra naturii va eroda ambele partide, dar nu s-a întâmplat. Credeam că PSD va fagocita PNL, dar nu s-a întâmplat. Ambele partide și-au păstrat forța din teritoriu”, a mai spus el.

Valeriu Stoica a mai spus că, în opinia sa, rotația PSD-PNL la șefia guvernului prevăzută pentru luna mai 2023 va avea loc, iar PSD va prelua postul de premier.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend