Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Răsturnare de situație: Joe Biden se pregăteşte să reia programul pentru imigraţie al lui Donald Trump

Publicat

in

Administraţia Biden se pregăteşte să reia în noiembrie programul pentru imigraţie ”Remain în Mexico” al lui Donald Trump, care a obligat solicitanţii de azil să aştepte în Mexic audierile din Statele Unite, după ce un tribunal federal a considerat că oprirea programului este nejustificată, potrivit unor oficiali americani, citaţi de Reuters, scrie news.ro.

Cu toate acestea, administraţia intenţionează să facă o nouă încercare în justiţie de a anula Protocolurile de Protejare a Micranţilor (MPP), numite politica “Remain in Mexico”, chiar dacă ia măsuri pentru a respecta decizia din august a judecătorului Matthew Kacsmaryk, de la tribunalul districtual din Texas, au spus oficialii.

Posibila reintroducere a acestei politici, chiar şi pe termen scurt, ar amplifica mixul de politici confuze aplicate la graniţa cu Mexicul, unde numărul trecerilor de frontieră în SUA a atins în ultimele luni cel mai ridicat nivel din ultimele 20 de luni.

Ministerul de Externe al Mexicului a exprimat joi ”o serie de îngrijorări” cu privire la MPP, oficialilor americani, în special în ceea ce priveşte procesul echitabil, securitatea juridică, accesul la asistenţă juridică şi siguranţa migranţilor.

Un înalt oficial mexican, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a spus că ”nu există nicio decizie în acest moment” cu privire la reluarea programului.

Trump, un republican cunoscut pentru politicile de imigrare dure, a creat politica MPP în 2019, susţinând că multe cereri de azil au fost frauduloase şi că solicitanţii autorizaţi să intre în Statele Unite ar putea ajunge să rămână ilegal dacă ar ignora şedinţele judecătoreşti.

Democratul Biden a pus capăt politicii imediat după preluarea mandatului, în ianuarie, ca parte a angajamentului său de a adopta o abordare mai umană a problemelor de la frontieră.

Susţinătorii imigraţiei au declarat că programul a expus migranţii la violenţă şi răpiri în oraşe periculoase de frontieră, unde oamenii au campat luni sau ani în adăposturi sau pe stradă, în aşteptarea audierilor de azil din SUA.

Biden, în martie, a spus că ”nu-mi cer scuze” pentru oprirea MPP, o politică pe care a descris-o ca trimiterea oamenilor”la marginea Rio Grande într-o zonă noroioasă, fără a mânca suficient”.

După ce statele Texas şi Missouri, conduse de republicani, l-au dat în judecată pe Biden pentru decizia sa de a pune capăt programului, Kacsmaryk a decis în august că acesta trebuie reintrodus.

Curtea Supremă a SUA, a cărei majoritate conservatoare de 6-3 include trei judecători numiţi de Trump, a menţinut hotărârea lui Kacsmaryk, respingând o cerere de blocare din partea administraţiei Biden.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Ultimă oră: un nou cutremur în România

Publicat

in

De

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs luni în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la adâncimea de 88 de kilometri, arată Mediafax.

Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul cu magnitudinea 3,6 s-a produs la ora 9.22, în judeţul Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 88 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate sunt: 84 km Brașov, 87 km Bacău, 106 km Ploiești, 114 km Galați și 118 km Brăila.

Cel mai recent cutremur în țara noastră a avut loc în urmă cu doar câteva zile, la Cluj.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Belgia – Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia, perturbat de o amplă manifestaţie sindicală

Publicat

in

De

Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia era luni dimineaţă perturbat de o amplă manifestaţie pentru apărarea puterii de cumpărare şi a drepturilor sindicale, informează postul public de radio şi televiziune belgian RTBF, potrivit Agerpres.

În capitala belgiană metroul circulă doar pe magistrala 1, iar tramvaiele numai pe câteva trasee. În Valonia, mai multe trasee ale autobuzelor companiei de transport regionale TEC au fost suprimate pentru întreaga zi.
Programul companiei belgiene a căilor ferate (SNCB) nu a fost afectat de grevă, însă SNCB a suspendat unele trenuri din cauza numărului mare de infectări cu coronavirusul în rândul personalului său.

Demonstraţia este organizată de Federaţia generală belgiană a muncii (FGTB) şi Confederaţia sindicatelor creştine (CSC). Al treilea mare sindicat belgian, Confederaţia generală a sindicatelor liberale din Belgia (CGSLB), susţine revendicările, dar nu demonstrează în stradă ţinând cont de criza sanitară cauzată de COVID-19.

FGBT şi CSC solicită măsuri structurale pentru a diminua facturile la energie ale gospodăriilor, menţinerea indexării automate şi o reformă a legii din 1996 privind norma salarială.

În ultimele luni, norma salarială a fost denunţată vehement de cele trei mari organizaţii sindicale belgiene, care cer o revizuire a acestei legislaţii pentru a se permite negocieri ”mai libere”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend