Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Război total la Sectorul 1 – acuzații de fraudă la vot! Jandarmii au ajuns din nou la fața locului: ‘Au sigilat tot’ / FOTO

Avatar

Publicat

in

Este scandal total la Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1. Jandamii au ajuns din nou acolo şi urmează să scoată noi probe, în condiţiile în care candidaţii Clotilde Armand şi Dan Tudorache se acuză reciproc de fraudarea alegerilor.

„A venit Poliția, am chemat Jandarmeria, au sigilat tot.. Acum, aici, se numără voturile, se cheamă președinții de secții care au fost trimiși acasă ieri fără să închidă. Au fost 9 secții care nu au închis și i-au trimis acasă. Și acum mai sunt cinci”, a declarat Ion Buzoianu, reprezentant USR, la Antena3.

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 1, europarlamentarul Clotilde Armand, anunţă că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei după ce ea a semnalat nereguli grave legate de procesele verbale în care erau consemnate voturile primite de candidaţi.

Prognoză SPECIALĂ pentru București: meteorologii au anunțat de când se opresc ploile

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolşevic de la Sectorul 1 (da, este un bolşevic pur sânge care a transformat Poliţia Locală în poliţie politică şi a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că, ţineţi-vă bine: ”Voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Şi în 2016 ce-aţi făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înţelegem şi noi o treabă”, anunţă Clotilde Armand pe Facebook.

Clotilde Armand a acuzat luni o tentativă de fraudare a votului şi a publicat imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate. ”Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand. Ulterior, ea a publicat procese verbale pe care codul QR este aplicat, comentariul ei fiind: ”Aşa a numărat PSD voturile”. Poliţia a rdiciat deja documente în acest caz şi au avut loc audieri, iar membri ai USR au pichetat în noaptea de luni spre marţi Biroul Electoral de Sector.

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache susţinea luni, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand. Rezultatele parţiale provizorii centralizate la BEC până luni la ora 16:00 indicau faptul că  el are 33.133 voturi (39.64%), iar Clotilde Armand 34.427 voturi (41.18%). diferenţa fiind de 1.294 de voturi în favoarea candidatei dreptei.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni seară că partidul a depus la Biroul Electoral Central o solicitare de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1, el arătând că numărătoarea paralelă a voturilor realizată de PSD arată că primarul în funcţie Daniel Tudorache ar avea cu peste 200 de voturi mai mult decât al doilea candidat clasat, Clotilde Armand. ”E posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite procese verbale”, afirmă Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Episcopul Macarie al Europei de Nord, mesaj pentru credincioși în vremuri de pandemie: ‘Mergeți la biserică, acum, fără nicio amânare!’

Avatar

Publicat

in

De

Episcopul Macarie al Europei de Nord a transmis miercuri un mesaj de încurajare în care îndeamnă la apropierea de Dumnezeu și de Biserică în aceste vremuri de „frământare”, informează Basilica.ro

„Dragii mei, mergeți la biserică, acum, fără nicio amânare”, spune PS Macarie.

„Mărturisiți-vă acum, împărtășiți-vă acum cu Cinstitul Trup și Scumpul Sânge al Domnului. Căci timp de amânare nu mai avem. Mântuirea se lucrează aici și acum”.

Citește și: VIDEO Un fost judecător militar explică DE CE NU VREA Klaus Iohannis să declare starea de urgență

Textul integral:

Preaiubiții mei, multă zarvă, multă frământare este în lume, dar zic și eu, laolaltă cu psalmistul: „În Domnul am nădăjduit. Cum veţi zice sufletului meu: «Mută-te în munţi, ca o pasăre?»” (Psalmul 10, 1).

Iată, mila lui Dumnezeu a lucrat. Deși depărtărilor uriașe s-au adăugat acum restricțiile crizei sanitare, cu mult dor și dragoste am vizitat comunitățile euharistice din nordul Suediei și Norvegiei, ajungând până dincolo de Cercul Polar. Credincioșii au venit să ia binecuvântare, să se spovedească, să se împărtășească și să-și boteze copilașii.

Îndeosebi mi-a rămas la inimă pilda de nevoință pe care mi-a dat-o un tânăr ce a călătorit cu mașina timp de opt ore ca să ajungă la Sfânta Liturghie în Tromsø, pentru ca, apoi, să călătorească alte opt ore înapoi.

Dragii mei, mergeți la biserică, acum, fără nicio amânare. „Iată acum vremea potrivită, iată acum ziua mântuirii!” (2 Corinteni 6, 2). Mărturisiți-vă acum, împărtășiți-vă acum cu Cinstitul Trup și Scumpul Sânge al Domnului. Căci timp de amânare nu mai avem. Mântuirea se lucrează aici și acum.

Al vostru frate, prieten și părinte episcop pelerin,

† Macarie al Episcopiei Europei de Nord,

21 octombrie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Verdictul cercetătorilor: ‘Doar reînchiderea țării’ ar putea opri proliferarea infectărilor cu COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Oamenii de știință din Italia consideră că doar reînchiderea țării ar putea opri creșterea în spirală a numărului de infectări cu noul coronavirus. După un record zilniz de aproape 9.000 de cazuri, unul dintre experți susține că izolarea națională pe perioada săbătorilor de iarnă ar fi o măsură realistă.

Guvernul italian a impus de ieri reguli sanitare suplimentare și a intensificat controalele, dar vrea să evite un nou blocaj economic. De altfel, ministrul educației a criticat închiderea școlilor decisă de autoritățile locale în una din cele mai afectate provincii de noul val al epidemiei, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: SUA au luat decizia care provoacă ALERTĂ la Beijing: președintele Chinei amenință cu războiul

Guvernatorul din Campania, Vincenzo De Luca, a decis că în regiunea sa, cu 800 de contaminări în ultima zi, începând de astăzi până la 30 octombrie toate activitățile școlare sunt suspendate, iar lecțiile sunt permise doar la distanță. La cursuri, în universități au acces numai cei din primul an de studiu, restul studenților continuând cursurile online, ca pe perioada de carantină totală din prima parte a anului. Această măsură a provocat imediat o reacție din partea ministrului învăţământului, Lucia Azzolina, care consideră că s-a luat o decizie cu adevărat greșită și nepotrivită; “Parcă ar fi o furie a guvernatorului împotriva școlii”.

În Campania, 0,75% dintre elevi sunt infectați cu COVID-19, dar cu siguranță nu s-au îmbolnăvit la școală – a mai comentat Azzolina. Potrivit ordonanței semnate se guvernatorul De Luca, sunt interzise, totodată, sărbătorile și petrecerile după ceremoniile de cununie civilă sau căsătorie religioasă în locuirle publice sau în privat, la aceste evenimente fiind admise doar familiile, în vreme ce activitățile cluburilor recreative și de joacă sunt suspendate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend