Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rata şomajului în Marea Britanie a scăzut neaşteptat la 5%

Publicat

in

Rata şomajului în Marea Britanie a scăzut neaşteptat la 5% în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, după ce restricţiile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au afectat semnificativ piaţa forţei de muncă, transmite Reuters.

Conform datelor publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), rata şomajului a scăzut la 5%, de la 5,1%, în timp ce analiştii se aşteptau să crească până la 5,2%, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

Pe statele de plată ale companiilor erau în februarie cu 693.000 mai puţini angajaţi decât la începutul pandemiei, în special tineri sub 25 de ani, arată datele ONS. Comparativ cu ianuarie, numărul angajaţilor a crescut luna trecută cu 68.000, economiştii apreciind că piaţa forţei de muncă a avut o evoluţie mai bună decât s-a estimat, şomajul fiind menţinut la un nivel relativ redus de schema de sprijinire a locurilor de muncă.

Creşterea salariilor a fost cea mai solidă din martie 2008. Câştigurile totale, incluzând bonusurile, au urcat cu 4,8% în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, de la 4,7% în perioada octombrie – decembrie 2020. Excluzând bonusurile, câştigurile au crescut cu 4,2%, de la 4,1%.

Luna trecută, Guvernul britanic a decis extinderea până în septembrie a schemei de sprijinire a locurilor de muncă, prin intermediul căreia sunt plătite în prezent salariile pentru unul din cinci angajaţi. Fără această facilitate, rata şomajului ar fi fost mult mai ridicată.

De asemenea, datele ONS indică faptul că numărul angajaţilor născuţi în străinătate în trimestrul patru din 2020 a fost cu o jumătate de milion mai mic decât în perioada similară din 2019, pe baza analizării datelor referitoare la statele de plată ale companiilor.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

FOTO – Şobolani la raftul de patiserie din Mega Image, în Sectorul 1

Publicat

in

De

Mizeria din Sectorul 1 începe să se vadă şi în alte zone, nu numai în grămezile de gunoaie de pe străzi. O imagine virală pe Facebook arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie dintr-un magazin Mega Imagine.

“Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, scrie persoana care a publicat imaginea.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti. Astfel, faţă anii trecuţi, când compania Eco Igienizare realiza o primă etapă de deratizare la începutul anului, odată cu migrarea şobolanilor din ascunzători spre spaţiile deschise, anul acesta deratizarea nu s-a efectuat la timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prima etapă de dezisecţie, pentru larve, care a fost omisă.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Peste 76.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în centrele amenajate de Primăria municipiului Galaţi

Publicat

in

De

Un număr de 76.806 de doze de vaccin au fost administrate până pe 14 iunie în centrele de vaccinare amenajate de către Primăria municipiului Galaţi, informează, miercuri, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, la Sala Sporturilor s-au administrat 22.094 de vaccinuri Pfizer, la Pationarul “Dunărea” – 26.422 de doze Pfizer, la Baza Siderurgistul – 12.719 de doze Astra Zeneca şi 2.211 de doze Janssen – Johnson&Johnson, iar la Centrul Drive-Thru – 12.970 de doze Pfizer şi 390 de doze Janssen – Johnson&Johnson, potrivit agerpres.ro.

Centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Shopping City Galaţi va funcţiona în continuare, până pe 8 iulie, zilnic între orele 8.00 şi 20.00, iar cei care doresc se pot vaccina fără programare.

Primăria municipiului Galaţi a asigurat amenajarea şi dotările necesare pentru buna funcţionare a celor patru centre de vaccinare.

Până în prezent, numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 4 ianuarie 2021, la nivel judeţean este de 184.648. Numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză este de 85.629. Alte 8.640 de persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2.

Totodată, 4.750 de persoane au fost imunizate cu vaccin Janssen, doză unică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend