Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Răspunsul lui Laurențiu Ciocăzanu la linșajul mediatic al lui Mihai Gâdea: “Te-am iertat! Dar tu te ierţi?”

Publicat

in


Dezvăluirile făcute de jurnalistul Laurenţiu Ciocăzanu cu privire la posibila preluare a trustului Intact de către Cristian Burci au atras după sine un adevărat linşaj mediatic din partea directorului Antena 3, Mihai Gâdea. Într-un material amplu publicat pe Reporter Virtual, Ciocăzanu răspunde acestor atacuri şi îl anunţă pe Gâdea că „întoarce şi celălalt obraz”.

“Mă sună un prieten, apoi o colegă jurnalistă. „Vezi că te-a linşat Gâdea. Te-au făcut în toate felurile. Limbric, lichea, propagandist băsist, chelner jegos. Ai fost efectiv măcelărit. Rar am văzut aşa ceva! Sau măcar n-au mai făcut-o de ceva vreme. Trebuie să-i dai în judecată, te îmbogăţeşti din despăgubiri, orice judecător va taxa la sânge un astfel de atac mizerabil. Nu te baza pe CNA, acolo e drum închis”, relatează Ciocăzanu.

Ziaristul notează că, deși s-ar putea simți lezat, poate să se gândească la iertare: “Uite, Mihai Gâdea, te-am iertat! Întorc eu şi celălalt obraz. Mai dă-mi una! Sau două, nouă, câte vrei! Nu te voi da în judecată, deşi eşti sigur c-ai comis-o. Suntem în Postul Crăciunului, nu sunt pastor prefăcut, nici creştin practicant, dar cred în iertare ca forţă capabilă să sublimeze răul. Nu ştiu dacă mă va ajuta să-l scot pe şeful Antenei 3 din mlaştina în care se afundă, dar măcar am încercat.”

Ciocăzanu se întreabă în editorialul său ce resorturi interioare l-au împins pe Gâdea să “terfelească inimaginabil meseria de ziarist, decenţa, respectul, onoarea, regulile, bunul-simţ”: „De ce a făcut-o? Cum de se împacă relaxat cu aşa ceva? Ce i-a otrăvit mintea şi simţurile – sunt întrebări la care pot răspunde doar el, psihologii şi, desigur, bunul Dumnezeu, când va veni vremea să-l intervieveze EL pe Gâdea.”

Laurenţiu Ciocăzanu mai menţionează că, prin injuriile aduse de Gâdea, se alătură astfel “unei pleiade de oameni cu mult mai respectabili decât mine, care au primit astfel de „dedicaţii” subumane din partea Antena 3″.

„Unora nici nu-mi vine să le pronunţ numele de teamă să nu comit vreo blesfemie asociindu-mă linşajului pe care domniile lor l-au suferit în acelaşi platou albastru: Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Mircea Mihăieş, H. R. Patapievici şi iertare multor altor figuri pline de har, pe care nu le mai menţionez aici. Plus colegi precum Andreea Pora, Adrian Halpert, Dan Tăpălagă, Dan Turturică, Sabin Orcan, Mircea Marian, Mălin Bot şi alţi „băsişti” nesuferiţi din presă, care au intrat în malaxorul cu venin al călăilor voiculescieni”, mai notează Ciocăzanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Florin Cîțu TAIE din fașă orice speranță: Legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului

Publicat

in

De

Legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani şi atât instituţiile financiare internaţionale cât şi agenţiile de rating au arătat că reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei, a afirmat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunță AGERPRES.

„Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar şi pentru 2021 şi 2022. Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există şi trebuie împrumutaţi. Şi trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituţiile internaţionale, cu investitorii. Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluţia cheltuielilor, dar şi riscurile aferente. Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică. Sunt un ministru responsabil şi precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar şi pe viitor. Nu vreau să aruncăm ţara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”, a declarat Cîţu luni seara la România TV.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Acesta a precizat că atât legea pensiilor cât şi alte legi care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanţare, iar pentru a nu destabiliza economia trebuie făcute alte sacrificii.

„Aşa cum este construit bugetul astăzi şi problemele pe care le avem, Legea pensiilor şi alte legi similare care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanţare. Pentru a nu destabiliza economia va trebui să facem alte sacrificii. De aceea, trebuie să găsim un compromis şi este datoria mea să prezint premierului un scenariu care să arate cum vor fi finanţate aceste cheltuieli în perioada următoare sustenabil, fără a arunca economia în aer. Aşa cum arată toate agenţiile de rating, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale, reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

El a reamintit că toate agenţiile de rating au dat o perspectivă negativă României având în prim plan această lege a pensiilor.

„Lucrurile nu sunt chiar atât de simple şi în discuţiile mele cu toate instituţiile financiare am spus că noi nu ne putem uita doar la Legea pensiilor. Vom face o reevaluare şi deja am început o reevaluare a tuturor cheltuielilor din buget. Pe noi ne interesează o reaşezare a cheltuielilor ca bugetul să fie sustenabil nu numai anul acesta dar şi pe termen lung. Premierul şi toată lumea a anunţat că vor creşte pensiile de la 1 septembrie, dar numai în contextul acestei economii care astăzi traversează cea mai dureroasă criză pe care am văzut-o noi în ultima sută de ani. Toată arhitectura bugetului depinde de ceea ce se întâmplă cu economia în perioada următoare. La rectificarea bugetară vom avea o imagine mai aproape de realitate la şase luni de zile şi vom vedea atunci decizia politică”, a mai sus Florin Cîţu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Programul premierului Ludovic Orban de marţi, 26 mai

Publicat

in

De

Programul premierului Ludovic Orban de marţi, 26 mai, transmis de Biroul de presă al Guvernului:

* consultări cu reprezentanţii Liberty Steel (SIDEX Galaţi); participă ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă (10,00 – Palatul Victoria) (oportunităţi fotograf oficial)

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

* consultări cu reprezentanţi ai domeniului muzical; participă vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu (11,00 – Palatul Victoria) (oportunităţi fotograf oficial)

* consultări cu reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR); participă ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (14,00 – Palatul Victoria) (oportunităţi fotograf oficial)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend