Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rată de infectare de peste 7 cazuri la 1.000 de locuitori în comuna Măicăneşti din județul Vrancea

Publicat

in

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în comuna Măicăneşti din judeţul Vrancea a depăşit 7 cazuri la 1.000 de locuitori, a informat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), anunță Agerpres.

Astfel, la o populaţie de 4.408 locuitori, comuna Măicăneşti a înregistrat în ultimele 14 zile o rată a incidenţei de 7,26 cazuri de infectare cu noul coronavirus, în creştere faţă de ziua precedentă.

Situaţia de la Măicăneşti este privită cu îngrijorare de către autorităţi.

“La Măicăneşti, încercăm să mobilizăm echipa mobilă de vaccinare şi încercăm să vedem ce alte soluţii mai putem găsi să vaccinăm masiv în zonă. Privim cu îngrijorare situaţia în evoluţie de la Măicăneşti. Acolo există o şcoală incluzivă şi un centru de bătrâni, sunt persoane cu dizabilităţi pentru care purtatul măştii e destul de complicat. Cei care îi supraveghează au probleme de autoritate în momentul în care poartă masca, pentru că nu sunt recunoscuţi facial, şi sunt nevoiţi uneori să îndepărteze masca. Şi de aici a plecat totul”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

Alte cinci comune din judeţ au rate ale incidenţei ridicate. La Gugeşti, indicele de infectare cu SARS-CoV-2 este de 4,26, la Milcovul – 3,92, la Soveja – 3.38, la Gura Caliţei rata de infectare este de 3,16 cazuri la 1.000 de locuitori, iar la Obrejiţa – 3,08.

Municipiul Focşani a înregistrat o rată de infectare în ultimele 14 zile de 2,36 cazuri la 1.000 de locuitori, în timp ce la nivelul judeţului a fost, miercuri, de 1,56.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impozitarea multinaționalelor nu întârzie în România! Ministrul de Finanțe: ‘Este un obiectiv prioritar și vom pregăti toate măsurile necesare’

Publicat

in

De

Adoptarea și implementarea directivei privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE este un obiectiv prioritar și pentru România, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2023, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu la reuniunea miniștrilor de Finanțe din UE, informează Mediafax.

Propunerea de Directivă privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE a fost cel mai important subiect al reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare (Ecofin), desfășurată marți, 18 ianuarie 2022, la Bruxelles.

Miniștrii de Finanțe au fost invitați să confirme, la nivel politic, prioritatea acestui dosar și necesitatea transpunerii în legislația UE, până la 1 ianuarie 2023, a regulilor internaționale agreate în Cadrul Incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Directiva asigură o cotă minimă efectivă de impozitare de 15% pentru activitățile globale ale multinaționalelor. Regulile vizează toate grupurile mari, naționale sau internaționale, inclusiv din sectorul financiar, care au venituri financiare combinate de peste 750 milioane de euro pe an și care au compania-mamă sau o filială situată într-un stat membru al UE.

„România susține toate măsurile de combatere a planificării fiscale. Apreciem că acest proiect va contribui la asigurarea unei competiții echitabile în cadrul pieței interne a UE. Adoptarea și implementarea directivei este un obiectiv prioritar și pentru România, de aceea vom pregăti toate măsurile necesare implementării acesteia chiar de la 1 ianuarie 2023”, a precizat Adrian Câciu.

Miniștrii au discutat despre stadiul implementării Mecanismului de Redresare și Reziliență și au aprobat Concluziile cu privire la Raportul privind Mecanismul de Alertă 2022, Concluziile Analizei Anuale a Creșterii Durabile 2022 și Recomandarea pentru politica economică a zonei euro 2022. De asemenea, cei 27 au avut un schimb de opinii pe marginea mandatului UE pentru viitoarea reuniune G20, din februarie 2022.

La prima reuniune Ecofin organizată sub președinția sa, Franța și-a prezentat prioritățile în domeniul economic și financiar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Fernando Alonso a suferit o nouă operaţie. I s-au scos plăcile de titan ca i-au fost puse atunci în maxilar

Publicat

in

De

Victima unui accident de bicicletă în februarie 2021, pilotul spaniol al echipei Alpine, Fernando Alonso, a dezvăluit că a suferit recent o nouă operaţie, la Berna (Elveţia), pentru a i se scoate plăcile de titan care i-au fost puse atunci în maxilar, conform news.ro.

O operaţie care a mers bine conform spaniolului, care se odihneşte înainte de a-şi începe pregătirea pentru următorul sezon de Formula 1.

Primele teste de iarnă vor avea loc în perioada 23-25 ​​februarie la Barcelona.

În februarie 2021, Alonso, care se afla pe bicicletă, a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. El a stat atunci două zile în spital şi a fost operat la maxilar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend