Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Răspuns dezamăgitor pentru Ucraina privind tancurile Leopard II / „Cel mai devreme în 2024, trebuie complet dezmembrate și refăcute”

Publicat

in

Producătorul german de armament Rheinmetall ar putea livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard 2 reparate doar cel mai devreme în 2024, a declarat duminică directorul său general, citat de cotidianul Bild și Reuters.

tanc Leopard 2Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Germania a anunțat la începutul acestei luni că va furniza Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie Marder pentru a ajuta la respingerea forțelor rusești. Dar Kievul a cerut și vehicule mai grele, precum tancuri Leopard.

Repararea tancurilor pe care le are în stoc ar costa câteva sute de milioane de euro, iar compania nu ar putea începe să facă acest lucru înainte de confirmarea comenzii, a declarat Papperger pentru Bild.

„Vehiculele trebuie să fie complet dezmembrate și refăcute”, a adăugat el.

Germania a devenit unul dintre principalii susținători militari ai Ucrainei ca răspuns la invazia Rusiei după invazia de anul trecut.

Cu toate acestea, unele voci spun că Olaf Scholz și SPD, partidul său aflat la guvernare, sunt prea lenți, așteptând ca țările aliate să acționeze primele, în loc să își asume responsabilitatea de putere occidentală cea mai apropiată de Ucraina.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a spus la începutul acestei luni că livrarea tancurilor mai grele Leopard nu poate fi „exclusă”.

Sâmbătă, premierul britanic Rishi Sunak a anunțat că va trimite o companie de tancuri în Ucraina. Diplomații ruși au declarat sâmbătă că trimiterea în Ucraina a tancurilor grele britanice, Challenger 2 nu va face decât să „intensifice” luptele.

Finlanda a anunțat joi că ar putea dona Ucrainei un număr mic de Leopard 2 de fabricație germană, dacă un grup mai mare de națiuni europene ar decide de asemenea să trimită și ele tancuri principale de luptă.

Polonia a spus și ea că ar trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina dacă ar exista o coaliție mai mare de țări care să facă acest lucru.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a alăturat marţi susţinătorilor livrării de tancuri germane Leopard către Ucraina: „Cred că Ucraina trebuie să primească tot echipamentul militar de care are nevoie

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

TM2023: Nearly 100,000 visitors to exhibitions, cultural events since ECC programme opening

Publicat

in

Nearly one hundred thousand people have crossed the threshold of the exhibition spaces in Timisoara European Capital of Culture (ECC) or attended related events organised in the city since the official opening of the title in February, TM 2023 project coordinator Ramona Laczko announced on Tuesday.

Of these, more than 60 thousand attended the events of the first TM2023 weekend, and the exhibitions at the Timisoara National Museum of Art, „Paul Neagu. A Retrospective” and „Victor Brauner: Inventions and Magic,” which remain open until April 23, continue to attract a large public.

Citeste mai mult

NATIONAL

Bubuie nervii în Parlament: ‘PSD și PNL vor ca peste România să se aștearnă liniștea totală’

Publicat

in

Noua formă în care Coaliția PSD-PNL-UDMR a adoptat marți Legea avertizorului de integritate nu respectă cerințele de reformă din PNRR și nu asigură suficientă protecție persoanelor care sesizează neregulile din instituțiile publice, afirmă Stelian Ion, deputat USR.

„Legea avertizorilor de integritate modificată azi (marți – n.r.), la câteva luni de la adoptarea sa, ne arată clar un singur lucru: disperarea Coaliției PSD-PNL să pună batista pe țambal și să ridice obstacole în calea avertizorilor de integritate. De ce nu vor cei din PSD-PNL o protecție adecvată a avertizorilor și sunt dispuși să riște până și obținerea banilor din PNRR? Pentru că vor ca peste România să se aștearnă liniștea totală. Să nu mai aflăm nici despre licitațiile de milioane de euro aranjate de Bode pentru prietenul președintelui, nici despre felul în care premierul își aranja în instanță un complet favorabil, prin metoda ‘Coperta’, pentru a scăpa de acuzația de plagiat, nici despre alte matrapazlâcuri pe care le fac pentru a sifona banii publici spre clientela lor de partid”, declară Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției, informează Mediafax.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend